Τετάρτη, 06 Δεκ, 2023

  • Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα
  • Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
  • Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την Πέμπτη λόγω της επίσκεψης Ερντογάν
  • Αμερικανιές...
  • Καπιταλιστικές Επιλογές Ελευθερίας
  • Στάση εργασίας εργαζομένων στη ΔΕΥΑΒ
Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα1 Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου2 Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την Πέμπτη λόγω της επίσκεψης Ερντογάν3 Αμερικανιές...4 Καπιταλιστικές Επιλογές Ελευθερίας5 Στάση εργασίας εργαζομένων στη ΔΕΥΑΒ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μύθοι για την Ενέργεια

Καθώς ολοκληρώνεται μια ακόμα φάση «προσαρμογής» της Ενέργειας - εμπόρευμα στην «απελευθερωμένη» αγορά της παραγωγής και διανομής, ο λαός μπορεί να δει τώρα πιο καθαρά τα ψέματα που του έλεγαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα «οφέλη» που θα αποκόμιζε τάχα από τη στρατηγική της ΕΕ και σ' αυτόν τον τομέα.Τη στρ... Περισσότερα

Τα κεφάλια μέσα...

από Η Άλλη Άποψη
Τα κεφάλια μέσα...

Ως επιβεβαίωση της «ανάγκης» να κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα η αντιλαϊκή πολιτική παρουσιάζουν τα κυβερνητικά επιτελεία την επισήμανση, στην πρόσφατη έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, ότι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκεται στο 55% της Ευρωζώνης και αν η ανάπτυξη στην Ελλάδα δεν κινηθεί πολύ πιο πάνω, θα χρειαστούν 15 χρόνια για να φτάσει στα προ κρίσης επίπεδα, δηλαδή στο 70% περίπου της Ευρωζώνης.

Επομένως, πρέπει τα κεφάλια να μπουν ακόμα πιο μέσα: Να επιταχυνθούν τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, να γίνει ακόμα πιο γρήγορη στροφή στα ματωμένα πλεονάσματα, να «τρέξει» η «πράσινη ανάπτυξη», να διευρυνθεί το πογκρόμ των πλειστηριασμών για να θωρακίζονται όμιλοι και τράπεζες. Κι όλα αυτά για να φτάσει το «κατά κεφαλήν ΑΕΠ» - που βάζει στο μπλέντερ κέρδη και λαϊκά εισοδήματα - εκεί που ήταν πριν από 15 χρόνια!

Αν μάλιστα προσθέσει κανείς και τις κυβερνητικές εξαγγελίες για επιστροφή των μισθών το 2027 εκεί που ήταν το 2011 (!), με ευκολία αντιλαμβάνεται πού οδηγεί το «όραμα» της αστικής τάξης: Ο λαός να τρέχει στη «ρόδα» της καπιταλιστικής ανάπτυξης σαν το χάμστερ που δεν φτάνει πουθενά, βλέποντας την ψαλίδα με τις ανάγκες του διαρκώς να μεγαλώνει την ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι κάνουν νέα άλματα κερδοφορίας. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι καπιταλιστική ανάπτυξη και λαϊκές ανάγκες δεν συναντιούνται πουθενά. Γι' αυτό, όχι «τα κεφάλια μέσα», αλλά το κεφάλι ψηλά στη σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, την κυβέρνηση και τα κόμματα που την υπηρετούν.

Έχει διαβαστεί 349 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 538 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)