Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023

  • Απαγόρευση μετακινήσεων στις εθνικές οδούς σε πιθανή χιονόπτωση με αποζημίωση των εταιρειών
  • ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ: Για τρίτη διαδοχική χρονιά κορυφαίος αθλητής στα Βαλκάνια
  • Ενας αποκαλυπτικός πίνακας...
  • Βέροια: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής το Σάββατο 2/12
  • Η ''Λαϊκή Συσπείρωση'' για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Νάουσας
  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Διαβεβαιώνει ότι «δεν θα επηρεαστούν» οι ελληνοβρετανικές σχέσεις
Απαγόρευση μετακινήσεων στις εθνικές οδούς σε πιθανή χιονόπτωση με αποζημίωση των εταιρειών1 ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ: Για τρίτη διαδοχική χρονιά κορυφαίος αθλητής στα Βαλκάνια2 Ενας αποκαλυπτικός πίνακας...3 Βέροια: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής το Σάββατο 2/124 Η ''Λαϊκή Συσπείρωση'' για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Νάουσας5 ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Διαβεβαιώνει ότι «δεν θα επηρεαστούν» οι ελληνοβρετανικές σχέσεις6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ο μόνος δρόμος

Ο μόνος δρόμος

Πάνω από 14.000 νέοι πλειστηριασμοί ακινήτων προγραμματίζονται τους αμέσως επόμενους μήνες, με χιλιάδες από αυτούς να αφορούν σπίτια λαϊκών οικογενειών που δεν έχουν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων στις τράπεζες.Η λαϊκή κατοικία, που την έχουν χρυσοπληρώσει τα νοικοκυριά μια και δυο φορές, βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, την ώρα που ο... Περισσότερα

Στο 62% η «ευελιξία» στις νέες προσλήψεις

από Η Άλλη Άποψη
Στο 62% η «ευελιξία» στις νέες προσλήψεις

Την αύξηση της «ευελιξίας» και της υποαπασχόλησης καταγράφουν για έναν ακόμα μήνα τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», σύμφωνα με τα οποία τον περασμένο Οκτώβρησχεδόν μία στις δύο νέες συμβάσεις εργασίας ήταν συμβάσεις μερικής απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, τον προηγούμενο μήνα οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης στις νέες προσλήψεις ανήλθαν στο 48,93%, της εκ περιτροπής εργασίας 13,12% και μόνο το 37,95% των συμβάσεων ήταν με πλήρη απασχόληση.Σημειώνεται πάντως ότι και ένα μέρος των τελευταίων υποκρύπτουν «ευελιξία», καθώς αν και είναι πλήρους ωραρίου, έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, αφού είναι συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου.

Η τάση αυτή μόνο συγκυριακή δεν είναι, αφού σε συνέχεια και των προηγούμενων ετών, το δεκάμηνο Γενάρης - Οκτώβρης 2018, με μερική και εκ περιτροπής εργασία ήταν το 54% των συμβάσεων και μόνο το 46% ήταν με πλήρες ωράριο, επιβεβαιώνοντας την τεράστια αύξηση της μερικής απασχόλησης στο σύνολο της μισθωτής εργασίας, που πλέον - με βάση και τα στοιχεία του ΕΦΚΑ- ανέρχεται περίπου στο 30%!

Παράλληλα, τον περασμένο Οκτώβρη καταγράφηκε και το μεγαλύτερο αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων από το 2001, με 120.087 λιγότερες νέες προσλήψεις απ' ό,τι απολύσεις, Ειδικότερα, έγιναν 350.046 καταγγελίες συμβάσεων (απολύσεις) και μόνο 229.959 νέες προσλήψεις.

Στο τεράστιο αυτό αρνητικό ισοζύγιο, πέραν της «ευελιξίας» που έτσι κι αλλιώς καταγράφεται όλη τη διάρκεια του έτους, αποτυπώνεται και η εποχικότητα που παρουσιάζουν θέσεις εργασίας, όπως στον κλάδο του Τουρισμού. Ετσι, το μεγαλύτερο αρνητικό ισοζύγιο, με απώλεια 85.064 θέσεων εργασίας, καταγράφεται στη δραστηριότητα των καταλυμάτων, ενώ ακόμα 34.612 θέσεις χάθηκαν από τις υπηρεσίες εστίασης.

Έχει διαβαστεί 316 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 246 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)