Τετάρτη, 19 Ιούν, 2024

  • Για την προάσπιση του «μεγαλύτερου στόλου του πλανήτη» η αποστολή της φρεγάτας «Ψαρά»
  • Το νέο βιβλίο της Σοφίας Νικολαϊδου παρουσιάζεται σήμερα στη Βέροια
  • ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: «Μέλημα .Γέφυρες Αλληλεγγύης»
  • Έναρξη «Εύηχης Πόλης» με πατινάδα και διανομή εντύπων με το πρόγραμμα του 4ημέρου
  • Πάνω από 21 δισ. ευρώ σε μια τριετία έχει δώσει η κυβέρνηση για τους ΝΑΤΟικούς σκοπούς
  • Ποιος μιλάει!
Για την προάσπιση του «μεγαλύτερου στόλου του πλανήτη» η αποστολή της φρεγάτας «Ψαρά»1 Το νέο βιβλίο της Σοφίας Νικολαϊδου παρουσιάζεται σήμερα στη Βέροια2 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: «Μέλημα .Γέφυρες Αλληλεγγύης»3 Έναρξη «Εύηχης Πόλης» με πατινάδα και διανομή εντύπων με το πρόγραμμα του 4ημέρου4 Πάνω από 21 δισ. ευρώ σε μια τριετία έχει δώσει η κυβέρνηση για τους ΝΑΤΟικούς σκοπούς5 Ποιος μιλάει!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η καρδιά του θηρίου

Το πολεμικό ανακοινωθέν που εξαπέλυσαν από την Ελβετία οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί μαζί με τους στενούς συμμάχους τους ανά τον κόσμο εναντίον της Ρωσίας, προμηνύει ένταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και κάνει ακόμα πιο ορατό τον κίνδυνο μιας γενικευμένης ανάφλεξης.Η δήθεν ...ειρηνευτική διάσκεψη ήταν ένα κράμα απειλών ενάντια σε όποιον αμφισ... Περισσότερα

Αγγέλος Τόλκας βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είναι ξανά Πρωθυπουργός»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Αγγέλος Τόλκας βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είναι ξανά Πρωθυπουργός»

*Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ

Ζωντανά στο στούντιο του ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» του Αλέκου Χατζηκώστα βρέθηκε την Τρίτη 6/9 ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αγγέλος Τόλκας σε μία συνέντευξη εφ’ όλη της ύλης που παρουσιάζουμε βασικά της αποσπάσματα

Για το ζήτημα των υποκλοπών

Σχετικά με το ζήτημα των υποκλοπών (άλλωστε συμμετέχει στην Εξεταστική Επιτροπή) το γεγονός των πρόσφατων αναφορών του κ. Πιτσιόρλα, αλλά και για τις διαδικασίες στη Εξεταστική Επιτροπή τόνισε: «Η υπόθεση Πιτσιόρλα προϋπήρχε της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ήταν κάτι που αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν παρακολουθούταν κάποιος πολιτικός αντίπαλος όπως έγινε στη υπόθεση Ανδρουλάκη από τη Ν.Δ. Και ακόμη τότε η ΕΥΠ δεν ήταν στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργού. Ξεκινάμε την Εξεταστική Επιτροπή που θα εξετάσει ένα συγκεκριμένο ζήτημα που έχουμε αναφερθεί αναλυτικά . Παρακολουθούταν ένα αρχηγός πολιτικού κόμματος, ένας εν δυνάμει πολιτικός αντίπαλος του κ. Μητσοτάκη όταν αντιμετώπιζε ή ήθελαν ν’ αντιμετωπίσει το τρίτο κόμμα  ως πιθανόν ένα κόμμα που θα μπορούσε να στηριχτεί. Εμείς λέμε ότι στη σημερινή πολιτική επικαιρότητα να έχουμε παρακολουθήσεις και πιθανούς εκβιασμούς και καλούμαστε ξεκάθαρα   να ερευνήσουμε ως εξεταστική επιτροπή τι ακριβώς έχει γίνει , για ποιο λόγο έχει γίνει. Και επίσης αν πέρα από αυτές τις παρακολουθήσεις που χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός νόμιμες – άρα ήξερε γιατί παρακολουθούταν ο κ. Ανδρουλάκης- είχαμε και παράνομες παρακολουθήσεις όπως έχει καταγγελθεί και για άλλους πολιτικούς, δημοσιογράφους τις οποίες χρησιμοποιεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για να διευρύνει και εδράζει την εξουσία του με αυτούς τους τρόπους.»

Επίσης σε σχετικό ερώτημα τάχθηκε υπερ της δημοσιότητας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που «η κυβέρνηση την αρνείται και μεθοδεύει να μην γίνουν γνωστά αυτά που πρέπει να γίνουν γνωστά. Μεθοδεύει να ελέγξει τι συμπεράσματα θα βγουν από αυτή την έρευνα. Πιστεύω ότι η Επιτροπή θα έχει αποτελέσματα που θα δώσουν στο φως όλα αυτά τα στοιχεία που ζητάμε».

Αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις που δρομολογούνται με αφορμή και τις υποκλοπές υπογράμμισε:

« Εμείς ζητάμε την παραίτηση της κυβέρνησης και την προσφυγή σε εκλογές ήδη από τον Δεκέμβριο με αφορμή τη διαχείριση της πανδημίας. Και αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε. Ήταν η κρίση της πανδημίας που με ευθύνη φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Η κρίση δημοκρατίας που ζούμε με ένα επεισόδιο αυτό των υποκλοπών. Η κρίση ακρίβειας της ενέργειας και αξιοπιστίας της χώρας. Η κρίση στην εξωτερική πολιτική με τη συμμετοχή σε έναν πόλεμο. Να τα έχουμε όλα αυτά στο μυαλό μας γιατί ζητήσαμε εκλογές και να φύει η κυβέρνηση. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να κυβερνήσει μέχρι και την τελευταία μέρα που έχει τη δυνατότητα. Για αξιοποίηση και διαμοιρασμό του Ταμείου Ανάκαμψης για το οποίο δεν δέχεται κανένα κοινοβουλευτικό έλεγχο.»

Για το ζήτημα της ακρίβειας

Τι θα γίνει με τη ακρίβεια; «Το ζήτημα της ακρίβεια είναι αυτό που καίει τη καθημερινότητα του πολίτη. Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα έχει φτάσει στα επίπεδα του 1994.Βγαίνουν οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης και λένε ότι ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος, ότι θα περάσουμε τον χειρότερο χειμώνα από το 1942.Μπορούσε να αποφευχθεί αυτό το πράγμα. Πρώτα αν δεν είχαμε το ξεπούλημα της ΔΕΗ , της βίαιης απολιγνιτοποιησης και της πολύ μεγάλης ταύτισης  της κυβέρνησης με τους μεγάλους επιχειρηματίες της ενέργειας. Η κυβέρνηση λέει ότι θα στηρίξει τους καταναλωτές αφού πρώτα τα πάρει από αυτούς μέσα από τον ΦΠΑ, την ειδική φορολογία κλπ. Δεν έχει ενεργοποιηθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να δει εναρμονισμένες ενέργειες που ανεβάζουν τις τιμές λιανικής σε βάρος της τσέπης του καταναλωτή επειδή συνεννοούνται οι μεγάλες εταιρείες να ανεβάσουν τις τιμές. Δεν υπάρχουν πουθενά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Εμπορίου, Εργασίας. Δεν έχουμε πουθενά τη παρέμβαση του κράτους όπως γίνεται σε άλλες χώρες έτσι ώστε να συγκρατούνται οι τιμές στην ενέργεια. Ακόμη η κυβέρνηση δεν είναι καθόλου διεκδικητική στον πόλεμο που γίνεται στην Ουκρανία πολύ αποδεικνύεται σε βάρος της ίδιας της Ευρώπης, της ίδιας της Ελλάδας. Οδηγούμαστε σε μία επισιτιστική κρίση. Η ακρίβεια, είναι ακρίβεια Μητσοτάκη. Θα μπορούσε να συγκρατηθεί εάν υπήρχαν έλεγχοι, εάν υπήρχε πραγματική πολιτική στήριξης του εισοδήματος και όχι αυτές οι κοροϊδίες επιδοματικής πολιτικής. Γίνεται για να ελέγχει τους πολίτες, να εξαρτώνται από μία δήθεν καλή κυβέρνηση που τους δίνει ψίχουλα, ενώ σε σχέση με αυτά που δίνει στους πολύ πλούσιους η απόσταση είναι τεράστια. Η κυβέρνηση βάζει πλάτη για τη συγκέντρωση του πλούτου στους πολύ πλούσιους.»

Για τα αγροτικά-ροδάκινο

Σε ερώτηση για την πορεία των αγροτικών προβλημάτων σημείωσε: «Δυστυχώς οι παρεμβάσεις γίνεται τον καιρό που ξεκινά η βιομηχανία ροδάκινου. Φέτος έχουμε μία σειρά γεγονότα που όταν στο τέλος θα γίνει ο λογαριασμός ο αγρότης θα διαπιστώσεις ότι είναι η χειρότερη χρονιά του. Έχουμε τη πολύ μεγάλη αύξηση εξόδων. Έχουμε παραγωγές που είτε από χαλάζι είτε από βροχές δεν πήγαν καλά . Έχουμε μία προσπάθεια συμπίεσης των τιμών στο βιομηχανικό ροδάκινο από τις ίδιες τις βιομηχανίες. Γι’αυτό ζήτησα την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και εδώ. Και το 2006 είχε ασχοληθεί και είχε επιβάλει πρόστιμα γιατί είχε διαπιστώσει εναρμονισμένες πρακτικές όσον αφορά τις τιμές και τους όρους. Υπάρχει διαπιστωμένη ένδειξη ότι υπάρχει ζήτημα που θα πρέπει να ερευνηθεί ξανά. Η κυβέρνηση είναι όλα αυτά τα χρόνια απούσα με ότι έλεγε. Οι αγρότες δικαιούνται τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ γιατί πληρώνουν, είναι δίκαιωμά τους. Οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ , οι υπηρεσίες αποζημιώσεις δεν βελτιώθηκαν σε τίποτε παρά το γεγονός ότι η Ν.Δ μιλά για επιτελικό κράτος . Αυτοί οι ικανοί και άριστοι έχουν ρίξει σε αχρηστία όλον τον κόσμο.  Ακούνε και συναλλάσσονται μόνο με αυτούς που είναι στο ίδιο κόμμα ή έχουν τα ίδια συμφέροντα. Έπρεπε να είχε παρέμβει και διαμορφώσει άλλες πολιτικές  για τον αγροτικό κόσμο. Ήταν ανέτοιμοι, ενδιαφέρονται για άλλα πράγματα. Αποδείχθηκε ότι δεν ενδιαφέρεται για το σύνολο της Ν.Δ. Θα πρέπει να υπάρχει και μία μεγάλη έρευνα με χρηματοδότηση της περιφέρειας για την αγορά του συγκεκριμένου προϊόντος διεθνή. Άφησε να περάσει ο καιρός για να εντάξει τις αποζημιώσεις σε συγκεκριμένα κονδύλια της Ε.Ε για τον κορωνοϊο.Η κυβέρνηση άφησε μελέτη για τη αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ που έμεινε στα συρτάρια.   Δεν τους ενδιαφέρει ο αγρότης, τους ενδιαφέρουν τα λίγα οικονομικά συμφέροντα. Καλούμε τους αγρότες να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους, μαζικά και να ανατρέψουν μία τέτοια πολιτική που ασκείται και να διεκδικήσουν πολλά περισσότερα. Δεν αρκεί η εναλλαγή στην εξουσία των κυβερνήσεων. Χρειάζονται οι μεγάλες αλλαγές θεσμών , διαδικασιών και τρόπων  να ξαναφτιάξουμε την Ελληνική Δημοκρατία για να μπορέσει να πάρει περισσότερη δύναμη στα χέρια του ο έλληνας πολίτης.»

Για τον κάθετο οδικό άξονα

Μιλώντας για το πολύκροτο και απραγματοποίητο έργο του κάθετου οδικού άξονα Εγνατία-Έδεσσα υπογράμμισε: « Τα τελευταία 3 χρόνια υπάρχει πλήρης υπαναχώρηση του κάθετου άξονα. Αυτά τα χρόνια έχει γίνει έργο στο νομό μας; Υπάρχει για τον κάθετο άξονα μία παγερή αδιαφορία. Σχεδόν το έχουν εγκαταλείψει. Ο αρμόδιος Υπουργός κ. Καραμανλής στην τελευταία μου ερώτηση δεν έχει απαντήσει. Απαξιούν για την Ημαθία. θα έπρεπε από τον περασμένο Δεκέμβρη να έχει παραδοθεί η μελέτη Πατρίδα-Εγνατία.Τον κάθετο άξονα τον έχει βγάλει από τις προτεραιότητες, δεν την ενδιαφέρει η Ημαθία. Είναι το Νο1 έργο που θα δώσει φωνή και κινητικότητα σε όλη τη περιοχή. Είναι κάτι που διεκδικούμε συνεχώς. Και θα πρέπει αν γίνει ο δρόμος Εδεσσα-Θεσσαλονίκη να διεκδικούμε να υπάρχει σύγχρονη και καλή σύνδεση με εκείνον τον δρόμο στα όρια των χωριών Νάουσας και Πέλλας.»

Για το Τελωνείο

Υπάρχει τελικά κινητικότητα;  «  Έχουν γίνει από το 2012 αρκετά πράγματα , σήμερα όμως είδαμε μία επίσκεψη του κ. Βεσυρόπουλου που πηγαίνοντας να εγκαινιάσει την Εφορεία Πτολεμαϊδας επισκέφτηκε τη αγορά της Κουλούρας με τον κ. Πιτσιλή της ΑΑΔΕ.Αρα πέρα από μία επίσκεψη δεν είδαμε τίποτε άλλο Η Ν.Δ είναι κυβέρνηση και ο κ. Βεσυρόπυλος υφυπουργός από το 2019. Γιατί άραγε τόσο άγχος; Αν κανείς περιμένει τις εκλογές για να πράξει και να φανεί σημαίνει ότι έχει χάσει. Όλα αυτά θέλουν μελέτη, θέλουν μεθοδικότητα, θέλουν διαχείριση ώστε ο καθένας να αφήνει και κάτι.»

Παλιά Δικαστήρια

«Περιμένω τον τρόπο. Ο κ. Βεσυρόπουλος έχει παραχωρήσει δύο κτήρια (Αλεξάνδρεια, Νάουσα) τα οποία   ήταν στη δική του αρμοδιότητα, χρειαζόταν οι δικές του υπογραφές, απορώ γιατί δεν μπορούσε από τον Σεπτέμβρη του 2019. Εχουν αγχωθεί πολύ οι βουλευτές της Ν.Δ γιατί πιθανολογούν ότι θα εκλεγεί ένας. Τα παλιά Δικαστήρια είναι πιο σύνθετη υπόθεση , ανήκουν σε άλλον φορέα , μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτε.»

Διοικητήριο-Κτήριο Αστυνομίας

«Το κτήριο της Αστυνομίας έχει εγκριθεί να γίνει μέσω ΣΔΙΤ. Δεν έχουμε τους όρους, δεν γνωρίζουμε πώς θα γίνει. Θα πρέπει να απαντηθεί ένα συγκεκριμένο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί σήμερα. Λεφτά υπάρχουν για να γίνει;  Για το Διοικητήριο δεν βλέπω κάτι να χτίζεται. Νομίζω ότι και αυτό θα μείνει στα λόγια όπως όλα τα έργα.»

Επίσκεψη Α. Τσίπρα

«Είναι μία σημαντική επίσκεψη, μετά από πολλά χρόνια, το 2014. Θα συνομιλήσει με πολίτες, θα συνομιλήσει μέσα στη αγορά, να ακούσει και να δει ποια είναι η κατάσταση στην Ημαθία, να εκθέσει τις απόψεις και τις προτάσεις για το πώς μπορεί να στηριχτεί ο κόσμος σε αυτήν τη κρίση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είναι ξανά Πρωθυπουργός. Ο Α. Τσίπρας καλείται να δείξει τον δρόμο που θα ακολουθήσει η χώρα την επόμενη ημέρα. Ο στόχος για την πραγματική αλλαγή της λειτουργίας της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι η απάντηση και στη κρίση που βιώνουμε και να ανακοπεί αυτή η ταχύτητα που μ ας οδηγεί ο Κ. Μητσοτάκης στην καταστροφή και ξανά σε μνημόνια. Και η προοδευτική παράταξη που καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.»

Και κατέληξε λέγοντας με αναφορές στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (ως προερχόμενος από τον χώρο αυτό):

«  Στην πολιτική τα πράγματα δεν είναι προσωπικά. Δεν πρέπει να βλέπουμε με εγωισμούς, με αντιπαλότητες ή με μία λογική ανταπόδοσης., να «κρατάμε μούτρα».  Είναι σε βάρος της πολιτικής και της χώρας και της κοινωνίας. Το ΚΙΝΑΛ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, αργά αλλά έστω και τώρα καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανείς  τον Κ. Μητσοτάκη και την παράταξη της Ν.Δ και θα κριθούμε όλοι στις πολιτικές συμφωνίες και συμμαχίες , για τις προτάσεις που γίνονται σ’ αυτή την πορεία. Καλώ όλους τους πολίτες που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, τους πολίτες που τοποθετούν τον εαυτό τους στον προοδευτικό, δημοκρατικό και σοσιαλιστικό χώρο , αλά και τους πολίτες που έχουν βιώσει τα τελευταία 3 χρόνια τι σημαίνει σκληρή δεξιά ν’ ακούσουν τι έχουν να που τα κόμματα, να δουν και να κρίνουν ποιος είναι αυτός που μπορεί ν’ αντιμετωπίσει και να διώξει αυτή τη κυβέρνηση που οδηγεί σε συμφορές , ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να εγγυηθούν ότι θα ξαναυπάρξει ενδυνάμωση της συνοχής του κόσμου  και η αναδιανομή δυνατοτήτων ευκαιριών και πλούτου. Ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να τα βάλουν με το μεγάλο κεφάλαιο πλέον και μπορούν να ενισχύσουν αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και του Α. Τσίπρα, η παρουσία μας, η εμπειρία , η γνώση και τα’ αποτελέσματα που έχουμε φέρει  διαχρονικά, νομίζω ότι δείχνουν το ποιος μπορεί να το κάνει αυτό. Καλώ- πέρα από τα κόμματα- όλους τους ανθρώπους της προοδευτικής παράταξης να συστρατευτούν σε αυτή την προσπάθεια – αύριο είναι μία μεγάλη ευκαιρία με τη επίσκεψη του Α. Τσίπρα- να μπορέσουμε να πούμε ότι είμαστε εδώ, απαλλαγόμαστε από τη σημερινή κακή κυβέρνηση η οποία ξαναοδηγεί σε συμφορά.»

Ολόκληρη η συνέντευξη εδω:
Έχει διαβαστεί 436 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 411 επισκέπτες και 0 μέλη.