Σάββατο, 04 Φεβ, 2023

  • Ανετη επικράτηση του ΦΙΛΙΠΠΟΥ
  • Αποκαλυπτήρια προτομής των Στάλιν,Ζούκωφ, Βασιλιέφσκι για την 80η επέτειο της νίκης στο Στάλινγκραντ
  • Οι εργαζόμενοι στη Βρετανία στους δρόμους: η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση της τελευταίας 10ετίας
  • Στην ατομική ευθύνη εξαντλείται η... ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού
  • ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ: Περισσότερη στήριξη στο Κιέβο
  • Έχετε λίγο χρόνο να σας μιλήσω για το ΠΑΣΟΚ;
Ανετη επικράτηση του ΦΙΛΙΠΠΟΥ1 Αποκαλυπτήρια προτομής των Στάλιν,Ζούκωφ, Βασιλιέφσκι για την 80η επέτειο της νίκης στο Στάλινγκραντ 2 Οι εργαζόμενοι στη Βρετανία στους δρόμους: η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση της τελευταίας 10ετίας3 Στην ατομική ευθύνη εξαντλείται η... ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού4 ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ: Περισσότερη στήριξη στο Κιέβο5 Έχετε λίγο χρόνο να σας μιλήσω για το ΠΑΣΟΚ;6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Βουτιά  "ρεκόρ"

Βουτιά "ρεκόρ"

Το φως ανάβει ...με το ρολόι, με τα λεπτά μετριέται ο θερμοσίφωνας, κυνήγι στις πρίζες και περιορισμός χρήσης σε άλλες συσκευές. Αυτή είναι η εικόνα που έγινε ...συνήθεια, ειδικά τους τελευταίους μήνες που η ενεργειακή φτώχεια έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ για τον περασμένο Δεκέμβρη καταγράφουν μάλιστα «βουτιά»... Περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ: Ενισχύσεις στους ομίλους με μπαράζ από αντιλαϊκά ορόσημα

από Η Άλλη Άποψη
ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ: Ενισχύσεις στους ομίλους με μπαράζ από αντιλαϊκά ορόσημα
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για την έγκριση της πρώτης εκταμίευσης από το νέο υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ προς τους εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) μαζί με τις εγχώριες τράπεζες δηλώνουν έτοιμες να προχωρήσουν τα προγράμματα χρηματοδότησης για τις επιλέξιμες δαπάνες που με τη σειρά τους συνδυάζονται με μπαράζ από αντιλαϊκά ορόσημα.


Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών συναντήθηκαν χτες στην Αθήνα με τον διοικητή της ΕΤΕπ, μέσω της οποίας θα διοχετευθούν φτηνά δάνεια ύψους έως 5 δισ. ευρώ, ενώ προσκλήσεις ενδιαφέροντος προς τους επενδυτές που επιθυμούν να λάβουν δανειοδότηση για την υλοποίηση των σχεδίων τους έχουν απευθύνει και οι εγχώριες τράπεζες.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιλέξιμες επενδυτικές δαπάνες αφορούν την «πράσινη μετάβαση», τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την καινοτομία - έρευνα και ανάπτυξη, την ανάπτυξη οικονομιών κλίμακας μέσω συνεργασιών και συνενώσεων και την εξωστρέφεια επιχειρηματικών ομίλων και ισχυρών επιχειρήσεων.

Θυμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται τον επόμενο μήνα να δώσει το «πράσινο φως» για τη δόση ύψους 3,6 δισ. ευρώ με βάση την πρόοδο στα αντιλαϊκά ορόσημα που προβλέπονται για τη συγκεκριμένη εκταμίευση. Πρόκειται για τη δέσμη με τα 15 ορόσημα που καλύπτουν διάφορες μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις σε τομείς όπως της «ενεργειακής απόδοσης», της «βιώσιμης κινητικότητας», της διαχείρισης αποβλήτων των «ενεργητικών πολιτικών για την αγορά εργασίας» κ.ο.κ.. Το σύνολο των εκταμιεύσεων από την ΕΕ προς τους εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους αναμένεται να φτάσει τα επόμενα χρόνια σε 32 δισ. ευρώ τόσο με τη μορφή άμεσων επιδοτήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης όσο και φτηνών ή και άτοκων δανείων.

Υπερμνημόνιο

Το Ταμείο Ανάκαμψης, που είναι ένα «νέο υπερμνημόνιο» σε βάρος του λαού, αποτελεί κοινό πρόγραμμα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και προϋποθέτει σκληρά αντιλαϊκά «προαπαιτούμενα», όπως ο νόμος Χατζηδάκη, για την προσέλκυση επενδύσεων, και από κοντά μια ατελείωτη «λίστα» καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων για ένα κράτος ακόμα πιο «αποτελεσματικό» για το κεφάλαιο και απέναντι στις λαϊκές ανάγκες. Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει αναλάβει και συγκεκριμένες δεσμεύσεις, όπως: Πλήρης εφαρμογή των διατάξεων του πτωχευτικού νόμου, εκπλήρωση των οικονομικών και δημοσιονομικών στόχων, παραπέρα «ελαστικοποίηση» της αγοράς εργασίας και συνέχιση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στο Ασφαλιστικό.

Αυτά τα «μεγάλα πακέτα» και η χρηματοδότηση δεν πέφτουν βέβαια από τον ουρανό αλλά προκύπτουν από τη φορολογία σε βάρος των εργαζομένων και από τον νέο δανεισμό, που θα κληθούν να πληρώσουν πάλι τα λαϊκά στρώματα, κάτι που αποτυπώθηκε άλλωστε και στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2022.Έχει διαβαστεί 375 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 5 °C
Άνεμος ΒΔ 4-6 μποφόρ

Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία -1 ως 11 °C
Άνεμος ΒΔ 2-5 μποφόρ

Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία -6 ως 2 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-5 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 995 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)