Κυριακή, 23 Ιούν, 2024

  • Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι
  • ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
  • Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ
  • ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας
Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης1 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι2 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ3 Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ4 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ5 Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοχοποιεί και τα επιδόματα ανεργίας η κυβέρνηση

Με τα επίσημα και πιο πρόσφατα στοιχεία της ΔΥΠΑ (Μάης 2024) να δείχνουν ότι από τους 794.752 εγγεγραμμένους ανέργους έλαβαν επίδομα ανεργίας μόλις 81.455 άνεργοι, δηλαδή ένας στους δέκα, οργή προκαλούν οι τροχιοδεικτικές βολές της κυβέρνησης για αλλαγές στην καταβολή και στο ύψος του επιδόματος.Πρακτικά πάνω α... Περισσότερα

Σφιχταγκαλιάσματα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΑΤΟ

από Η Άλλη Άποψη
Σφιχταγκαλιάσματα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΑΤΟ

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες για τα παζάρια του Τσίπρα με τον Τραμπ, σχετικά με την παραπέρα προσαρμογή των Ενόπλων Δυνάμεων στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ και των χωρών - μελών του και τα δημοσιεύματα από τα σούρτα - φέρτα και το αλώνισμα των ΝΑΤΟικών στη χώρα μας δίνουν και παίρνουν. Αντικείμενό τους η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολεμικών σχεδιασμών των ιμπεριαλιστικών κέντρων, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με την αξιοποίηση υποδομών και στρατευμάτων από τη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, είδαν το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ σχετικά με την πραγματοποίηση της συνεδρίασης της Συνόδου των Εθνικών Διευθυντών Εξοπλισμών του ΝΑΤΟ (CNAD) στις Βρυξέλλες. Η Σύνοδος αυτή αποτελεί ένα από τα όργανα του ΝΑΤΟ, που προωθεί την παραπέρα συνεργασία για όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ σε ζητήματα σχετικά με την προσαρμογή των εξοπλιστικών προγραμμάτων, καθώς και την προσπάθεια τυποποίησής τους για όλες τις χώρες, προκειμένου να αναβαθμισθούν οι στρατιωτικές δυνατότητες και να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των υφιστάμενων και των μελλοντικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα λοιπόν με κείμενα του ΝΑΤΟ, τυποποίηση είναι η διαδικασία ανάπτυξης και εφαρμογής ιδεών ενέργειας, δογμάτων, διαδικασιών και σχεδιασμού, για την επίτευξη και διατήρηση του πιο αποτελεσματικού επιπέδου συμβατότητας, εναλλαξιμότητας και ομοιοτυπίας στους τομείς των εξοπλιστικών προγραμμάτων, σχετικά με την επιχειρησιακή δράση, τη διοίκηση και την κατασκευή του πολεμικού υλικού.

Μέσω της τυποποίησης, όπως σχεδιάζουν οι ΝΑΤΟικοί, στα ζητήματα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, επιτυγχάνεται η βελτίωση της διαλειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα των επεμβάσεων σε διάφορες χώρες.

Ολα τα παραπάνω που οι ΝΑΤΟικοί σχεδιάζουν και υλοποιούν σχετικά με την τυποποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, παρουσιάζονται αναλυτικά σε «Εγκύκλιο περί τυποποίησης στις Ενοπλες Δυνάμεις» του υπουργείου Αμυνας το Μάη του 2015.

Επίσης, σε άλλο δημοσίευμα, γίνεται αναφορά στη διοργάνωση, εκ μέρους του ΓΕΕΘΑ, σχολείου σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στην Κρήτη. Το σχολείο είχε εξειδικευμένο περιεχόμενο, σχετικά με την τυποποίηση του ΝΑΤΟ σε αντικείμενα που αφορούν στη σχεδίαση, παραγωγή και συντήρηση των προτύπων της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Το παρακολούθησαν 47 επιτελείς από χώρες και φορείς του ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την παραπέρα εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων. Συνεχίζει την πολιτική που δεκαετίες έχουν εφαρμόσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνουν και οι στρατιωτικές αποστολές των Ενόπλων Δυνάμεων μακριά από τα σύνορα της χώρας μας, με τη συμμετοχή σε αυτές στρατιωτικών υποδομών και προσωπικού, όπως επιχείρηση «SeaGuardian» στη Μεσόγειο, η ΝΑΤΟική δύναμη Standing NATOMaritime Group - 2 (SNMG-2), Δύναμη Κοσσόβου (KFOR), επιχείρηση ALTHEA στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, η αποστολή Eutm MALI, η επιχείρηση στη Μεσόγειο EunavforMed - Sophia, η επιχείρηση στο Λίβανο UNIFIL, η αποστολή στο Αφγανιστάν, η επιχείρηση Atalanta στο Κέρας της Αφρικής κ.ά.

Για να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς!

Έχει διαβαστεί 372 φορές

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 421 επισκέπτες και 0 μέλη.