Τρίτη, 23 Ιούλ, 2024

  • Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...»
  • Γιορτή Πίτας στο Σέλι
  • Η Τουρκία έστειλε πολεμικά πλοία ανάμεσα σε Κάσο και Κάρπαθο σε περιοχή που χαρακτηρίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα»
  • Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ποινικοποίηση και εξάλειψη της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ
  •  Τσιάρας σε  Μπαρτζώκα: Καμία οικονομική επιβάρυνση για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών για την εγγραφή και ανανέωση εγγραφής στο ΜΕΝΟ.
  • ΚΚΕ: Για τα 50 χρόνια από την επαναφορά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...»1 Γιορτή Πίτας στο Σέλι2 Η Τουρκία έστειλε πολεμικά πλοία ανάμεσα σε Κάσο και Κάρπαθο σε περιοχή που χαρακτηρίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα»3 Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ποινικοποίηση και εξάλειψη της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ4  Τσιάρας σε  Μπαρτζώκα: Καμία οικονομική επιβάρυνση για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών για την εγγραφή και ανανέωση εγγραφής στο ΜΕΝΟ.5 ΚΚΕ: Για τα 50 χρόνια από την επαναφορά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συνεκπαιδεύσεις

Συνεκπαιδεύσεις

«Από την άσκηση στο άμεσο χτύπημα»: Μόνο έτσι μπορούν να κωδικοποιηθούν ο βομβαρδισμός της Υεμένης από το Ισραήλ και οι αποκαλύψεις ότι είχε προηγηθεί σχετική «πρόβα» με στρατιωτική συνεκπαίδευση με την Ελλάδα μόλις πριν δύο μήνες. Περισσότερα

Θα μας πάρουν και τα σπίτια;

από Η Άλλη Άποψη
Θα μας πάρουν και τα σπίτια;

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που ξεκίνησαν όπως προβλεπόταν από τη συμφωνία κυβέρνησης - κουαρτέτου στο πλαίσιο της 3ης «αξιολόγησης», συνδέονται άρρηκτα με την προσπάθεια των τραπεζών να ξεφορτωθούν ανεμπόδιστα και με ταχύτερες διαδικασίες τα «κόκκινα» δάνεια.
Στόχος τους είναι να εξυγιάνουν γρήγορα τα οικονομικά τους, ώστε να μπορούν να παίξουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα το ρόλο τους στη στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης, χρηματοδοτώντας τις επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων.
Οι εξελίξεις ένα πράγμα επιβεβαιώνουν: Οτι σφίγγει ολοένα και περισσότερο ο κλοιός γύρω από το σπίτι των λαϊκών οικογενειών, που αδυνατούν με το ισχνό τους εισόδημα να αποπληρώσουν το στεγαστικό δάνειο που πήραν σε άλλες εποχές, όταν τα οικονομικά τους ήταν σχετικά καλύτερα.
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η κυβέρνηση δεν αρκείται στην «απελευθέρωση» από 1/1/2018 του συνόλου των δανείων πρώτης κατοικίας, σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα πώλησης στα κοράκια των «funds», αλλά εξασφαλίζει και την υλοποίηση των πλειστηριασμών με κάθε τρόπο, ακόμα και με τα ΜΑΤ, με την καταστολή.
Από αυτήν τη σκοπιά, καμιά αξία δεν έχουν οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης  ότι η «συμφωνία κυρίων» που έκανε με τους τραπεζίτες προφυλάσσει τάχα από πλειστηριασμούς την πρώτη κατοικία των φτωχών οικογενειών. Οι πλειστηριασμοί για το κεραμίδι της λαϊκής οικογένειας αποτελούν ζήτημα χρόνου, ενώ πληθαίνουν οι εκβιασμοί και οι απειλές απέναντι σε οικονομικά ανήμπορα νοικοκυριά να καταθέσουν στο γκισέ της τράπεζας και τα ελάχιστα που τους έχουν απομείνει για να επιβιώσουν.Είναι άθλια λοιπόν η κυβερνητική προπαγάνδα ότι οι κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς γίνονται για να προφυλάξουν βίλες με πισίνες και ακριβά περιουσιακά στοιχεία.
Ο λαός  πρέπει να έχει καθαρό ότι οι παρεμβάσεις κυβέρνησης - τραπεζών - κουαρτέτου στοχεύουν στην ενίσχυση του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος, ώστε να τονωθεί η τραπεζική στήριξη σε «βιώσιμες» επιχειρήσεις και ομίλους, σε συνδυασμό βέβαια με την οριστική αποβολή από το «κάδρο» της επιχειρηματικότητας των αδύναμων «κρίκων», με κατεύθυνση τη μεγαλύτερη συγκέντρωση της επιχειρηματικής «πίτας» και των κερδών.
Η μαζική εκκαθάριση των «κόκκινων» τραπεζικών δανείων αποτελεί ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα τόσο της τρέχουσας «αξιολόγησης», όσο και προϋπόθεση για την επιτυχή απόδοση των ελληνικών τραπεζών στα επόμενα stress tests. Στη «μεγάλη εικόνα» προβάλλει το ζήτημα της «τραπεζικής ένωσης» που προωθείται στην Ευρωζώνη, γύρω από το οποίο εκδηλώνονται οι ανταγωνισμοί τμημάτων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, αναφορικά με τον επιμερισμό των κινδύνων, τη μελλοντική διαμόρφωση ενός «κοινού» ταμείου για την ασφάλιση των καταθέσεων κ.ά.
Να μη μείνει κανείς μόνος του απέναντι στη μανία των τραπεζών και των «funds.Η δράση κάτω από το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το σπίτι της λαϊκής οικογένειας» χρειάζεται να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερους!

Έχει διαβαστεί 425 φορές

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 599 επισκέπτες και 0 μέλη.