Κυριακή, 19 Μάι, 2024

  • Η Νέα Αριστερά για την επίσκεψη Μητσοτάκη: Έσπειρε ανισότητες & περικεφαλαίες, θερίζουμε ακρίβεια & αποσταθεροποίηση
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η κυβέρνηση να «κοντύνει» αποφασιστικά και αυτό μπορεί να γίνει με πιο δυνατό ΚΚΕ
  • Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια
  • Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Μνήμη της Γενοκτονίας του Ελληνικού Πληθυσμού του Εύξεινου Πόντου(1914-1923)
  • Νίκος Ανδρουλάκης από την Ημαθία: "Οι αγρότες νιώθουν εγκαταλελειμένοι"
  • Ν.Τ Ημαθίας της ΑΔΕΔΥ:  Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη πανυπαλληλική απεργία της 21ης Μάη
Η Νέα Αριστερά για την επίσκεψη Μητσοτάκη: Έσπειρε ανισότητες & περικεφαλαίες, θερίζουμε ακρίβεια & αποσταθεροποίηση1 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η κυβέρνηση να «κοντύνει» αποφασιστικά και αυτό μπορεί να γίνει με πιο δυνατό ΚΚΕ2 Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια3 Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Μνήμη της Γενοκτονίας του Ελληνικού Πληθυσμού του Εύξεινου Πόντου(1914-1923)4 Νίκος Ανδρουλάκης από την Ημαθία: "Οι αγρότες νιώθουν εγκαταλελειμένοι"5 Ν.Τ Ημαθίας της ΑΔΕΔΥ:  Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη πανυπαλληλική απεργία της 21ης Μάη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τα «λεφτόδεντρα» για το κεφάλαιο τα «ποτίζει» με αβάσταχτες θυσίες ο λαός

Με σπασμένα τα φρένα η ακρίβεια «σαρώνει» το λαϊκό εισόδημα, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα από τη φοροληστεία.Κι ενώ ο πρωθυπουργός βλέπει ...βελτιωμένες τις τιμές στα ράφια, οι μεγαλύτερες αυξήσεις στα τρόφιμα από πέρυσι τον Απρίλη (2023) σημειώθηκαν: Στο λάδι (63,7%), στα φρούτα (11,6%), στα ψάρ... Περισσότερα

Το χρέος...

από Η Άλλη Άποψη
Το χρέος...

«Χρέος να προετοιμαστούμε για τρίτο κύμα, χρέος και να προσέξουμε», ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού από τη Βέροια, όπου βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη. Ακούγοντάς τον, θα νόμιζε κανείς ότι η κυβέρνηση άκουσε επιτέλους τα αιτήματα υγειονομικών, σωματείων και φορέων, που δέκα μήνες τώρα φωνάζουν ότι η πανδημία θα είναι εδώ για πολύ καιρό ακόμα και ότι χρειάζεται ακόμα και τώρα να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, με έμφαση σε χώρους δουλειάς, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σχολεία κ.α.

`Η θα μπορούσε να υποθέσει ότι η κυβέρνηση «είδε το φως το αληθινό» και «μέτρησε» το γεγονός ότι ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα δεν έκανε τίποτα από τα παραπάνω, αφήνοντας το λαό απροστάτευτο, έχοντας μάλιστα ανοίξει τον Τουρισμό χωρίς καμιά ουσιαστική πρόληψη και προστασία. Τίποτα απ' αυτά δεν ισχύει όμως.

Το «να προσέξουμε» του πρωθυπουργού αφορά τις μετακινήσεις στις γιορτές, δηλαδή την «ατομική ευθύνη» τήρησης των περιορισμών μέσα στην καραντίνα. Και το «να προετοιμαστούμε» δεν έχει να κάνει με την ευθύνη του κράτους και της κυβέρνησης να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα, μπροστά στο ισχυρό ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας, αλλά να το «χωνέψει» ο λαός ότι αυτό θα είναι ίδιο και χειρότερο!

Είναι ώρα επομένως και ο λαός να κάνει το χρέος του: Να προσέξει τις παγίδες που του στήνει η κυβέρνηση, προσπαθώντας να συγκαλύψει τις ευθύνες της για το χάλι που ζούμε σήμερα και να προετοιμάζεται για νέο ...κύμα διεκδικήσεων, κάνοντας δική του υπόθεση τον αγώνα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του.

Έχει διαβαστεί 433 φορές
Κάνοντας ταμείο...
Επόμενο άρθρο
Κάνοντας ταμείο...

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 397 επισκέπτες και 0 μέλη.