Δευτέρα, 17 Μάι, 2021

  • Περισσότεροι από 2.500 αλλοδαποί συμμετείχαν στις εξετάσεις για την Πολιτογράφηση
  • Αναστάλθηκε η λειτουργία δύο σχολείων της Βέροιας, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού…
  • ΣΥΡΙΖΑ: Τάζει στο κεφάλαιο ζεστό χρήμα από το «Ταμείο Ανάκαμψης» και στο λαό κάλπικες υποσχέσεις για την ενσωμάτωσή του
  • Κλιμάκιο της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ημαθίας επισκέφτηκε την Κοινοπραξία ΑΛ.Μ.ΜΕ στην Κουλούρα Ημαθίας
  • Ανοίγει στις 21/5 η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στην ομάδα των 40 με 44 ετών
  • Δ. Κουτσούμπας: Οι κοινωνικές διακρίσεις δεν ανατρέπονται με ανέξοδα λόγια συμπάθειας
Περισσότεροι από 2.500 αλλοδαποί συμμετείχαν στις εξετάσεις για την Πολιτογράφηση1 Αναστάλθηκε η λειτουργία δύο σχολείων της Βέροιας, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού…2 ΣΥΡΙΖΑ: Τάζει στο κεφάλαιο ζεστό χρήμα από το «Ταμείο Ανάκαμψης» και στο λαό κάλπικες υποσχέσεις για την ενσωμάτωσή του3 Κλιμάκιο της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ημαθίας επισκέφτηκε την Κοινοπραξία ΑΛ.Μ.ΜΕ στην Κουλούρα Ημαθίας4 Ανοίγει στις 21/5 η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στην ομάδα των 40 με 44 ετών5 Δ. Κουτσούμπας: Οι κοινωνικές διακρίσεις δεν ανατρέπονται με ανέξοδα λόγια συμπάθειας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΒΟΜΒΕΣ «ΛΥΜΑΤΩΝ»: Νέο όπλο μαζικής τιμωρίας του Παλαιστινιακού λαού!

Η βαρβαρότητα των ισραηλινών δυνάμεων που εξαπολύουν τις τελευταίες ημέρες εναντίον του λαού της Παλαιστίνης δεν εξαντλείται στις ρουκέτες και τις αεροπορικές επιδρομές κατά των αμάχων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Al Jazeera» οι ισραηλινές δυνάμεις εκτοξεύουν μια υγρή χημική ένωση, που μοιάζει με λύματα, καθώς η έντονη μυρωδιά περιγράφετα... Περισσότερα

"Βολές" Σωματείου Πωλητών Λαϊκών Αγορών για τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας

από Η Άλλη Άποψη

Από το Σωματείο Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Χθες, Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας, το θέμα της επιστροφής ή μη του ημερήσιου τέλους που καταβάλλουν οι πωλητές των λαϊκών αγορών προς το Δήμο Αλεξάνδρειας.

Στην τοποθέτησή του, ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ν. Ημαθίας, δικηγόρος Βέροιας Λάζαρος Κουμπουλίδης, αναφέρθηκε στην πολύ εύστοχη πρόβλεψη του νομοθέτη στο Ν. 4264/2014, όπου από το σύνολο των τελών που καταβάλλουν οι πωλητές των λαϊκών αγορών, ένα μικρό μέρος και συγκεκριμένα το 5% επιστρέφεται στο Σωματείο προκειμένου να εξυπηρετήσει λειτουργικές ανάγκες της λαϊκής αγοράς και λειτουργικές ανάγκες του ίδιου του Σωματείου, ενισχύοντας έτσι αφενός το θεσμό του σωματείου και αφετέρου, καθιστώντας το ίδιο το σωματείο σύμμαχο στην είσπραξη των τελών αυτών από τα μέλη του προς όφελος του Δήμου.

Παρά το γεγονός ότι έγκαιρα ζητήθηκε και κατατέθηκε νομική γνωμοδότηση από το νομικό σύμβουλο του Σωματείου περί της νομιμότητας του αιτήματος μας, στο εισηγητικό του θέματος αναφέρεται ότι η εφαρμογή του Νόμου δεν είναι υποχρεωτική, ακόμα και όταν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις για την καταβολή του ποσού (!), ώστε για πρώτη φορά στα νομικά χρονικά η εφαρμογή ενός Νόμου επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του Δήμου! Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, κ. Γκυρίνης, με μια κυνική εισήγηση δήλωσε ότι ο Δήμος δε διαθέτει χρήματα και για αυτό ζήτησε να απορρίφθη το αίτημά μας, όπως κι έγινε.

Με την εισήγηση αυτή και εν τέλει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, το κίνημα “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” βρήκε το θεσμικό εκφραστή του στο πρόσωπο του Δημάρχου κ. Γκυρίνη και των συμβούλων που υπερψήφισαν την εισήγηση του. Με την ίδια λογική που ο Δήμος Αλεξάνδρειας δεν έχει να επιστρέψει το 5% από τα εισπραχθέντα από τους πωλητές, τι θα συμβεί αν και οι πωλητές των λαϊκών αγορών πούνε κι αυτοί “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” στο Δήμο Αλεξάνδρειας; Θα χάσει ο Δήμος το 95% για χάρη του άλλου 5% ή μήπως θα καταθέσει μαζικές αγωγές κατά των εργαζομένων στη Λαϊκή αγορά; Αυτή η “λογική” που παραβιάζει την αρχή της νομιμότητας, μπορεί να ανοίξει τους “ασκούς του Αιόλου” σε μια ευαίσθητη επαγγελματική ομάδα και δημιουργηθεί ένα πολύ σοβαρό ρήγμα ανάμεσα στους ανθρώπους της λαϊκής αγοράς και το Δήμαρχο, χωρίς πραγματικά να υπάρχει ουσιαστικός λόγος να δημιουργηθεί κάτι τέτοιο, αφού το Σωματείο δεν ζητά επιχορήγηση από το Δήμο, αλλά μονάχα το 5% από όσα τα μέλη του καταβάλουν στο Δήμο.

Ως Σύλλογος Πωλητών Λαϊκών Αγορών Νομού Ημαθίας διαμαρτυρόμαστε για αυτή την παράλογη και παράνομη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας και ιδιαίτερα για την αρνητική εισήγηση του Δημάρχου, κ. Γκυρίνη. Είναι βέβαιο ότι θα προσφύγουμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης για να προσβάλουμε την απόφαση αυτή και να την κηρύξουμε άκυρη ως παράνομη.

Ας έχει υπόψη του ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, ο οποίος προεκλογικά είχε δεσμευτεί ότι θα σταθεί αλληλέγγυος στα προβλήματα του Συλλόγου μας, ότι θα μας βρει σύσσωμους απέναντι σε πρακτικές που υποβαθμίζουν τη λειτουργία του Συλλόγου και αποτελούν τροχοπέδη στην επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων, που έχουν αρνητικό αντίκτυπο τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στην εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού".

 

Έχει διαβαστεί 241 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 20 °C
Άνεμος ΔΝΔ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Μαϊου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 17 ως 27 °C
Άνεμος ΝΝΔ 2-5 μποφόρ

Τρίτη, 18 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 14 ως 24 °C
Άνεμος Β 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 208 επισκέπτες και 0 μέλη.