Κυριακή, 07 Αύγ, 2022

  • Παραδοσιακή μουσική βραδιά στη Ραχιά
  • Ποιοι «πέφτουν από τα σύννεφα» για τις υποκλοπές;
  • Μοναδικό ρεκόρ...
  • ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
  • ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: Στους 24 οι νεκροί, ανάμεσά τους 6 παιδιά από τις συνεχείς δολοφονικές επιδρομές του Ισραήλ
  • Τι είναι το Predator;
Παραδοσιακή μουσική βραδιά στη Ραχιά1 Ποιοι «πέφτουν από τα σύννεφα» για τις υποκλοπές;2 Μοναδικό ρεκόρ...3 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ4 ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: Στους 24 οι νεκροί, ανάμεσά τους 6 παιδιά από τις συνεχείς δολοφονικές επιδρομές του Ισραήλ5 Τι είναι το Predator;6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Χρειάζονται την αλληλεγγύη μας!

Η τελευταία επίθεση που οδήγησε στο θάνατο δεκάδων Παλαιστίνιων στην Γάζα μεταξύ των άλλων και μικρών παιδιών, καθώς και στον τραυματισμό δεκάδων άλλων αμάχων, δείχνει το απάνθρωπο πρόσωπο της ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης, που συνεχίζεται με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η χώρα μας με το Ισραήλ έχει "στρατηγική σχέση" ας μην ξεχ... Περισσότερα

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ « Μαρίνος Αντύπας» : ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 11ΠΜ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

από Η Άλλη Άποψη
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ  « Μαρίνος Αντύπας» : ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 11ΠΜ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Να μην πληρώσουμε ξανά τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία!

Κατόπιν συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας αποφασίστηκε η συμμετοχή μας στην Πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη .

 Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση  μαζί με τους εργαζόμενους της πόλης μας διότι και εμείς  εμείς πληττόμαστε το ίδιο από την ακρίβεια και το πόλεμο γιατί είμαστε όχι μόνο παραγωγοί αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων , αλλά και καταναλωτές. και  βρισκόμαστε με την πλάτη στο τοίχο λόγω του υπέρογκου κόστους παραγωγής , της αβεβαιότητας για τη διάθεση των προϊόντων μας εξαιτίας του πολέμου και της απαράδεκτης Ρωσικής εισβολής  στην Ουκρανία ανάμεσα σε αντιτιθέμενα μονοπωλιακά επιχειρηματικά  συμφέροντα με θύματα τον Ουκρανικό και Ρώσικο λαό και με βαριές συνέπειες  για  τους αγρότες και κτηνοτρόφους και το λαό της χώρας μας γενικότερα από την εμπλοκή της χώρας .

Πριν καλά καλά προλάβουμε να συνέλθουμε από τις συνέπειες του Ρώσικου εμπάργκο το 2014 , που ήταν συνέπεια των παραπάνω ανταγωνισμών , την υπέρογκη αύξηση του κόστους παραγωγής πριν το ξέσπασμα του πολέμου και εξαιτίας της « πράσινης μετάβασης» και της απολιγνιτοποίησης που με συνέπεια υπηρετούν  η κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι προηγούμενες των ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ κα, ερχόμαστε ξανά αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις που προκαλεί ο πόλεμος και η εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτόν όπως:

Η μεγάλη αβεβαιότητα για την αξιοποίηση της παραγωγής μας , αφού πλέον οι εμπλεκόμενες χώρες στο πόλεμο , απορροφούσαν μεγάλες ποσότητες φρούτων και λαχανικών.

Η περαιτέρω εκτίναξη του κόστους παραγωγής μας που έχει να κάνει με το πετρέλαιο , τα αγροεφόδια , τις ζωοτροφές , το ρεύμα κλπ.

Σ’ αυτά προστίθενται οι φετινές καταστροφές στη παραγωγή , που προκάλεσαν οι παγετοί πριν καλά καλά ολοκληρωθούν οι πετσοκομμένες αποζημιώσεις του άδικου και αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ για τις ζημίες της άνοιξης του 2021.

Τη στιγμή λοιπόν που εμείς οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι ζούμε μέσα στην αβεβαιότητα έρχεται η κυβέρνηση της ΝΔ να ρίξει για άλλη μια φορά στάχτη στα μάτια την ίδια ώρα που υλοποιείται κάθε απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων .

 

Αποκαλύφθηκαν τα ψέματα της κυβέρνησης προς τους βιοπαλαιστές αγρότες η οποία ύστερα από  τη συνάντηση του συντονιστικού των Μπλόκων με τους εκπροσώπους της αντί   για μηδενισμό του ΕΚΦ που άφησε σκόπιμα να διαρρέει στα ΜΜΕ , κάλεσε τους αγρότες να μοιραστούν τα ψίχουλα των   60 εκ ευρώ που αντιστοιχεί σε 180 ευρώ ανα αγρότη και δε φτάνουν ούτε για τη δουλειά 1-2 ημερών στο χωράφι.

Την ίδια στιγμή όμως οι βιομήχανοι απολαμβάνουν τα εκατομμύρια από το Ταμείο ανάκαμψης , τη χαμηλή φορολογία , ενώ ιδιαίτερη πρόκληση αποτελεί το αφορολόγητο πετρέλαιο για τους « ευεργέτες» εφοπλιστές.

Μέσα από τις φλόγες του πολέμου βλέπουμε τους ωφελημένους από την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στα Νατοϊκά σχέδια και τον πόλεμο όπως είναι  οι έλληνες εφοπλιστές με τη μεταφορά LNG και τη ναυπήγηση των καραβιών τους αποκομίζοντας « τρελά»  κέρδη , αλλά και τους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους με το στήσιμο των εξεδρών υγροποίησης και μεταφοράς του LNG .

Δεν υπάρχουν λόγια πια , δυναμώνουμε τη κοινή δράση με τους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα που δέχονται την επίθεση στη ζωή τους από τις πολιτικές που υπηρετούν τα συμφέροντα μιας χούφτας εκμεταλλευτών.

Στις 6 Απρίλη διαδηλώνουμε και διεκδικούμε:

Τη μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές , κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και μείωση του ρεύματος 50%.

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει σε όλα τα στάδια της παραγωγής και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν ένα εισόδημα για να ζήσουμε και να συνεχίσουμε να παράγουμε. Που θα διασφαλίζουν ώστε όποιο πλεόνασμα στη παραγωγή να το απολαμβάνει ο λαός και όχι να γίνεται αφορμή για μείωση της τιμής διάθεσης των προϊόντων μας. Διάθεση του πλεονάζοντος προϊόντος σε Σχολεία, Νοσοκομεία , και δημόσια Ιδρύματα.

Να κρατικοποιηθεί και να στηριχθεί η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) για παραγωγή και διάθεση φθηνών λιπασμάτων στους αγρότες.

Γενναία επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων.

 

 


Έχει διαβαστεί 506 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 32 °C
Άνεμος Β 3-5 μποφόρ

Κυριακή, 07 Αυγούστου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 20 ως 33 °C
Άνεμος Β 2-5 μποφόρ

Δευτέρα, 08 Αυγούστου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 22 ως 33 °C
Άνεμος Α 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 246 επισκέπτες και 0 μέλη.