Τρίτη, 05 Δεκ, 2023

  • Ερμαιο στα «κοράκια» των servicers εκατομμύρια χρεωμένα νοικοκυριά
  • ΣΥΡΙΖΑ: Συναίνεση για δημοσιονομική αναβάθμιση, ελληνοτουρκικά και επιστολική ψήφο
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρουσιάστηκε ο Γ2 Τόμος του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ από την Ελ. Μπέλλου
  • Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Π. Φιρτινίδου
  • Ο Κ. Σκανδαλίδης στη Βέροια
  • Γιάννης Γεωργάκης δημοσιογράφος, συγγραφέας: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο κυριολεκτικά βαλτώνει, δεν υπάρχει διάθεση να βελτιωθούν τα πράγματα»
Ερμαιο στα «κοράκια» των servicers εκατομμύρια χρεωμένα νοικοκυριά1 ΣΥΡΙΖΑ: Συναίνεση για δημοσιονομική αναβάθμιση, ελληνοτουρκικά και επιστολική ψήφο2 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρουσιάστηκε ο Γ2 Τόμος του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ από την Ελ. Μπέλλου3 Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Π. Φιρτινίδου4 Ο Κ. Σκανδαλίδης στη Βέροια5 Γιάννης Γεωργάκης δημοσιογράφος, συγγραφέας: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο κυριολεκτικά βαλτώνει, δεν υπάρχει διάθεση να βελτιωθούν τα πράγματα»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κυβέρνηση και προμηθευτές λένε στους καταναλωτές «Διαλέξτε πώς θα χάσετε... »

Στην τελική ευθεία έχει μπει το νέο σύστημα χρεώσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα που θα ισχύσει από την 1η Γενάρη και θα προκαλέσει ένα νέο ...ηλεκτροσόκ σε εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά.Από 1.1.2024, λοιπόν, αλλάζει ο τρόπος τιμολόγησης και όχι μόνο δεν θα περιλαμβάνει καμία απολύτως μείωση, αλλά επανέρχεται η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λ... Περισσότερα

Στο τραπέζι η λήψη πρόσθετων μέτρων με «Δούρειο Ίππο» το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

από Η Άλλη Άποψη

Σε πρώτο πλάνο έρχεται η εφαρμογή πρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων για το 2017 (πέραν αυτών που έχουν προβλεφθεί στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού), μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των διαβουλεύσεων της κυβέρνησης με το κουαρτέτο για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα κλιμάκια των θεσμών εκτιμούν ότι υπάρχει δημοσιονομικό «κενό» της τάξης των 350 εκατ. ευρώ για να επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2017. Το «κενό» αυτό προέρχεται κυρίως από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης που θα εφαρμοστεί πλήρως την επόμενη χρονιά, καθώς οι εκπρόσωποι των ιμπεριαλιστικών οργανισμών θεωρούν ότι δεν είναι εξασφαλισμένη πλήρως η χρηματοδότησή του.

Το οικονομικό επιτελείο «καθησυχάζει» τους εκπροσώπους του κουαρτέτου ότι το «κενό» αυτό θα καλυφθεί από την υπεραπόδοση των εσόδων, δηλαδή από το χαράτσωμα του λαού. Επίσης, στα σχετικά παζάρια επικαλείται ως «δικλείδα ασφαλείας» την ύπαρξη του δημοσιονομικού «κόφτη», ο οποίος θα ενεργοποιηθεί το 2018 εάν εντοπιστεί δημοσιονομικό «κενό» το 2017.

Πρόσφατα, η Παγκόσμια Τράπεζα πρότεινε τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ και το πετσόκομμα προνοιακών επιδομάτων, προκειμένου να εξασφαλιστούν κονδύλια για τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, το οποίο αποτελεί ένα ακόμη τέχνασμα για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας, κόβοντας πόρους από τους φτωχούς για να δώσει ψίχουλα στους φτωχότερους. Ούτως ή άλλως, η κυβέρνηση συνδέει τη γενίκευση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης με την «επανεξέταση» της προνοιακής πολιτικής, μετατρέποντάς το σε «Δούρειο Ίππο» για νέες περικοπές. 

 

Έχει διαβαστεί 303 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 308 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)