Πέμπτη, 05 Αύγ, 2021

  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μίλησε για απειλητική νύχτα και αξίωσε σιωπητήριο στην κριτική και περιορισμό των μετακινήσεων
  • Πολύ αργά για δάκρυα..
  • Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για τις πυρκαγιές της χώρας
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5/8
  • Τι δεν γράφει η ευρωβουλευτής της Ν.Δ Μ. Σπυράκη…
  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Συνεχίζει να προκαλεί τους πυρόπληκτους λέγοντας τους ότι η κυβέρνηση κάνει το «καλύτερο δυνατό»
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μίλησε για απειλητική νύχτα και αξίωσε σιωπητήριο στην κριτική και περιορισμό των μετακινήσεων1 Πολύ αργά για δάκρυα..2 Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για τις πυρκαγιές της χώρας3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5/84 Τι δεν γράφει η ευρωβουλευτής της Ν.Δ Μ. Σπυράκη…5 ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Συνεχίζει να προκαλεί τους πυρόπληκτους λέγοντας τους ότι η κυβέρνηση κάνει το «καλύτερο δυνατό»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φοροεπιδρομή

Φοροεπιδρομή

Δεν είναι μόνο οι επικείμενες αυξήσεις στο ρεύμα που «πλακώνουν» το λαϊκό εισόδημα. Ούτε μόνο οι ανατιμήσεις σε μια σειρά βασικά αγαθά, που κάνουν εφιάλτη τις αγορές στο σούπερ μάρκετ. Δεν είναι μόνο οι τιμές στα καύσιμα, που σε ορισμένα νησιά έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με τη βενζίνη να πουλιέται μέχρι και πάνω από 2 ευρώ το λίτ... Περισσότερα

73 χρόνια Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
73 χρόνια Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Πέρασαν 73 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, την 9ηΜάη 1945 όταν το ναζιστικό τέρας υπέγραψε στο Βερολίνο την άνευ όρων παράδοση του Γ' Ράιχ κι ενώ ήδη από την 1ηΜάη 1945 η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο και το αστέρι της ΕΣΣΔ κυμάτιζε συμβολικά στο κτήριο του Ράιχσταγκ. Ο γερμανικός ναζισμός είχε ηττηθεί μετά από τεράστιες θυσίες των λαών.

Σήμερα 73 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε το τεράστιο κόστος με τα 50 εκ. θύματα των λαών - 20 εκ. είναι οι νεκροί της ΕΣΣΔ πού σήκωσε το κύριο βάρος για την συντριβή του ναζισμού- και τις ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές της ΕΣΣΔ και όσων χωρών έζησαν την ναζιστική κατοχή, όπως και η Ελλάδα, που αναλογικά σε σχέση με τον πληθυσμό της, είχε τα περισσότερα θύματα στην Ευρώπη.

Δεν ξεχνάμε ότι ο φασισμός είναι δημιούργημα του κεφαλαίου και μορφή άσκησης της αστικής εξουσίας του μονοπωλιακού καπιταλισμού, του ιμπεριαλισμού και η πάλη ενάντιά του είναι συνεπής και αποτελεσματική μόνο αν χτυπά των μονοπώλια και την εξουσία τους. Άλλωστε είναι γνωστό ότι το ναζισμό και το Χίτλερ στήριξαν πολιτικά και οικονομικά τα γερμανικά και διεθνή μονοπώλια τόσο για την αναρρίχηση του στην εξουσία όσο και στις πολεμικές του επιχειρήσεις.

Γι' αυτό και είναι ανιστόρητη η προσπάθεια της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων και προπαγανδιστικών μηχανισμών τους που προσπαθούν, με βάση τη θεωρία των ολοκληρωτισμών των δύο άκρων, να εξισώσουν το φασισμό με τον σοσιαλισμό- κομμουνισμό, το Χίτλερ με το Στάλιν, τους θύτες με τα θύματα δηλαδή... αθωώνοντας το φασισμό για τα εγκλήματά κατά της ανθρωπότητας. Γι' αυτό και προσπαθούν να συκοφαντήσουν το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, και την ΕΣΣΔ κάνοντας τον αντικομμουνισμό επίσημη ιδεολογία της ΕΕ.

Γι' αυτό και είναι απαράδεκτη η απόφαση της ΕΕ να ορίσει την 9ηΜάη ως μέρα της Ευρώπης για να σβηστεί από τη μνήμη των λαών, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, να ξεχαστεί η επέτειος της αντιφασιστικής νίκης των λαών.

Εμείς που συμμετείχαμε στον τιτάνιο αντιφασιστικό αγώνα στο όνομα των συναγωνιστών μας που έπεσαν, βασανίστηκαν και έμειναν ανάπηροι στα μέτωπα του πολέμου καταγγέλλουμε την ΕΕ και τους άλλους παραχαράκτες της Ιστορίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που επιχειρούν να εξισώσουν το φασισμό με τον σοσιαλισμό- κομμουνισμό. Που προκαλούν με την αλλοίωση του χαρακτήρα της 9ηςΜάη ως μέρα της Ευρώπης.

Καταγγέλλουμε την ανοχή και στήριξη που δίνουν σε αντιδραστικά αντικομμουνιστικά καθεστώτα χωρών της ΕΕ, όπως οι Βαλτικές και άλλες πρώην σοσιαλιστικές χώρες (Πολωνία- Ουγγαρία- Ουκρανία κ.α.) που απαγορεύουν τη δράση κομμουνιστικών κομμάτων και τα σύμβολά τους, αλλά και ανέχονται και καλύπτουν την καταστροφή αντιστασιακών μνημείων και επιβραβεύουν και τιμούν τους συνεργάτες των γερμανών ναζί, όπως των WaffenSS, ενισχύοντας έτσι τα φασιστικά κόμματα, όπως στην χώρα μας την εγκληματική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής».

Σήμερα ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ, στα πλαίσια των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με την Ρωσία την Κίνα κλπ εκτός από την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, επεμβαίνουν και κάνουν πολέμους σε χώρες και λαούς στη Μέση Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειο, Βαλκάνια, Αφρική, (Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία, Λίβανο, Λιβύη, Ιράκ, Συρία), για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων. Ο κίνδυνος για γενικευμένη πολεμική ανάφλεξη στην περιοχή μας είναι μεγάλος.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις δίνοντας γη, θάλασσα και αέρα, βάσεις και στρατιωτικό προσωπικό στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, στην ΕΕ, βάζει σε τεράστιο κίνδυνο το λαό μας, την ίδια την χώρα μας. Σ' αυτά τα πλαίσια οξύνονται οι ανταγωνισμοί με την Τουρκική αστική τάξη, σ' αυτά τα πλαίσια αναζητά μεγαλύτερο ρόλο στα Βαλκάνια προωθώντας την επέκταση του ΝΑΤΟ, όπως τώρα με την υπόθεση της ΠΓΔΜ.

Η ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ καλεί τον λαό μας σε επαγρύπνηση. Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις επιστροφή στην χώρα όλων των Ελλήνων στρατιωτικών να κλείσει η βάση στης Σούδας και οι άλλες βάσεις που χρησιμοποιούνται από ΗΠΑ- ΝΑΤΟ, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Τιμή και δόξα στην Αντιφασιστική Νίκη των λαών.

Ποτέ πια Φασισμός!

 (Π.Ε.Α.Ε.Α. – Δ ΣΕ) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ -ΝΑΟΥΣΑΣ      

Έχει διαβαστεί 299 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Τελικά θα ψηφίσει…
Επόμενο άρθρο
Τελικά θα ψηφίσει…

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 28 °C
Άνεμος ΔΝΔ 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 06 Αυγούστου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 21 ως 34 °C
Άνεμος ΔΒΔ 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 07 Αυγούστου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 22 ως 34 °C
Άνεμος ΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 671 επισκέπτες και 0 μέλη.