Δευτέρα, 22 Απρ, 2024

  • Το ψηφοδέλτιο μάχης του συνδυασμού ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά
  • Υπερπροβολή
  • «Εκτοξεύτηκαν» οι στρατιωτικές δαπάνες παγκοσμίως
  • Να αποσυρθεί τώρα το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τον Δικαστικό Χάρτη της χώρας
  • Με επιτυχία η γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας
  • Σήμερα στην Αθήνα η νέα συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης
Το ψηφοδέλτιο μάχης του συνδυασμού ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά1 Υπερπροβολή 2 «Εκτοξεύτηκαν» οι στρατιωτικές δαπάνες παγκοσμίως3 Να αποσυρθεί τώρα το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τον Δικαστικό Χάρτη της χώρας4 Με επιτυχία η γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας5 Σήμερα στην Αθήνα η νέα συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τελικά σε ποιους δίνει λεφτά η Ε.Ε;

Του Αλέκου Χατζηκώστα Για μία ακόμη φορά ενόψει ευρωεκλογών από μια σειρά κόμματα που ζητούν τη ψήφο μας αναπαράγεται το ουσιαστικά χρεοκοπημένο επιχείρημα για τα λεφτά που μας δίνει η Ε.Ε και του τι θα γινόμασταν αν δεν υπήρχαν. Η ιστορία κρατά δεκαετίες από εκείνη τη περίοδο πριν την ένταξη στη τότε ΕΟΚ που μας έταζαν ότι «θα τρ... Περισσότερα

Τελειώνει ο μισθός τη 18η μέρα του μήνα

από Η Άλλη Άποψη
Τελειώνει ο μισθός τη 18η μέρα του μήνα

Σε περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά τελειώνει ο μισθός τη 18η μέρα του μήνα και ψάχνουν να βρουν τρόπους για να την «περάσουν» τις υπόλοιπες 12... Αυτό προκύπτει από στοιχεία της ετήσιας έρευνας του ΙΜΕ/ΓΣΕΒΕΕ για τις δαπάνες διαβίωσης των νοικοκυριών το 2022.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση έχει αναγάγει το «market pass», που αντιστοιχεί σε μισό ευρώ το άτομο τη μέρα, σε μέτρο αντιμετώπισης της ακρίβειας και πανηγυρίζει για τη μαζική εισαγωγή πολιτών στη σχετική πλατφόρμα. Στην πραγματικότητα, το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν ανάγκη ακόμα και αυτά τα πενιχρά ποσά, επιβεβαιώνει τα αδιέξοδα της διαχρονικής πολιτικής που θρέφει την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια.

Οπως προκύπτει από την έρευνα, η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών επιδεινώθηκε σημαντικά το 2022, ενώ οι προσδοκίες για το μέλλον σημειώνουν αρνητικό πρόσημο.

- Πάνω από 1 στα 2 νοικοκυριά (51,9%) εκτιμούν ότι η κατάστασή τους θα επιδεινωθεί το 2023, κάτι που είχε να παρατηρηθεί από έρευνα του 2018.

- Το 14,4% των νοικοκυριών εξέφρασε τον φόβο απώλειας του ακινήτου του λόγω αδυναμίας πληρωμής των υποχρεώσεων προς τις τράπεζες ή το Δημόσιο.

- Το 21,5% δηλώνει ότι δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει το στεγαστικό του δάνειο.

- 6 στα 10 νοικοκυριά δήλωσαν πως χρειάζεται να κάνουν περικοπές για να καλύψουν τα αναγκαία και πάνω από 6 στα 10 νοικοκυριά δήλωσαν ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» δεν έχει συμβάλει στην αποκλιμάκωση των τιμών.

- Το 20,9% δήλωσε πως το ίδιο ή κάποιο άλλο μέλος του νοικοκυριού του έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο έναντι του 16,8% που ήταν στην έρευνα του 2021.


Έχει διαβαστεί 384 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 259 επισκέπτες και 0 μέλη.