Κυριακή, 16 Ιαν, 2022

  • «Ικανοποιημένη»… δηλώνει η υπουργός Παιδείας με πάνω από 30.000 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς!
  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 673)
  • Ανακοίνωση Φιλοζωϊκού Όμιλου Ημαθίας
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 15/1
  • Εμβολιασμοί για άνω των 60: Λήγει αύριο η προθεσμία . Το 90% έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού
  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ορκίζεται στις μπίζνες των «πράσινων αρπακτικών» που έχουν εκτοξεύσει την τιμή του ρεύματος
«Ικανοποιημένη»… δηλώνει η υπουργός Παιδείας με πάνω από 30.000 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς!1 Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 673)2 Ανακοίνωση Φιλοζωϊκού Όμιλου Ημαθίας3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 15/14 Εμβολιασμοί για άνω των 60: Λήγει αύριο η προθεσμία . Το 90% έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού5 ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ορκίζεται στις μπίζνες των «πράσινων αρπακτικών» που έχουν εκτοξεύσει την τιμή του ρεύματος6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γι’ αυτούς τους νεκρούς δεν θα ακούσετε στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων…

Πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα το τραγικό δυστύχημα που έγινε στη Βούλα με θύμα ένα νέο άνθρωπο, αδελφό βουλευτή της ΝΔ. Αναμφίβολα θλιβερό γεγονός και κάθε σώφρων άνθρωπος αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θύματος. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται για πολλοστή φορ... Περισσότερα

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

από Η Άλλη Άποψη

Συνάδελφοι αγρότες-κτηνοτρόφοι,

Ο σύλλογός μας ανταποκρίθηκε στην πρόταση της Πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων στη Λάρισα, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 250 εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων από τον Έβρο ως την Κρήτη.

Έγινε μια πλούσια συζήτηση στην οποία εκφράστηκε το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, αλλά και η αποφασιστικότητα μας να διεκδικήσουμε με αγώνες την επιβίωση μας. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση, οργανώνουμε ενημερωτικές περιοδείες και συσκέψεις που θα καταλήγουν σε αγωνιστική κινητοποίηση, αξιοποιώντας όλες της μορφές αγώνα, ως το τέλος Νοεμβρίου. Αρχές Δεκέμβρη θα ξανασυναντηθούμε στη Λάρισα και θα καταλήξουμε πανελλαδικό συντονισμό, στήνοντας μπλόκο στο μνημόνιο, την ΚΑΠ και τα αντιαγροτικά μέτρα.

Καλούμε όλους τους αγρότες-κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 12/11. Έτσι μόνο μπορούμε να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους.

Πάνε να μας ξεγελάσουν, να μας βάλουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας ή με μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους. Ανταγωνιστής μας δεν είναι ο φτωχός εργάτης-συνταξιούχος που συμπληρώνει το πενιχρό εισόδημα του από το χωραφάκι του. Δεν θα γλιτώσει ο «κατ’ επάγγελμα» φτωχός αγρότης απ’ το ξεκλήρισμα και την φοροληστεία. Δεν θα σωθούν οι αγρότες αν περιοριστεί ο αριθμός αυτών που παίρνουν την χρηματοδότηση.

Συνάδελφοι

Αύξησαν το ΦΠΑ στο 23% (λιπάσματα, φάρμακα, ζωοτροφές κλπ)

Εφαρμόζουν την φοροληστεία που αποφάσισε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 2013, που θα φτάσει ο φόρος μέχρι 100% προκαταβολή από το πρώτο ευρώ.

Έρχονται διορθωμένα εκκαθαριστικά της εφορίας για το εισόδημα του 2014, επιβάλλοντας νέο χαράτσωμα με διπλασιασμό της προκαταβολής (από 27,5% σε 55%).

Μειώθηκαν οι συντάξεις, αυξάνονται οι κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη.

Έχουν συμφωνήσει για τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών για ΟΓΑ.

Έρχονται τα ειδοποιητήρια για τον ΕΝΦΙΑ, νέες περικοπές συντάξεων, άνοιξε ο δρόμος για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και χωραφιών.

Αδειάζουν τη τσέπη μας, μας διώχνουν απ’ τα χωράφια μας, είμαστε αντιμέτωποι με τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα μας, τις καταστροφές και το εμπάργκο.

 Όλα αυτά μαζί με την ΚΑΠ που μειώνει τις ενισχύσεις μέχρι 50% ως το 2019, θα οδηγήσουν στο βίαιο ξεκλήρισμα χιλιάδων φτωχών αγροτών, στη συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια των μεγαλοαγροτών- επιχειρηματιών. Μας στέλνουν στις στρατιές των ανέργων. Είναι αποφασισμένοι να περάσουν την μνημονιακή καταιγίδα.

Μαχητικά και οργανωμένα, να μην τους αφήσουμε ήσυχους, να τους εμποδίσουμε. Με πανελλαδικό συντονισμό, μακριά από τους συμβιβασμένους γνωστούς αγροτοσυνδικαλιστές της ΠΑΣΕΓΕΣ που βγαίνουν με διάφορα ονόματα και σχήματα, που συμφωνούν με την εκάστοτε πολιτική και την ΚΑΠ.

Να μη ξεγελαστούμε από τη νέα «φαρσοκωμωδία» της συγκυβέρνησης και των κομμάτων που συντάσσονται με την ΕΕ για να εξυπηρετήσουν το μεγάλο κεφάλαιο στην αγροτική παραγωγή, στην εκμετάλλευση της γης.

Μαζί με τους εργάτες, συνταξιούχους, άνεργους, μικρούς επαγγελματίες, έχουμε κοινά συμφέροντα γιατί έχουμε κοινό αντίπαλο.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ.

Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30000€ προσαυξημένο με 5000€ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000€.

Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποιήσεις ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, στις ζωοτροφές, στα τρόφιμα, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές- Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροκτηνοτρόφους.

Καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία-Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου, ΕΛΓΑ κρατικός φορέας, που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.

Καμία κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300000€. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000€ των φτωχών αγροκτηνοτρόφων και ψαράδων.

Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.

Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικα προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.

Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες καθώς και οι δικαιούχοι (εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών, αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο κ.α.). Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομήχανους, την παροχή από τις τράπεζες, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες  και κτηνοτρόφους.

Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ.

Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων.

Έχει διαβαστεί 286 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 7 °C
Άνεμος ΒΑ 2 μποφόρ

Κυριακή, 16 Ιανουαρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 8 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 12 °C
Άνεμος ΒΔ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 444 επισκέπτες και 0 μέλη.