Δευτέρα, 17 Ιαν, 2022

  • Οι…δύο στολές
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Οι φοιτητές έχουν ανάγκη από μέτρα προστασίας της υγείας όχι από Πανεπιστημιακή Αστυνομία
  • ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΟΡΕΙΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
  • ΣΩΜΑΤΕIA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ & ΟΑΕΕ ΝΑΟΥΣΑΣ:OΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
  • Βέροια: Υπογραφή σύμβασης «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ»
  • Κ. Καλαϊτζίδης: Ανοίξαμε τους δρόμους και η Ημαθία κατέκτησε την κορυφή στις προτιμήσεις των χειμερινών επισκεπτών
Οι…δύο στολές1 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Οι φοιτητές έχουν ανάγκη από μέτρα προστασίας της υγείας όχι από Πανεπιστημιακή Αστυνομία2 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΟΡΕΙΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ 3 ΣΩΜΑΤΕIA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ & ΟΑΕΕ ΝΑΟΥΣΑΣ:OΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ4 Βέροια: Υπογραφή σύμβασης «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ»5 Κ. Καλαϊτζίδης: Ανοίξαμε τους δρόμους και η Ημαθία κατέκτησε την κορυφή στις προτιμήσεις των χειμερινών επισκεπτών6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η περιουσία των 10 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου διπλασιάστηκε μέσα στην πανδημία!!!

Η περιουσία των δέκα πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου έχει διπλασιαστεί από την αρχή της πανδημίας, την ώρα που τα εισοδήματα του 99% της ανθρωπότητας μειώθηκαν, σύμφωνα με έκθεση της Oxfam που δημοσιεύθηκε σήμερα. “ Η ενίσχυση των οικονομικών ανισοτήτων, των φυλετικών ανισοτήτων, των ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων και μεταξύ κρατ... Περισσότερα

43 τσεκουριές στο σώμα της απλής αναλογικής

από Η Άλλη Άποψη
43 τσεκουριές στο σώμα της απλής αναλογικής

Η Κυβέρνηση της Δεξιάς, συνεχίζοντας όσα η ίδια ξεκίνησε με τον εκτρωματικό Ν. 4623/2019, (ξανα)καταργεί την απλή αναλογική στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!

Με τον προωθούμενο εκλογικό νόμο, Δήμαρχος θα εκλέγεται από τον πρώτο γύρο ο επικεφαλής του συνδυασμού που θα συγκεντρώνει το 43% των ψήφων, ενώ ταυτόχρονα ο νικητής των εκλογών θα καταλαμβάνει τα 3/5 των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο δε αριθμός των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου μειώνεται δραστικά προκειμένου, όπως υποστηρίζει η Κυβέρνηση, να γίνεται πιο παραγωγική συζήτηση! Καταργείται, τέλος, η λογική της ενδοδημοτικής αποκέντρωσης μέσω των Κοινοτήτων, πρόταγμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και βασικός πυλώνας του “Κλεισθένη Ι”: οι αντιπρόσωποι Κοινοτήτων θα προέρχονται πλέον από το ενιαίο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της παράταξης που κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές.

Με τον νέο εκλογικό νόμο, η Δεξιά οπλίζει το χέρι του “Ισαγόρα” (Ν. 4623/2019) και “εκτελεί” τον “Κλεισθένη” (Ν. 4555/2018), αλλά τραυματίζει σε σημεία και τον “Καλλικράτη” (Ν. 3852/2010)! Με το πρόσχημα της ανάγκης κυβερνησιμότητας στους ΟΤΑ, η ΝΔ καταργεί μια και καλή την απλή αναλογική, που αποτελούσε και αποτελεί πάγιο και διαρκές αίτημα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου. Μόνο που η πράξη ουδέποτε έδειξε ότι η απλή αναλογική οδηγεί σε ακυβερνησία! Τουναντίον, η απλή αναλογική -λόγω της παρέμβασης του Ν. 4623/2019 πριν (!) από τη συγκρότηση των Δημοτικών Συμβουλίων- δεν εφαρμόστηκε ποτέ στην πράξη! Είναι προφανές ότι η νεοφιλελεύθερη Ακροδεξιά Κυβέρνηση απεχθάνεται καθετί που θυμίζει την Αριστερά. Άλλωστε, τα έλεγε ο… τσεκουράτος Υπουργός ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στο κράτος και τους θεσμούς για να μην ξανάρθει η Αριστερά στην εξουσία!

Και να που γίνονται! Οι αλλαγές που προωθεί η ΝΔ στους ΟΤΑ θα μπορούσαν να συνοψιστούν στη φράση: ο Δήμαρχος τα παίρνει όλα! Δημοτικό συμβούλιο, Επιτροπές, Νομικά Πρόσωπα, Κοινότητες: όλα υποτάσσονται στον Δήμαρχο. “Ασελγώντας” στο σώμα της λαβωμένης και ανήμπορης αντιπολίτευσης, η Δεξιά με τους δικούς της Δημάρχους-αντιπροσώπους επιδιώκουν να προωθήσουν ανενόχλητοι τη μία και μοναδική πολιτική τους: την τακτοποίηση των ημετέρων.

Είναι χρέος του δημοκρατικού κόσμου να εμποδίσει την εφαρμογή της ατζέντας της Δεξιάς, που συνοψίζεται σε τρία σημεία: καταστολή, ηγεμονία, πελατειακά δίκτυα.

Δεν θα τους αφήσουμε να κάνουν την πατρίδα μας, τις πόλεις μας, τα πανεπιστήμιά μας, τις γειτονιές μας κτήμα τους. Οι ζωές μας μάς ανήκουν! Στην καταστολή απαντάμε με περισσότερη Δημοκρατία!

 

Αντώνης Μαρκούλης

Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Προτεραιότητα στον Πολίτη”

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας

Έχει διαβαστεί 319 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 11 °C
Άνεμος ΝΝΔ 0-2 μποφόρ

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία -2 ως 7 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 629 επισκέπτες και 1 μέλος.