Τρίτη, 09 Αύγ, 2022

 • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ» : Στα "σαγόνια" των βιομηχάνων οι παραγωγοί συμπύρηνου ροδάκινου
 • Δελτίο Τύπου Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας : "Ιφιγένεια", το μουσικό έργο του Χρήστου Κουτσίδη στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας
 • ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Μήνυμα αλληλεγγύης στο ΚΚ Κούβας για τη φωτιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
 • Ακούει, πραγματικά, κανείς;
 • «Μάθημα ιστορίας» με τον Κωνσταντίνο Φάη στην Βεργίνα
 • ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ: Με αστείες δικαιολογίες προσπαθεί να κρύψει το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ» : Στα "σαγόνια" των βιομηχάνων οι παραγωγοί συμπύρηνου ροδάκινου1 Δελτίο Τύπου Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας : "Ιφιγένεια", το μουσικό έργο του Χρήστου Κουτσίδη στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας2 ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Μήνυμα αλληλεγγύης στο ΚΚ Κούβας για τη φωτιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις3 Ακούει, πραγματικά, κανείς;4 «Μάθημα ιστορίας» με τον Κωνσταντίνο Φάη στην Βεργίνα5 ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ: Με αστείες δικαιολογίες προσπαθεί να κρύψει το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Η πραγματικότητα των "νόμιμων παρακολουθησεων" στη χώρα μας... Περισσότερα

Το αναγκαίο όπλο δεν «σβήνει» τις τραγικές ελλείψεις στην Υγεία και σε μέτρα προστασίας του λαού

από Η Άλλη Άποψη
Το αναγκαίο όπλο δεν «σβήνει» τις τραγικές ελλείψεις στην Υγεία και σε μέτρα προστασίας του λαού
Μετά από σχεδόν ενάμιση μήνα lockdown, καθώς ο απολογισμός του δεύτερου κύματος της πανδημίας γίνεται όλο και πιο τραγικός, η κυβέρνηση δυναμώνει την προσπάθειά της να «κουκουλώσει» τις τεράστιες ευθύνες της για το αθωράκιστο σύστημα Υγείας, για την απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, στις συγκοινωνίες, στα σχολεία και άλλους κρίσιμους χώρους, κρυπτόμενη πίσω από τις δικαιολογημένες προσδοκίες του λαού για τον αναγκαίο εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Την ώρα που καθημερινά προστίθενται δεκάδες θάνατοι, με το σύνολο να ξεπερνά πλέον τους 4.000, την ώρα που εκατοντάδες διασωληνωμένοι δίνουν μάχη για τη ζωή τους, που το δημόσιο σύστημα Υγείας εξακολουθεί να στενάζει «πληρώνοντας» τη χρόνια αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, τα κυβερνητικά στελέχη επιχειρούν να «ξεπλύνουν» συνολικά αυτήν την πολιτική που αφήνει το λαό εκτεθειμένο για να υπηρετήσει τα κέρδη του κεφαλαίου, καλλιεργώντας την προσδοκία ότι η επικείμενη έναρξη των εμβολιασμών θα σημάνει απευθείας την «απελευθέρωση» από την πανδημία και ότι άρα το μόνο που μένει να γίνει είναι... λίγη «ατομική ευθύνη» και λίγη «υπομονή» ακόμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να εμφανίσει το μαύρο άσπρο. Οση αξιοπιστία είχε το αρχικό παραμύθι ότι «βάζουμε πάνω από όλα την υγεία των πολιτών», το οποίο ξεσκεπάστηκε ήδη από το τέλος της άνοιξης με το πετσόκομμα κάθε υγειονομικού πρωτοκόλλου για το «άνοιγμα» του Τουρισμού, όπως και με τα επικίνδυνα «πρωτόκολλα της εργοδοσίας» στους χώρους δουλειάς, όση σχέση με την πραγματικότητα είχε το επόμενο παραμύθι περί «θωρακισμένου και πανέτοιμου συστήματος Υγείας», απάτη που κατέρρευσε με πάταγο στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, άλλη τόση βάση έχουν και οι σημερινοί ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι τα εμβόλια από μόνα τους θα εξαφανίσουν μονομιάς την πανδημία, θα λύσουν ως διά μαγείας τις πολύμορφες συνέπειές της, τα τεράστια προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο λαός.

Μέτρα σε κάθε κρίσιμο χώρο και θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας τώρα!

Ποια είναι η αλήθεια; Ολα τα εμβόλια που θα λάβουν την απαραίτητη πιστοποίηση όσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους, όπως και όλα τα φάρμακα που μπορούν να συμβάλουν στη θεραπεία των ασθενούν, είναι πολύ σημαντικά όπλα στη μάχη με την πανδημία, γι' αυτό και πρέπει να διασφαλιστούν δωρεάν για όλο το λαό.

Σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την ανάγκη να παρθούν εδώ και τώρα άμεσα μέτρα για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, που έχει επιβαρυνθεί ακόμα πιο δραματικά από τα δύο κύματα της πανδημίας, για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, που όπως επιβεβαιώνει και η Δυτική Αττική μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης και αναζωπύρωσης της πανδημίας ακόμα και μετά από τόσες βδομάδες lockdown, για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων και όλων των δομών Εκπαίδευσης, που πρέπει να επιστρέψουν στην αναντικατάστατη ζωντανή λειτουργία, για συχνά και ασφαλή δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προκειμένου η έξοδος από τα περιοριστικά μέτρα να μην οδηγήσει ξανά στη μετατροπή τους σε υγειονομικές βόμβες.

Μαζί με τον εμβολιασμό, όλα τα παραπάνω αποτελούν άμεση και επιτακτική αναγκαιότητα ακριβώς γιατί:

 • Ο ίδιος ο απαραίτητος εμβολιασμός για τον κορονοϊό είναι μια διαδικασία με βάθος χρόνου, την ίδια ώρα που η πανδημία και οι συνέπειές της «τρέχουν» εδώ και τώρα. Ηδη τις προηγούμενες μέρες η ίδια η κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι, στο πλαίσιο της μείωσης των δόσεων που θα παραδοθούν στην ΕΕ από το πρώτο εγκεκριμένο εμβόλιο, θα είναι πολύ λιγότερες και οι δόσεις που θα παραδοθούν στην Ελλάδα για τους πρώτους εμβολιασμούς. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η Ελλάδα δεν προβλέπεται να λάβει πάνω από 300.000 δόσεις μέσα στο Γενάρη. Με δεδομένο ότι το εμβόλιο γίνεται σε δύο δόσεις με απόσταση ενός μήνα, η πρώτη παρτίδα δόσεων θα δεσμευθεί ολόκληρη για μόλις 150.000 εμβολιασμούς, αφού η πρώτη δόση προϋποθέτει να είναι διαθέσιμη και η δεύτερη, όταν ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προέβλεπε 2 εκατ. εμβολιασμούς το μήνα...
 • Με αυτά τα δεδομένα, πολύ πριν καν προλάβουμε να πλησιάσουμε σε μια επαρκή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, το φάσμα ενός τρίτου κύματος της πανδημίας είναι πολύ πιο άμεσο και πιθανό, σε συνθήκες μάλιστα με πολύ αργή μείωση της διασποράς στη χώρα, με αυξημένη διασπορά στην Ευρώπη και με δεδομένο ότι η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων γίνεται σε συνθήκες αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου. Ηδη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για τον κίνδυνο νέας σφοδρής έξαρσης το Γενάρη...
 • Το δημόσιο σύστημα Υγείας και συνολικά η δημόσια υγεία είναι ακόμα πιο επιβαρυμένα από τα δύο κύματα της πανδημίας, βρίσκονται πλέον ακόμα πιο πίσω από τις στοιχειώδεις ανάγκες του λαού. Εξαιτίας της απαράδεκτης μετατροπής του ΕΣΥ σε σύστημα της μιας νόσου και της μη επίταξης του ιδιωτικού τομέα Υγείας, εξαιτίας της μεγάλης αναβολής χειρουργείων, εξετάσεων και θεραπειών ειδικά στις πιο επιβαρυμένες περιοχές, εξαιτίας του φόβου από τη μεγάλη διασπορά μέσα στα αθωράκιστα νοσοκομεία, εξαιτίας της ανυπαρξίας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, χιλιάδες ασθενείς αναγκάστηκαν να βάλουν σε «αναστολή» τις αρρώστιές τους, τις εξετάσεις τους κ.ο.κ., οι σχετικές λίστες αναμονής έχουν «απογειωθεί». Συγκρίνοντας τα σχετικά στοιχεία από φέτος και τις προηγούμενες χρονιές, υπολογίζεται ότι την περίοδο Γενάρη - Οκτώβρη 2020 (δηλαδή πριν καν από το δεύτερο κύμα) «χάθηκαν» πάνω από 3,4 εκατομμύρια επισκέψεις στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, πάνω από 90.000 χειρουργεία, αλλά και 2,5 εκατομμύρια επισκέψεις στα Κέντρα Υγείας, σε σχέση με τον αντίστοιχο μέσο όρο της περιόδου 2017 - 2019. Εξίσου χαρακτηριστικά, η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ότι στο διάστημα Μάρτη - Μάη 2020 μειώθηκε κατά 50% η διάγνωση ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα σε σχέση με το 2019 και το 2018! Στην κατάσταση αυτή προστίθενται οι μεγάλες ανάγκες αποκατάστασης για χιλιάδες ανθρώπους που νόσησαν βαρύτερα πριν θεραπευτούν από τον κορονοϊό.
 • Η ίδια η διαδικασία του εμβολιασμού για τον κορονοϊό, με ένα νέο εμβόλιο για μια νέα νόσο, απαιτεί ένα ανεπτυγμένο δημόσιο σύστημα Υγείας, με ενισχυμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με επάρκεια σε προσωπικό για τον εμβολιασμό - και όχι με νέες μετακινήσεις - αλλά και για τη συστηματική παρακολούθηση του πληθυσμού που θα εμβολιαστεί, για την έγκαιρη επέμβαση όπου εντοπιστούν τυχόν προβλήματα, για την απόκτηση επιστημονικής γνώσης για κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι η ανταπόκριση σε διαφορετικές κατηγορίες του πληθυσμού, το κατά πόσο οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν ή όχι κ.ά. Επιπλέον, απαιτείται ξεχωριστή φροντίδα και προστασία για εκείνες τις ειδικές κατηγορίες που ο εμβολιασμός αντενδείκνυται ή δεν υπάρχουν μέχρι τώρα επαρκή δεδομένα από τη μέχρι τώρα έρευνα.

Έχει διαβαστεί 337 φορές
Ψηφιακή...εκμετάλλευση!
Προηγούμενο άρθρο
Ψηφιακή...εκμετάλλευση!

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιά
Κυρίως συννεφιά
Θερμοκρασία 24 °C
Άνεμος ΒΔ 1-3 μποφόρ

Τρίτη, 09 Αυγούστου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 22 ως 33 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 10 Αυγούστου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 22 ως 33 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 555 επισκέπτες και 0 μέλη.