Τετάρτη, 19 Ιούν, 2024

  • Το νέο βιβλίο της Σοφίας Νικολαϊδου παρουσιάζεται σήμερα στη Βέροια
  • ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: «Μέλημα .Γέφυρες Αλληλεγγύης»
  • Έναρξη «Εύηχης Πόλης» με πατινάδα και διανομή εντύπων με το πρόγραμμα του 4ημέρου
  • Πάνω από 21 δισ. ευρώ σε μια τριετία έχει δώσει η κυβέρνηση για τους ΝΑΤΟικούς σκοπούς
  • Ποιος μιλάει!
  •  Με επιτυχία η πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στη Βέροια
Το νέο βιβλίο της Σοφίας Νικολαϊδου παρουσιάζεται σήμερα στη Βέροια1 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: «Μέλημα .Γέφυρες Αλληλεγγύης»2 Έναρξη «Εύηχης Πόλης» με πατινάδα και διανομή εντύπων με το πρόγραμμα του 4ημέρου3 Πάνω από 21 δισ. ευρώ σε μια τριετία έχει δώσει η κυβέρνηση για τους ΝΑΤΟικούς σκοπούς4 Ποιος μιλάει!5  Με επιτυχία η πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η καρδιά του θηρίου

Το πολεμικό ανακοινωθέν που εξαπέλυσαν από την Ελβετία οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί μαζί με τους στενούς συμμάχους τους ανά τον κόσμο εναντίον της Ρωσίας, προμηνύει ένταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και κάνει ακόμα πιο ορατό τον κίνδυνο μιας γενικευμένης ανάφλεξης.Η δήθεν ...ειρηνευτική διάσκεψη ήταν ένα κράμα απειλών ενάντια σε όποιον αμφισ... Περισσότερα

Συνεχίζεται η οικονομική αιμορραγία των λαϊκών νοικοκυριών

από Η Άλλη Άποψη
Συνεχίζεται η οικονομική αιμορραγία των λαϊκών νοικοκυριών
Στα 3,253 δισ. ευρώ έφτασε η οικονομική αιμορραγία των λαϊκών νοικοκυριών το πρώτο τετράμηνο του 2024 (Γενάρης - Απρίλης), αφού τόσο ήταν το περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα που υπερασπίζονται τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, υπερασπίζονται μια πολιτική που επιβάλλει δυσβάσταχτους φόρους στον λαό που επιτάσσει η δημοσιονομική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αλλωστε, αποκαλυπτικό ως προς το ποια είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι το γεγονός ότι στην εαρινή της έκθεση η Κομισιόν χαρακτηρίζει παράγοντα κινδύνου την αύξηση - ψίχουλα του κατώτατου μισθού και ...θετική τη φορολογική αφαίμαξη των μικρών επαγγελματιών μέσω του νέου νόμου της κυβέρνησης, ο οποίος υλοποιείται ως ένα από τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, του υπερμνημονίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το πρωτογενές πλεόνασμα, λοιπόν, είναι αυξημένο έναντι του στόχου, που ήταν 2,4 δισ. ευρώ, κατά 631 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της επιχειρούν να αποδώσουν το υπερβάλλον ποσό στην είσπραξη της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ (940 εκατ. ευρώ), που έτσι κι αλλιώς πρόκειται για ένα απαράδεκτο χαράτσι το οποίο επιβάλλεται από το 1ο κιόλας μνημόνιο, αλλά και σε άλλα λογιστικά μεγέθη, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Οπως προκύπτει από τα ίδια τα στοιχεία, τα καθαρά έσοδα του κράτους παρουσιάζουν αύξηση κατά 3,949 δισ. ευρώ ή 21,5% έναντι του στόχου.

Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως:

- Στα αυξημένα φορολογικά έσοδα κατά 2,155 δισ. ευρώ μετά την αφαίρεση των επιστροφών.

- Στα αυξημένα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 1,15 δισ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, τα συνολικά έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 20,368 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 2,203 δισ. ευρώ ή 12,1% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού 2024.

Την περίοδο Γενάρη - Απρίλη 2024, το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 22,508 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,311 δισ. ευρώ ή 11,4% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού 2024.

Ειδικότερα, τον Απρίλη το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 5,685 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 1,880 δισ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου. Τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 5,525 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 1,605 δισ. ευρώ ή 40,9% έναντι του στόχου.


Έχει διαβαστεί 462 φορές

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 367 επισκέπτες και 0 μέλη.