Παρασκευή, 27 Μάι, 2022

  • Δημήτρης Πίσκος, πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας: «Η δημιουργία ενός ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΡΜΑΝΙΚΟΥ / ΒΛΑΧΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ είναι ένα όνειρο για μας που πρέπει να πραγματοποιήσουμε»
  • Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ (EΡΤ)
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ:Ο νέος νόμος πλαίσιο επιστρέφεται ως απαράδεκτος και αντιδραστικός
  • «Η Ποντικίνα Πικασίνα & Tο Τελευταίο Πορτραίτο»
  • Συναυλία πιάνου
  • Μαθητές του 2ου Δημοτικού Βέροιας επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΒέροιας
Δημήτρης Πίσκος, πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας: «Η δημιουργία ενός ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΡΜΑΝΙΚΟΥ / ΒΛΑΧΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ είναι ένα όνειρο για μας που πρέπει να πραγματοποιήσουμε»1 Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ (EΡΤ)2 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ:Ο νέος νόμος πλαίσιο επιστρέφεται ως απαράδεκτος και αντιδραστικός3 «Η Ποντικίνα Πικασίνα & Tο Τελευταίο Πορτραίτο»4 Συναυλία πιάνου5 Μαθητές του 2ου Δημοτικού Βέροιας επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΒέροιας 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ψηφιακά «φύκια»

Με το ...κομπολόι που ο εργαζόμενος μετράει «καημούς και αναστεναγμούς» μοιάζει η ψηφιακή κάρτα εργασίας, η εφαρμογή της οποίας ξεκινάει με διθυραμβικές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση.Το νέο αυτό μέτρο αποτελεί άλλη μια υλοποίηση του νόμου - έκτρωμα της ΝΔ για τα Εργασιακά. Παρουσιάζεται ως το «μαγικό ελιξίριο», που θα δώσει τάχα «δύνα... Περισσότερα

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας για την στάση της στις δημοτικές εκλογές (α΄ και β΄γύρο)

από Η Άλλη Άποψη
Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας για την στάση της στις δημοτικές εκλογές (α΄ και β΄γύρο)

Λίγες μέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας, μη κατεβάζοντας σχήμα σε κανένα από τους τρεις δήμους της Ημαθίας, κάνουμε σαφή τη στάση μας απέναντι στα σχήματα είτε του ΚΚΕ, είτε που στηρίζονται από το ΣΥΡΙΖΑ και στους τρεις δήμους του νομού.

H  στάση μας προκύπτει από τη διαπίστωση ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και  το ΚΚΕ, παρά την εκλογική τους δύναμη, έχουν αποτύχει δραματικά στο να οργανώσουν μια διέξοδο προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων. Παρόλο που οι εξελίξεις θα έπρεπε να επανακαθορίσουν τις πολιτικές τους αποφάσεις, παρόλο που δρομολογείται με ταχύτατους ρυθμούς η φτωχοποίηση και εξαθλίωση του λαού, ακόμη και  τη στιγμή αυτή   που γράφεται το κείμενο, δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα ώστε  να προτείνουν ρεαλιστικές λύσεις για  τις ανάγκες και το συμφέρον  του λαού.,

Η θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την στάση της στις δημοτικές εκλογές στους δήμους όπου δεν κατεβαίνει σχήμα με αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά που το στηρίζει επίσημα, είναι απλή και ξεκάθαρη. Δεν στηρίζει κανένα σχήμα είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε του ΚΚΕ τόσο στον πρώτο γύρο όσο και στον δεύτερο.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από το ΠΣΟ τον Φεβρουάριο (16/2/2014)  και λέει αναλυτικά τα εξής:

Β. Σε σχέση με τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

4.  Από την μέχρι τώρα πείρα προκύπτουν ανάγλυφα οι μεγάλες δυνατότητες για μια πολύ πιο αναβαθμισμένη παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.Οι εκλογές αυτές αποκτούν όλο και πιο έντονα πολιτικό χαρακτήρα παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να τους δώσει «προσωπική χροιά». Πληθαίνουν οι υποψήφιοι, που ενώ στην πραγματικότητα εκφράζουν την πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι, ενώ, προχωρούν αντιδραστικές αλλαγές στην εκλογική διαδικασία.

Ο πολιτικός αυτός χαρακτήρας των εκλογών δεν επιτρέπει συνεργασία με δυνάμεις της ρεφορμιστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ), ούτε την υποστήριξη κοινών σχημάτων με ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Αντιτασσόμαστε, σε λογικές και κινήσεις για  απεύθυνση στις δυνάμεις αυτές  που μας οδηγούν σε ετεροκαθορισμό από τις εξελίξεις σε άλλους πολιτικούς χώρους, διασπούν και καθηλώνουν τις δυνάμεις μας

Η βασική μας επιδίωξη είναι η ενίσχυση συγκρότησης και αυτοτελούς παρέμβασης του αντικαπιταλιστικού αριστερού ρεύματος και των ευρύτερων δυνάμεων της συμπόρευσης,

Οι αριστερές αντικαπιταλιστικές κινήσεις δήμων και περιφέρειας, χωρίς να ταυτίζονται με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από τη σκοπιά του προγράμματός τους πρέπει να ασκούν κριτική στη ρεφορμιστική Αριστερά, να διαχωρίζονται απ’ αυτή και να δηλώνουν ότι συμβάλλουν στη δημιουργία μιας άλλης ανατρεπτικής Αριστεράς.

5. Συνολικότερα οι εξελίξεις στην αριστερά και ειδικά η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την διαχείριση του καπιταλισμού και της κρίση του, δείχνει ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία ανοχή στην πολιτική του, ούτε σε λογικές πολιτικής ή εκλογικής συνεργασίας  σε οποιοδήποτε επίπεδο. Η αντικαπιταλιστική επαναστατική Αριστερά δεν είναι δωρητής σώματος, ούτε δεκανίκι, ούτε «αριστερή ομάδα πίεσης» για να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εντάσσεται γενικά σε μια ρεφορμιστική παναριστερά. Διεκδικεί έναν αυτοτελή ρόλο αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης και επαναστατικής δυνατότητας. Η αυτοτελής παρέμβαση και το δυνάμωμά του αντικαπιταλιστικού-επαναστατικού ρεύματος, θα παίξει θετικό ρόλο και στην αναγκαία κοινή δράση μέσα στο μαζικό κίνημα, σε ανατρεπτική κι όχι διαχειριστική κατεύθυνση, με τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και του κινήματος.

Οποιαδήποτε εκλογική συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ στις σημερινές συνθήκες αντικειμενικά δίνει άλλοθι στην γραμμή για συνεργασία από την σοσιαλδημοκρατία και τον λεγόμενο πατριωτικό χώρο (ΑΝΕΛ) μέχρι την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

6. Συνολικά, η αντικαπιταλιστική Αριστερά, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα σχήματα πρέπει να ξεκαθαρίσουν ότι αντιμετωπίζουν με ενιαία πολιτικά κριτήρια και τον πρώτο και τον δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών. Ψηφίζουμε με κριτήριο το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης, ενάντια στα μνημόνια, τον Καλλικράτη, το κεφάλαιο, τις διαχειριστικές λογικές και την ΕΕ. Δεν ψηφίζουμε κανέναν διαχειριστή, δεν υπακούουμε σε εκβιαστικά διλήμματα, ψηφίζουμε υπέρ της αναγκαιότητας για μια άλλη ανατρεπτική Αριστερά και ένα νικηφόρο κίνημα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας καλεί τους πολίτες της Ημαθίας να στηρίξουν και να ψηφίσουν στις περιφερειακές εκλογές την «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – αντικαπιταλιστική αριστερά» ώστε να έχουν οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, τα κινήματα φωνή και αντίσταση στην περιφέρεια.

 

Έχει διαβαστεί 644 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 21 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 27 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 20 ως 32 °C
Άνεμος Α 2-4 μποφόρ

Σάββατο, 28 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 32 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 623 επισκέπτες και 0 μέλη.