Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023

  • Το Τσίρκο στη Βιβλιοθήκη
  • Στη Βέροια ο Κώστας Σκανδαλίδης
  • "Αυτόλυκος ο κλέφτης" παρουσίαση βιβλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας
  • Ανακοίνωση ΠΟΕ/ΔΕΥΑ για το κλείσιμο των ΔΕΥΑ
  • Εξαιρέθηκε από τις συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων η ΚΕΠΑ Βέροιας
  • Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων
Το Τσίρκο στη Βιβλιοθήκη1 Στη Βέροια ο Κώστας Σκανδαλίδης2 "Αυτόλυκος ο κλέφτης" παρουσίαση βιβλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας3 Ανακοίνωση ΠΟΕ/ΔΕΥΑ για το κλείσιμο των ΔΕΥΑ4 Εξαιρέθηκε από τις συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων η ΚΕΠΑ Βέροιας5 Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ: «Απογειώνεται» η ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών, η αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Την «απογείωση» της προσπάθειας αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, με διαδικασίες που ανοίγουν δρόμο στην παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου και ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών στους ψηφοφόρους από κάθε είδους μηχανισμούς, σφράγισε χτες η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, σε πρώτη φάση για τις ευ... Περισσότερα

Αλ. Τσίπρας από Βέροια: Δώστε μας τη δύναμη να παλέψουμε απέναντι σε ένα ασύδοτο καθεστώς Μητσοτάκη

από Η Άλλη Άποψη
Αλ. Τσίπρας από Βέροια: Δώστε μας τη δύναμη να παλέψουμε απέναντι σε ένα ασύδοτο καθεστώς Μητσοτάκη

«Το κρίσιμο διακύβευμα στις 25 του Ιούνη δεν είναι, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, αν θα έχουμε στις 26 κυβέρνηση ή θα πάμε για τρίτες εκλογές, είναι αν θα έχουμε ένα καθεστώς ανεξέλεγκτο, ασύδοτο», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος σε πολίτες της Βέροιας.

«Δυστυχώς, τις τελευταίες μέρες βλέπουμε την αλαζονεία και την έπαρση μιας Δεξιάς από τα πολύ παλιά», σημείωσε και πρόσθεσε πως αυτήν τη συμπεριφορά την είδαμε στις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

«Την είδαμε αυτή την αλαζονεία και την έπαρση, χαρακτηριστικά, στις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη στη Θράκη, όπου απευθύνθηκε με τρόπο εκβιαστικό στη μουσουλμανική μειονότητα, λέγοντας σε αυτούς τους φτωχούς ανθρώπους: Προσέξτε καλά εμείς θέλουμε την επόμενη μέρα όλος ο χάρτης να είναι μπλε, αν υπάρχει χρώμα διαφορετικό στον χάρτη και είστε εσείς αυτοί που ευθύνεστε θα περάσετε δύσκολα. Και το μήνυμα "Θα περάσετε δύσκολα" δεν απευθυνόταν μόνο στη μουσουλμανική μειονότητα. Το είπε μπροστά στις κάμερες για να περάσει σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια, σε κάθε κοινωνική ομάδα. Όποιοι βρεθείτε απέναντι στην καθεστωτική τους αντίληψη θα περάσετε δύσκολα», τόνισε.

«Απέναντι σε αυτό το καθεστωτικό μήνυμα έχουμε να δώσουμε μία απάντηση. Για αυτό καλούμε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι η επόμενη μέρα θα είναι πράγματι δύσκολη για τη δημοκρατία και για την κοινωνία, αν υπάρξει αυτή η εξέλιξη. Αν, δηλαδή, δημιουργηθεί ένα καθεστώς, αν προχωρήσει η ορμπανοποίηση της πολιτικής ζωής στον τόπο μας.

Ο Κ. Μητσοτάκης θαυμάζει τον κ. Όρμπαν. Τον θαυμάζει διότι ακολούθησε πρακτικές του και σε σχέση με το μεταναστευτικό και σε σχέση με το κράτος δικαίου. Χρησιμοποίησε την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για να ακούει τους πολιτικούς του αντιπάλους, τους υπουργούς του ακόμα και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Και τώρα θέλει να εξαφανίσει τους αντιπάλους του. Θέλει να δημιουργήσει συνθήκες μονοκρατορίας για να μην έχει την επόμενη μέρα κάποιον να τον εμποδίσει να εφαρμόσει αυτήν την πολιτική», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

Γι' αυτόν τον λόγο, όπως είπε, απευθύνθηκε σε όλους τους προοδευτικούς και τους δημοκρατικούς πολίτες, λέγοντας: «Το δίλημμα της κάλπης είναι σαφές και ο σχεδιασμός της Νέας Δημοκρατίας, επίσης, είναι σαφής. Να πάνε οι πολίτες αυτοί σε μικρότερα κόμματα για να είναι ανεξέλεγκτος αύριο ο κ. Μητσοτάκης.

Εμείς τους καλούμε, παρά τις διαφορές που μπορεί να έχουμε, να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποφασιστικά στις 25 του Ιούνη, για να ανατρέψουμε τον αρνητικό συσχετισμό. Θα παλέψουμε, σε κάθε περίπτωση, για να υπάρχει την επόμενη μέρα κάποιος που θα μπορεί να κοιτάζει στα μάτια την ανεξέλεγκτη Δεξιά και να στηρίζει τους αγώνες της κοινωνίας για δημοκρατία, προκοπή, κοινωνική δικαιοσύνη. Δώστε δύναμη στην Ελπίδα να διατηρηθεί η δικαιοσύνη στον τόπο μας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι εκμεταλλεύτηκε το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου για να «ναυαγήσει» το ντιμπέι των πολιτικών αρχηγών. Και αυτό, όπως είπε, γιατί δεν θέλει να γίνει συζήτηση επί των προγραμμάτων, επειδή έχει κρυφή ατζέντα.

«Ο κ. Μητσοτάκης λέει πράγματα που δεν θα κάνει και δεν λέει άλλα που σχεδιάζει να κάνει», υπογράμμισε συμπληρώνοντας πως προεκλογικές εξαγγελίες όπως οι προσλήψεις στα νοσοκομεία και η αύξηση του μέσου μισθού δεν συμπεριλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και κατά συνέπεια δεν θα υλοποιηθούν.

Αντιθέτως, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι θα υλοποιήσει μία σειρά μέτρων σε βάρος της κοινωνίας.

Όπως σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία βάζει σε προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή και τα θέματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, της ακρίβειας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ειδικότερα για τον νομό Ημαθίας, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει στον αγροτικό και σε άλλους τομείς και τόνισε την ανάγκη να παραμείνει η βουλευτική έδρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον νομό για να μην υπάρξει μονοκρατορία της Νέας Δημοκρατίας στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Λόγω της βροχής η ομιλία έγινε έξω από το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στον πεζόδρομο της Βέροιας.

Πριν και μετά την ομιλία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία να περπατήσει για λίγο σε κεντρικό δρόμο και να χαιρετήσει πολίτες σε καφέ.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του κ. Τσίπρα ήταν η Νάουσα, ενώ στις 19:30 θα μιλήσει στα Γιαννιτσά, στην πλατεία της ΕΠΟΝ.

Έχει διαβαστεί 310 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 277 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)