Παρασκευή, 30 Ιούλ, 2021

  • Στέφανος Ντούσκος: Χρυσός στο μονό σκιφ της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
  • Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ: Συνέντευξη έδωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία για το Νόμπελ Ειρήνης στην Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία «Henry Reeve»
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΕΥΑΒ για την ορθολογική χρήση του νερού
  • «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»: «Με τρίμηνες προσλήψεις και με τιμωρητικές διατάξεις δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία»
  • Αυξάνεται εκ νέου η πίεση στο σύστημα Υγείας, αλλά προέχει η «ατομική ευθύνη»...
  • O Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, για την απευθείας αγορά οικοπέδου ως χώρο δημοτικού σχολείου:  «Δαπάνη για αγορά κτιρίου “Τσαλέρα” 0€»
Στέφανος Ντούσκος: Χρυσός στο μονό σκιφ της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο1 Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ: Συνέντευξη έδωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία για το Νόμπελ Ειρήνης στην Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία «Henry Reeve»2 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΕΥΑΒ για την ορθολογική χρήση του νερού3 «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»: «Με τρίμηνες προσλήψεις και με τιμωρητικές διατάξεις δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία»4 Αυξάνεται εκ νέου η πίεση στο σύστημα Υγείας, αλλά προέχει η «ατομική ευθύνη»...5 O Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, για την απευθείας αγορά οικοπέδου ως χώρο δημοτικού σχολείου:  «Δαπάνη για αγορά κτιρίου “Τσαλέρα” 0€»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Υπερμνημόνιο

Υπερμνημόνιο

«Χαράς ευαγγέλια» για την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα σήμερα με την κύρωση της σύμβασης του Ταμείου Ανάκαμψης, του υπερμνημονίου δηλαδή που έρχεται να δέσει νέες «αλυσίδες» στα εργατικά - λαϊκά στρώματα.«Η χώρα μεταμορφώνεται» λέει η ΝΔ, «πρόκειται για ιστορική τομή στην ΕΕ» συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά για τα 32 δισεκατομμύρια ... Περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση της απασχόλησης και αύξηση της ανεργίας

από Η Άλλη Άποψη
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση της απασχόλησης και αύξηση της ανεργίας

Μεγάλη μείωση των απασχολούμενων, αύξηση της ανεργίας, αλλά και αποθάρρυνση των ανέργων που αναζητούν εργασία και βγαίνουν στατιστικά εκτός του εργατικού δυναμικού, καταγράφει η έρευνα της Ελληνιστικής Στατιστικής Υπηρεσίας για τον περασμένο Μάρτη. Μάλιστα, η χειροτέρευση αυτή καταγράφεται ενώ και αυτόν το μήνα εκατοντάδες χιλιάδες συμβάσεις του ιδιωτικού τομέα τελούσαν υπό αναστολή, όπως και ένα μέρος των αυτοαπασχολούμενων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι απασχολούμενοι τον περασμένο Μάρτη μειώθηκαν κατά 217.335 άτομα σε σχέση με το Μάρτη του 2020 (-5,6%) και ανήλθαν σε 3.679.530 άτομα (από 3.896.865 πέρυσι τον ίδιο μήνα), ενώ μείωση καταγράφεται κατά 13.614 άτομα και σε σχέση με το Φλεβάρη του 2021 (-0,4%). Το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε στο 16,3% από 16,1% το Μάρτη του 2020. Ομως, το ποσοστό αυτό θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο αφού ένα μεγάλο μέρος των ανέργων, αποθαρρυμένοι που δεν μπορούν να βρουν δουλειά, «περνά» στατιστικά εκτός εργατικού δυναμικού.

Συγκεκριμένα, τα άτομα που κατατάσσονται «εκτός εργατικού δυναμικού», δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, ανήλθαν σε 3.477.133, σημειώνοντας αύξηση κατά 219.395 σε σχέση με το Μάρτη του 2020 (+6,7%) και κατά 29.325 άτομα σε σχέση με το Φλεβάρη του 2021 (+0,9%). Πρόκειται στην πραγματικότητα για έναν τρόπο συγκάλυψης της πραγματικής ανεργίας, η οποία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα.


Έχει διαβαστεί 224 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 26 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 30 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 27 ως 39 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Σάββατο, 31 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 25 ως 39 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 256 επισκέπτες και 0 μέλη.