Τρίτη, 25 Ιούν, 2024

  • Η ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
  • Με «οδηγό» τις απάνθρωπες κατευθύνσεις της ΕΕ η μεταναστευτική πολιτική
  • ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»: Αποχώρησαν δύο ακόμη βουλευτές
  • Σταματά από αύριο το καθημερινό φύλλο της «Αυγής»
  • ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να καταργηθεί και να μην ισχύσει φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής
  • ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: παρθούν μέτρα για την φορολογική δικαιοσύνη και την ανακούφιση των αυτοαπασχολουμένων
Η ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ1 Με «οδηγό» τις απάνθρωπες κατευθύνσεις της ΕΕ η μεταναστευτική πολιτική2 ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»: Αποχώρησαν δύο ακόμη βουλευτές3 Σταματά από αύριο το καθημερινό φύλλο της «Αυγής»4 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να καταργηθεί και να μην ισχύσει φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής5 ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: παρθούν μέτρα για την φορολογική δικαιοσύνη και την ανακούφιση των αυτοαπασχολουμένων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοχοποιεί και τα επιδόματα ανεργίας η κυβέρνηση

Με τα επίσημα και πιο πρόσφατα στοιχεία της ΔΥΠΑ (Μάης 2024) να δείχνουν ότι από τους 794.752 εγγεγραμμένους ανέργους έλαβαν επίδομα ανεργίας μόλις 81.455 άνεργοι, δηλαδή ένας στους δέκα, οργή προκαλούν οι τροχιοδεικτικές βολές της κυβέρνησης για αλλαγές στην καταβολή και στο ύψος του επιδόματος.Πρακτικά πάνω α... Περισσότερα

Σημείο καμπής

από Η Άλλη Άποψη
Σημείο καμπής

Η απόφαση των ΗΠΑ, της Γερμανίας και άλλων συμμάχων τους για αποστολή σύγχρονων, βαρέων ΝΑΤΟικών αρμάτων μάχης στο Κίεβο αποτελεί ένα επιπλέον σοβαρό επεισόδιο στη διαρκή κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης ανάμεσα στο ευρωατλαντικό μπλοκ και τη Ρωσία στην Ουκρανία, με τα επιτελεία τους να μιλούν ήδη για «σημείο καμπής» στη σύγκρουση, όπου εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά και η Ελλάδα.

ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσία προετοιμάζονται για παρατεταμένη σύγκρουση στην Ουκρανία, τροφοδοτούν με τις κινήσεις τους την εφιαλτική για τους λαούς προοπτική της γενίκευσης του πολέμου.

Είναι χαρακτηριστικά τέτοια στοιχεία, όπως η συνεχής αύξηση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων και εξοπλισμών στην Ανατολική Ευρώπη, η αποστολή πιο σύγχρονων οπλικών συστημάτων στο Κίεβο ως... «ο ταχύτερος δρόμος για την ειρήνη» (!), τα εξοπλιστικά προγράμματα - μαμούθ που αναγγέλλουν τα ισχυρότερα κράτη της λυκοσυμμαχίας.

Σχέδιο μεγάλης αύξησης των στρατιωτικών της δυνάμεων προωθεί και η Ρωσία. Προχωρά σε δοκιμές νέων υπερηχητικών όπλων, πραγματοποιεί εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία στρατιωτικά γυμνάσια με την Κίνα και άλλες χώρες, από τον Ειρηνικό Ωκεανό μέχρι τα παράλια της Νότιας Αφρικής...

Μέσα σε αυτόν τον «χαλασμό», η κυβέρνηση διεκδικεί για λογαριασμό του κεφαλαίου αναβαθμισμένο ρόλο στα επικίνδυνα ευρωατλαντικά σχέδια. Γι' αυτό η συμμετοχή της στον πόλεμο δεν έχει «ταβάνι».

Μετά την παράδοση τεθωρακισμένων, συζητιέται η αποστολή στο Κίεβο ακόμα και του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-300. Κάθε γωνιά της χώρας έχει μετατραπεί σε πολεμικό ορμητήριο - άρα και στόχο αντιποίνων - με παλιές και νέες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, με υποδομές που αξιοποιούνται για την αυξανόμενη προώθηση ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη, με συνεχείς ασκήσεις - πρόβες πολέμου εντός και εκτός συνόρων.

Στα Βαλκάνια, διεκδικεί ρόλο «σημαιοφόρου» στην «ευρωατλαντική ολοκλήρωση», σχεδιασμός που οδηγεί σε νέα όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και ανάβει νέα φιτίλια στη γειτονιά μας.

Με αυτήν την επικίνδυνη εμπλοκή, που διαρκώς αναβαθμίζεται, συμφωνούν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ, που ως προηγούμενες κυβερνήσεις έστρωσαν το έδαφος για τη σημερινή «απογείωσή» της.

Η κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, συνολικότερα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών του ευρωατλαντικού μπλοκ με τη Ρωσία και την Κίνα, ανεβάζει τον πήχη και για την εμπλοκή της χώρας μας.

Με αυτήν την επικίνδυνη πολιτική θα βρεθεί αντιμέτωπος ο λαός και μετά τις εκλογές, όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση και αν προκύψει. Γιατί αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και ο στόχος ανάδειξης της χώρας σε ενεργειακό - διαμετακομιστικό κόμβο.

Αυτήν την άθλια πολιτική προσπαθούν να νομιμοποιήσουν ως «μονόδρομο» η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ με ψευτοδιλήμματα για το πόσα και από πού θα χάσει ο λαός.

Γι' αυτό είναι αναγκαίο την επόμενη μέρα να υπάρχει ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ!

Απέναντι στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή και όλες τις δυνάμεις που την προωθούν, στέκονται η κρυστάλλινη θέση του και η πάλη των κομμουνιστών μέσα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στη στοίχιση με οποιοδήποτε από τα αντιμαχόμενα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα.

Η ψήφος στο ΚΚΕ στις εκλογές, η συμπόρευση με τους κομμουνιστές στους αγώνες αποτελούν το ισχυρότερο εφόδιο για να δυναμώσει η δράση ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, για να δυναμώσει συνολικά η πάλη για την απεμπλοκή του λαού και της χώρας από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών και τις λυκοσυμμαχίες τους.


(Από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ)
Έχει διαβαστεί 346 φορές

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 341 επισκέπτες και 0 μέλη.