Τετάρτη, 06 Δεκ, 2023

  • Όλες τις διεκδικήσεις και για τουρκική μειονότητα θέτει ο Ερντογάν πριν φτάσει στην Αθήνα
  • Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα
  • Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
  • Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την Πέμπτη λόγω της επίσκεψης Ερντογάν
  • Αμερικανιές...
  • Καπιταλιστικές Επιλογές Ελευθερίας
Όλες τις διεκδικήσεις και για τουρκική μειονότητα θέτει ο Ερντογάν πριν φτάσει στην Αθήνα1 Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα2 Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου3 Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την Πέμπτη λόγω της επίσκεψης Ερντογάν4 Αμερικανιές...5 Καπιταλιστικές Επιλογές Ελευθερίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μύθοι για την Ενέργεια

Καθώς ολοκληρώνεται μια ακόμα φάση «προσαρμογής» της Ενέργειας - εμπόρευμα στην «απελευθερωμένη» αγορά της παραγωγής και διανομής, ο λαός μπορεί να δει τώρα πιο καθαρά τα ψέματα που του έλεγαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα «οφέλη» που θα αποκόμιζε τάχα από τη στρατηγική της ΕΕ και σ' αυτόν τον τομέα.Τη στρ... Περισσότερα

Το "Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας" για τον καταυλισμό Ρομά

από Η Άλλη Άποψη
Το "Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας" για τον καταυλισμό Ρομά

Την άποψη του για το ζήτημα του καταυλισμού Ρομά στο Εργοχώρι παίρνει με επιστολή του προς την Δημοτική Κοινότητα Βέροιας ο σύλλογος "Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας". Συγκεκριμένα αναφέρει: "Με την υπ αριθ. 24044/2-11-1989 απόφαση του νομάρχη Ημαθίας παραχωρήθηκε στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Βέροιας το αριθ. 18α τεμάχιο συνολικής έκτασης 15.000 τμ. της οριστικής διανομής αγρ/τος Βέροιας έτους 1931, για εγκατάσταση αθιγγάνων.

Είκοσι πέντε χρόνια μετά, η Τοπική Κοινότητα Βέροιας –προς τιμήν της- προσπαθεί να ανασύρει την υπόθεση από την αφάνεια, καθώς η συγκεκριμένη παραχώρηση κινδυνεύει να χαθεί, αφού ουδέποτε υλοποιήθηκε στο τεμάχιο αυτό η εγκατάσταση των τσιγγάνων, με μέριμνα του Δήμου Βέροιας, παρόλο που το έργο της μετεγκατάστασης του καταυλισμού από το 2008 είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με το ποσό των 290.000,0 ευρώ, που όμως αφορούσε άλλο αγροτεμάχιο στο οποίο δεν προχώρησε η μετεγκατάσταση λόγω προβλημάτων του σημείου του ακινήτου και των αντιδράσεων των κατοίκων της περιοχής.

Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία επιστημονική προσέγγιση και εισήγηση εάν η γκετοποίηση των τσιγγάνων μπορεί να λειτουργήσει μακροπρόθεσμα σε όφελος ή σε βάρος τόσο των ίδιων των τσιγγάνων, όσο και στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Αντίθετα, η προοπτική αφομοίωσης από την τοπική κοινωνία με διασπορά των τσιγγάνων στον αστικό ιστό, δεν εξετάζεται καν, προτού δρομολογηθεί η ανωτέρω λύση, παρά την παρέλευση 25 χρόνων από την αρχική ανακαίνιση του ζητήματος και παραχώρησης της ανωτέρω έκτασης.

Το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ δηλώνει την καταρχήν θετική τοποθέτηση του επί του εισηγητικού για ανθρωπιστικούς λόγους, προκειμένου να δοθεί μία άμεση δυνατότητα βελτίωσης των υφιστάμενων απαράδεκτων συνθηκών διαβίωσης των τσιγγάνων στον υπάρχοντα καταυλισμό, ώστε να δημιουργηθούν στο νέο καταυλισμό οι βασικές υποδομές διαβίωσης (ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροδότηση).

Ταυτόχρονα προτείνουμε να αποφασιστεί η επαναφορά του θέματος στο προσεχές διάστημα για την κοινωνιολογική του προσέγγιση και την αναζήτηση συνολικής μακροπρόθεσμης λύσης, βασισμένη στην επιστήμη της κοινωνιολογίας και τη διεθνή εμπειρία". (ΦΩΤΟ από παλιότερη δράση του "Ανθρώπινου Δυναμικού)

Έχει διαβαστεί 463 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 846 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)