Μαζικές και μαχητικές ήταν οι χτεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Γαλλίας, ενάντια στις νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν.Σύμφωνα με εκτιμήσεις των συνδικάτων στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση που έχει πραγματοποιηθεί στην γαλλική πρωτεύουσα απ... Περισσότερα
Τσίπρας και Ζάεφ υποψήφιοι για Νόμπελ Ειρήνης
από Η Άλλη Άποψη
Οι υπηρεσίες που προσέφεραν στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στα Βαλκάνια οι πρωθυπουργοίΕλλάδαςκαιΠΓΔΜ, για την προώθηση της -ΝΑΤΟικής έμπνευσης-Συμφωνίας των Πρεσπών, αναγνωρίζονται από τους ιμπεριαλιστές, οι οποίοι μέσα από τους οργανισμούς που ελέγχουν, σκοπεύουν να τους επιβραβεύσουν.
Έτσι, όπως έγινε γνωστό, η Τυνήσια κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης 2015,Ουιντέντ Μπουσαμαουίαπηύθυνε επιστολή προς την Επιτροπή για το Νόμπελ Ειρήνης, προτείνοντας ως υποψηφίους για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2019, τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.
Η Μπουσαμαουί εκφράζει την πεποίθηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μοντέλο για την ειρηνική και εποικοδομητική επίλυση διμερών και πολυμερών διαφορών μεταξύ γειτονικών χωρών, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως παράδειγμα στα Βαλκάνια αλλά και ευρύτερα.
Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα βραβεία Νόμπελ, που δίνονται απ' τη σουηδική ακαδημία επιστημών, το βραβείο ειρήνης δίνεται από πενταμελή νορβηγική επιτροπή που εκλέγεται απ' τη νορβηγική βουλή.
Η ιστορία δείχνει ότι συνήθως επιβραβεύονται προσωπικότητες που προωθούν τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού με τη φενάκη της «ειρήνης».
Χαρακτηριστικά, «βραβεία ειρήνης» έχουν δοθεί σε αρκετούς Αμερικανούς, όπως στονΤζορτζ Μάρσαλγια το «Σχέδιο Μάρσαλ» (1953), στο διαβόητο Χένρυ Κίσινγκερ(1973) στον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑΑλ Γκορ(2007), αλλά και στονΜπαράκ Ομπάμα(2009) ο οποίος μάλιστα πήρε το βραβείο μόνο και μόνο χάρη στις καλές του προθέσεις...
Βέβαια αποκορύφωμα της κοροϊδίας, μέχρι στιγμής, θεωρείται η βράβευση της Ευρωπαϊκής Ένωσηςτο 2012, για τη «συνεισφορά της» στην Ειρήνη στην ευρωπαϊκή ήπειρο. (!)
Από την άλλη, έχουν «τιμηθεί» πρόσωπα που ξεχώρισαν στον πόλεμο ενάντια στο σοσιαλισμό, όπως οΛεχ Βαλέσα(1983) και οΜιχαήλ Γκορμπατσόφ(1990).