Κυριακή, 05 Φεβ, 2023

  • ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Οι Ν. Χριστοδουλίδης με 32% και Α. Μαυρογιάννης με 29.6% στο 2ο γύρο
  • Ποιος είναι πραγματικά «κολλημένος» ;
  • Τηλεργασία τη Δευτέρα στο Δημόσιο και σύσταση στον ιδιωτικό τομέα
  • Περί «δεξιάς πολυκατοικίας»
  • Το νέο βιβλίο του Περικλή Παυλίδη παρουσιάζεται στη Βέροια
  • «ΜΑΖΙ στον αγώνα των ανθρώπων του Πολιτισμού»
ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Οι Ν. Χριστοδουλίδης με 32% και Α. Μαυρογιάννης με 29.6% στο 2ο γύρο1 Ποιος είναι πραγματικά «κολλημένος» ;2 Τηλεργασία τη Δευτέρα στο Δημόσιο και σύσταση στον ιδιωτικό τομέα3 Περί «δεξιάς πολυκατοικίας»4 Το νέο βιβλίο του Περικλή Παυλίδη παρουσιάζεται στη Βέροια5 «ΜΑΖΙ στον αγώνα των ανθρώπων του Πολιτισμού»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Προς τι η υπερπροβολή;

Τα αφιερώματα στο ΒΗΜΑ (5/2) είναι δύο για το θεσμό της μοναρχίας με αφορμή το θάνατο του έκπτωτου μονάρχη Κωνσταντίνου Γκλιξμπουργκ. Και εντάξει αν είναι λόγοι κυκλοφοριακοί ή «ιστορικού ενδιαφέροντος» θα μπορούσαμε να δείξουμε «κατανόηση». Όμως αν συνδέονται με άλλα ζητήματα και γενικότερα πολιτικούς σχεδιασμούς, τότε… Περισσότερα

"ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ": Για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας της Δευτέρας 24/8/2020

από Η Άλλη Άποψη
"ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ": Για τη συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας της Δευτέρας 24/8/2020

Από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας της Δευτέρας 24/8/2020 έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:


α. Αναφορικά με το θέμα της απαίτησης του Δημοσίου να εμφανιστεί ως συνιδιοκτήτης αγροτικών εκτάσεων σε ποσοστό 24% στα αγροκτήματα Ριζωμάτων, αποκαλύφτηκε για άλλη μια φορά ότι όταν η ανικανότητα συναντά το  πολιτικό κόστος και την αρρωστημένη ισχυρογνωμοσύνη, η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη για τους  πολίτες.


Επαναλαμβάνω για άλλη μία φορά τα στοιχεία. Η πολιτεία δια των επίσημων οργάνων της αναγνωρίζει ότι το συντριπτικό ποσοστό του 95% (δηλαδή των 19/20 των εκτάσεων) έχουν αγοραστεί από τους ιδιοκτήτες-κατοίκους Ριζωμάτων! Αυτό αποδέχεται η Επιτροπή Απαλλοτριώσεων σε συνεδρίαση για το θέμα αυτό, από το 1956!

Διαβάστε απόσπασμα της Επιτροπής Απολλοτριώσεων, το οποίο με απόλυτη σαφήνεια αποδέχεται ότι τα 19/20 έχουν αγοραστεί από 128 κατοίκους Ριζωμάτων βάσει συμβολαίου του 1925!Το υπόλοιπο 1/20 της έκτασης (δηλαδή το υπόλοιπο 5%),  το οποίο περιήλθε στο Δημόσιο λόγω θανάτου ενός εκ των συνιδιοκτητών Τουρκαλβανών και δεν ευρέθησαν κληρονόμοι, αφού αναφέρει τα στοιχεία και τις σχετικές διατάξεις, καταλήγει αναφερόμενη η επιτροπή στη διάθεση της έκτασης( που είναι  380 περίπου στέμματα) στους ίδιους ιδοκτήτες και της υπόλοιπης έκτασης!

 

Ισχυριστήκαμε λοιπόν λογικά, ότι τα έγγραφα αυτά και κάποια επιπλέον που έχουν εκδοθεί και  φέρουν υπογραφές Υπουργών και έχουν ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο, ότι αποτελούν ισχυρή πολιτική και νομική βάση διεκδίκησης. 

 

Όλως παραδόξως ο κ. Δήμαρχος κ.Βοργιαζίδης και το δεξί του χέρι η κα. Μπατσαρά, επιχείρησαν να αμφισβητήσουν τα στοιχεία!!! Προφανώς επειδή ο μεν πρώτος νιώθει άσχημα που ένας συνεργάτης του τον οδήγησε σε μια γελοία περιπέτεια να εμφανιστεί ως νέος Μαρίνος Αντύπας! Η δε δεύτερη επειδή επρόκειτο για την ιδιαίτερη πατρίδα της και δεν ένιωσε την ανάγκη να ασχοληθεί έστω για δέκα λεπτά με το θέμα!

 

Είναι ανίκανοι ή επικίνδυνοι! Ας επιλέξουν.

 

β. Σημαντικό επίσης θέμα ήταν το αίτημα του Συλλόγου Βλάχων, να δοθεί το όνομα του αείμνηστου Αστέριου Κουκούδη σε οδό της πόλης της Βέροιας. Ακούσαμε με μεγάλη έκπληξη ότι "δεν βρέθηκε δρόμος στην Βέροια"!!! Η δε πρόταση της Δημοτικής αρχής μετέφερε την ονοματοδοσία στο Σέλι. Αδυνατούμε να ακολουθήσουμε τέτοια σκεπτικά και να πιστέψουμε ότι ακόμα και πράγματα απλά οδηγούνται σε τέτοιες επιλογές. Η οφειλόμενη τιμή στο πρόσωπο του αείμνηστου Αστέριου Κουκούδη είναι πολύ ποιο μεγάλη από την ονοματοδοσία ενός δρόμου, σε ένα ορεινό χωριό.

 

γ. Έκπληκτοι ακούσαμε σε χαλεπούς καιρούς, να εισηγείται η παράταξη του κ. Δημάρχου την αναμόρφωση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας για να "ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ" και θέση ειδικού συνεργάτη-δημοσιογράφου του Δημάρχου. Να σημειώσουμε ότι το κόστος της επιλογής αυτής για δυο έτη είναι περί τις 51.000 ευρώ!!! Ο χρόνος που επιλέχτηκε να "περάσει" ένα τέτοιο θέμα, τα οικονομικά του Δήμου, οι δυνατότητες των πολιτών απέναντι στις υποχρεώσεις τους, δεν συνηγορούν σε τέτοιες επιλογές. Καταδείχτηκε πλέον ότι οι άνθρωποι δεν ζουν μαζί μας, δεν έχουν ούτε γνώση της επικαιρότητας και των προβλημάτων που έρχονται, αλλά φροντίζουν για τις καρέκλες και τον εαυτό τους. Οι ειδικοί συνεργάτες του Δημάρχου έφτασαν πλέον τους 8!!!

Δεν είμαστε εμείς που θα μιλήσουμε για "συναλλαγές" ή υπόγειες διαδρομές.

 

Όμως ο Δήμος έχει βαλτώσει, η πολιτική σήψη έχει προχωρήσει, κάποιοι βλέπουν τη συμμετοχή ως προσωπική τακτοποίηση.... Αυτά θα τελειώσουν!

 

Παύλος Παυλίδης 

Επικεφαλής Παράταξης ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ

 

Έχει διαβαστεί 427 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Να δοθεί λύση
Προηγούμενο άρθρο
Να δοθεί λύση
Αληθεύει;
Επόμενο άρθρο
Αληθεύει;

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιά
Κυρίως συννεφιά
Θερμοκρασία -1 °C
Άνεμος Β 3-5 μποφόρ

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία -4 ως 3 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-4 μποφόρ

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία -6 ως 3 °C
Άνεμος ΒΑ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 480 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)