Σάββατο, 10 Δεκ, 2022

  • Διεγράφη απο το ΠΑΣΟΚ η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή
  • ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ 16ΧΡΟΝΟ: Να σταματήσει η προσπάθεια συγκάλυψης και να αποδοθεί δικαιοσύνη
  • Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που επικυρώνει το «ουδείς εξαιρείται» των παρακολουθήσεων
  • Δήμος Νάουσας: Μήνυση κατά αγνώστων για τη θανάτωση αδέσποτων
  • Βέροια:ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
  • Τάσος Μπαρτζώκας: Ριζικές, τολμηρές και υπεύθυνες αλλαγές προς όφελος της εθνικής ασφάλειας!
Διεγράφη απο το ΠΑΣΟΚ η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή1 ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ 16ΧΡΟΝΟ: Να σταματήσει η προσπάθεια συγκάλυψης και να αποδοθεί δικαιοσύνη2 Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που επικυρώνει το «ουδείς εξαιρείται» των παρακολουθήσεων3 Δήμος Νάουσας: Μήνυση κατά αγνώστων για τη θανάτωση αδέσποτων4 Βέροια:ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ5 Τάσος Μπαρτζώκας: Ριζικές, τολμηρές και υπεύθυνες αλλαγές προς όφελος της εθνικής ασφάλειας!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ρεκόρ στρατιωτικών δαπανών από τα κράτη της ΕΕ το 2021

Οι ευρωπαϊκές στρατιωτικές δαπάνες ξεπέρασαν τα 200 δισ. ευρώ το 2021 για πρώτη φορά, ανακοίνωσε χτες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Αμυνας (ΕΟΑ) και αναλογούσαν στο 1,5% του ΑΕΠ των 26 χωρών - μελών του ΕΟΑ.Καθώς μάλιστα τα στοιχεία αφορούν την περίοδο πριν την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δείχνουν τη διαχρο... Περισσότερα

Σε πιο επικίνδυνη φάση

από Η Άλλη Άποψη
Σε πιο επικίνδυνη φάση

Οι ολοένα και πιο επικίνδυνες εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία αποτυπώνουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τη μεγάλη όξυνση της αντιπαράθεσης ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με τη Ρωσία, τη νέα φάση κλιμάκωσης συνολικά των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών σε όλο τον πλανήτη, με κεντρικό άξονα την αντιπαράθεση ΗΠΑ - Κίνας για την πρωτοκαθεδρία στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα, με ολέθριες συνέπειες για τους λαούς.

ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ανταποδίδουν τις πυρηνικές απειλές της Ρωσίας μετά τα δημοψηφίσματα για την προσάρτηση εδαφών και προειδοποιούν για «καταστροφικές συνέπειες» σε βάρος της, εντείνοντας με κάθε τρόπο τη στρατιωτική, πολιτική και οικονομική στήριξη του Κιέβου.

Οι τεράστιες ποσότητες ΝΑΤΟικών όπλων που ρέουν στην Ουκρανία, αδειάζοντας τα αποθέματα των χωρών της λυκοσυμμαχίας - αναλυτές αναφέρουν χαρακτηριστικά πως η ετήσια παραγωγή των ΗΠΑ σε βλήματα για τα ΝΑΤΟικά οβιδοβόλα των 155 mm «καταναλώνεται» στην Ουκρανία μέσα σε δυο βδομάδες - όχι μόνο δεν φέρνουν το... «πιο γρήγορο τέλος του πολέμου», όπως ισχυρίζονται, αλλά επιταχύνουν την παραπέρα κλιμάκωσή του.

Αυτό δείχνει και η επιστράτευση 300.000 εφέδρων που ανακοίνωσε η Μόσχα, ρίχνοντας κι άλλο «κρέας στα κανόνια» του ιμπεριαλιστικού πολέμου, μεγαλώνοντας όλο και περισσότερο τους κινδύνους για γενίκευσή του.

Χαρακτηριστικό της κλιμάκωσης είναι και το συγχρονισμένο σαμποτάζ στους ρωσο-γερμανικούς αγωγούς φυσικού αερίου «Nord Stream» 1 και 2, που μπορεί να αποτελέσει καταλύτη για παραπέρα όξυνση.

Την ίδια ώρα, από παντού ακούγονται τύμπανα πολεμικής προετοιμασίας. Οπως από την Κίνα, όπου ο Πρόεδρος της χώρας καλεί τον στρατό σε «προετοιμασία για πραγματική μάχη». `Η από τις ΗΠΑ, όπου ο Πρόεδρος Μπάιντεν αναγγέλλει ότι σε περίπτωση κινεζικής εισβολής θα «υπερασπιστεί» την Ταϊβάν και με άμεση εμπλοκή των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Βρετανοί ανώτατοι αξιωματικοί δηλώνουν ότι ο στρατός πρέπει να προετοιμαστεί για να πολεμήσει και πάλι στην Ευρώπη, ενώ τα Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή και η Ανατολική Μεσόγειος είναι μερικά μόνο από τα «καζάνια» που βράζουν. Ολα τα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα καταρτίζουν τεράστιους στρατιωτικούς προϋπολογισμούς.

Σε αυτόν τον κυκεώνα των ανταγωνισμών και των πολεμικών σχεδιασμών σπρώχνει όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας η κυβέρνηση, με τη στήριξη και όλων των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, παρουσιάζοντας ως «προστασία» δήθεν τη βαθιά εμπλοκή σε σχέδια που καθιστούν την Ελλάδα στόχο και μαγνήτη κινδύνων.

Μιλούν ξανά για τη ΝΑΤΟική «σωστή πλευρά της Ιστορίας» και για στρατιωτική στήριξη στο Κίεβο «που πιάνει τόπο», επιχειρώντας να συσκοτίσουν την πραγματικότητα της συνεχούς κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης, από την οποία βγαίνουν χαμένοι όλοι οι λαοί.

Παρουσιάζουν τη βαθύτερη και πιο «συνεπή» εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή ως... «ασπίδα προστασίας» για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και μιλούν για «χαστούκια των συμμάχων στον Ερντογάν», την ώρα που η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης δυναμώνει ακριβώς μέσα στο πλαίσιο των ευρωατλαντικών παζαριών.

Την ώρα που οι ΗΠΑ και οι άλλοι «σύμμαχοι» δεν χάνουν ευκαιρία - όπως έκανε και με τις πρόσφατες δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ - να λένε «βρείτε τα για το καλό του ΝΑΤΟ», με φόντο τον εντεινόμενο ανταγωνισμό με Ρωσία και Κίνα.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά παρουσίαζαν και ως «εγγύηση ειρήνης και ασφάλειας», ως παράγοντες «επίλυσης» του Κυπριακού κ.ο.κ. τα διάφορα σχέδια εκμετάλλευσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο... Παραμύθια για μικρά παιδιά, που ξεσκεπάζονται ακόμα περισσότερο σήμερα που ψάχνουν να βρουν ποιος έβαλε μπουρλότο στους αγωγούς «Nord Stream».

Καμία προστασία στον λαό και καμιά λύση για τα συμφέροντά του δεν φέρνει η πολυπλόκαμη εμπλοκή της χώρας στην «κρεατομηχανή» του ιμπεριαλιστικού πολέμου και των ανταγωνισμών για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Η μόνη φιλολαϊκή διέξοδος περνάει μέσα από την ενίσχυση της πάλης για απεμπλοκή από τους επικίνδυνους ευρωΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Μέσα από την πάλη για αποδέσμευση της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.


Έχει διαβαστεί 317 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος Ν 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 12 ως 16 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 7 ως 17 °C
Άνεμος ΝΔ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 282 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)