Σάββατο, 15 Μάι, 2021

  • Τιμήθηκε η μνήμη του!
  • Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ στο μπάσκετ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 15/5
  • Το συμφέρον του παιδιού και η κοινή άσκηση της γονικής μέριμνας δεν υπηρετούνται από τις τυπικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου
  • Η «δύναμη στον εργαζόμενο», η «προστασία της εργασίας» και άλλα κυβερνητικά παραμύθια
  • Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Η Κυριακή είναι και πρέπει να παραμείνει αργία!
Τιμήθηκε η μνήμη του!1 Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ στο μπάσκετ2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 15/53 Το συμφέρον του παιδιού και η κοινή άσκηση της γονικής μέριμνας δεν υπηρετούνται από τις τυπικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου4 Η «δύναμη στον εργαζόμενο», η «προστασία της εργασίας» και άλλα κυβερνητικά παραμύθια5 Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Η Κυριακή είναι και πρέπει να παραμείνει αργία!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μας δουλεύουν…

Μας δουλεύουν…

Πριν από 1 χρόνο μαθαίναμε πως ασφαλές άνοιγμα αγοράς & κοινωνικών εκδηλώσεων θα γίνει όταν τα κρούσματα πέσουν κάτω από τα 700 ημερησίως. Φέτος ανοίγουμε τα πάντα, ακόμα & τον τουρισμό με πάνω από 2.000 κρούσματα, γεμάτες ΜΕΘ (πάνω από 600 διασωληνομένους) και πάνω από 50 νεκρούς… Περισσότερα

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Μια βδομάδα γεμάτη προβλήματα για χιλιάδες μαθητές

από Η Άλλη Άποψη
ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Μια βδομάδα γεμάτη προβλήματα για χιλιάδες μαθητές

Μια βδομάδα τηλεκπαίδευσης συμπληρώνεται σήμερα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας και σχεδόν ούτε μία μέρα της δεν κύλησε χωρίς προβλήματα! Για άλλη μια φορά χτες, από το τέλος της τρίτης ώρας οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί σε διάφορες περιοχές όλης της χώρας, ακόμα και στην Αττική δεν μπορούσαν να συνδεθούν, τους πέταγε το σύστημα εκτός σύνδεσης ή αντιμετώπιζαν προβλήματα με τον ήχο κι έπρεπε να βγαίνει όλη η τάξη από την πλατφόρμα και να ξαναμπαίνει κι αυτό γινόταν για δυο και τρεις φορές κατά τη διάρκεια της διδακτικής ώρας, τορπιλίζοντας όλη τη διαδικασία του μαθήματος.

Μιλώντας χτες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως ισχυρίστηκε ότι «αρρυθμίες θα υπάρχουν και είμαστε εδώ για να τις επιλύουμε», ενώ προσπάθησε να φωτογραφίσει ως αιτία την υπερφόρτωση του συστήματος, λέγοντας ότι «μιλάμε για ένα τεράστιο εγχείρημα»... Αναφορικά με τη μοναδική πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης που χρησιμοποιείται, τη webex της εταιρείας «Cisco», είπε ότι «πρόκειται για δωρεά, το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ξοδέψει ούτε μισό ευρώ», ομολογώντας ουσιαστικά ότι το κράτος δεν έχει ξοδέψει ούτε μισό ευρώ για να στηρίξει τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και να έχει εναλλακτικές σε περίπτωση προβλημάτων, που καθημερινά φαίνεται ότι υπάρχουν. Μάλιστα, αναφορικά με την απουσία εναλλακτικού πλάνου η υπουργός ανέφερε πως αυτό το σύστημα είχε δοκιμαστεί σε πανελλαδική εμβέλεια την άνοιξη κατά τη διάρκεια του προηγούμενου lockdown και είχε ήδη λειτουργήσει και πως δεν υπάρχει καλύτερο κρας τεστ από αυτό. Ωστόσο τότε, η πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης δεν χρησιμοποιούνταν ταυτόχρονα από όλα τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς της χώρας, ενώ και για τις πλατφόρμες ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης που χρησιμοποιούνταν πιο συχνά την άνοιξη, οι καταγγελίες για δυσλειτουργίες ήταν καθημερινές και πάρα πολλές. Με άλλα λόγια, από τότε μέχρι τώρα και με τα προβλήματα να είναι πολλά και γνωστά, δεν έγινε τίποτα για την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων τηλεκπαίδευσης.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας διαφημίζει ότι εξασφάλισε από δωρεές επιχειρηματικών ομίλων και ιδρυμάτων άλλες 10.000 περίπου φορητές ηλεκτρονικές συσκευές που έχουν παραδοθεί ή θα παραδοθούν στις σχολικές μονάδες και μπορούν να δίνονται σε εκπαιδευτικούς ή/και μαθητές για προσωρινή χρήση, ωστόσο πολλές είναι ακόμα οι οικογένειες που λαμβάνουν αρνητικά μηνύματα από τα σχολεία τους, όταν δηλώνουν ότι δεν έχουν τις απαιτούμενες συσκευές, για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.

«Οι κυβερνητικές πλέον ευθύνες, μετά και την πρόσφατη κάλυψη που παρείχε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο ΥΠΠΑΙΘ, για το εξελισσόμενο φιάσκο της τηλεκπαίδευσης είναι τεράστιες. Επιτέλους ας τις αναλάβουν!», δηλώνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», σε σχετική ανακοίνωσή της και μεταξύ άλλων απαιτεί εδώ και τώρα από την κυβέρνηση:

Καμία επιβολή στον τρόπο (σύγχρονη ή ασύγχρονη) ή του μέσου της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αξιοποίηση όλων των τεχνολογικών μέσων, ώστε κανένα παιδί να μη μείνει πίσω. Το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ο προγραμματισμός και τα μέσα που θα επιλεγούν πρέπει να αποφασίζονται με ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων. Να εξασφαλιστεί η κάλυψη, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους, του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Δωρεάν τάμπλετ και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet. Αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες των δημόσιων σχολείων.

Έχει διαβαστεί 201 φορές
Μεταδοτική...
Προηγούμενο άρθρο
Μεταδοτική...
Κυνικές ομολογίες
Επόμενο άρθρο
Κυνικές ομολογίες

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος Ν 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 15 Μαϊου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 19 °C
Άνεμος Ν 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 16 Μαϊου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 14 ως 24 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 434 επισκέπτες και 1 μέλος.