Δευτέρα, 17 Ιαν, 2022

• Πέθανε ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός
  • Δείτε την τραγική πορεία των θανάτων στη χώρα μας λόγω πανδημίας σε σύγκριση με άλλες χώρες!
  • PCR: Τι ισχύει στην Ευρώπη σε σύγκριση με την Ελλάδα
  • Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συμμετέχει στην “Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς”
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/1
  • Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: « Άμεση λήψη μέτρων για την βιωσιμότητα του λιανεμπορίου»
Πέθανε ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός1 Δείτε την τραγική πορεία των θανάτων στη χώρα μας λόγω πανδημίας σε σύγκριση με άλλες χώρες!2 PCR: Τι ισχύει στην Ευρώπη σε σύγκριση με την Ελλάδα3 Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συμμετέχει στην “Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς”4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/15 Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: « Άμεση λήψη μέτρων για την βιωσιμότητα του λιανεμπορίου»6

Γι’ αυτούς τους νεκρούς δεν θα ακούσετε στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων…

Πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα το τραγικό δυστύχημα που έγινε στη Βούλα με θύμα ένα νέο άνθρωπο, αδελφό βουλευτή της ΝΔ. Αναμφίβολα θλιβερό γεγονός και κάθε σώφρων άνθρωπος αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θύματος. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται για πολλοστή φορ... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους εργοδότες, φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που περιέχει ένα μίνι εργασιακό και συνδικαλιστικό νομοσχέδιο.

Τι συγκεκριμένο νομοσχέδιο περιέχει σειρά διατάξεων που παρεμβαίνουν στον πυρήνα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και της αυτόνομης πορείας των συνδικάτων.

Θέση μας είναι, ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις απαιτούν σοβαρό και καλόπιστο διάλογο και δεν είναι δυνατό να έρχονται υπό τη μορφή «fast track», εκμεταλλευόμενες το αδιοίκητο που προκάλεσαν οι βίαιες παρεμβάσεις του επιχειρησιακού βραχίονα του κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδας (δηλαδή του ΠΑΜΕ), στο πρόσφατο εκλογικό συνέδριο της Συνομοσπονδίας.

Λόγω της βίαιης διάλυσης του πρόσφατου συνεδρίου από αυτές τις δυνάμεις (δηλαδή το ΠΑΜΕ), η Γ.Σ.Ε.Ε. τελεί υπό διορισμένη προσωρινή διοίκηση οποία δεν έχει τη δυνατότητα κήρυξης απεργίας.

Παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειές τους να υπονομευτεί το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και κατά συνέπεια τα εργατικά δικαιώματα, προς όφελος ενός μειοψηφικού κόμματος άλλα και άλλων… ξένων προς την εργατική τάξη συμφερόντων… Παρά τη σφοδρή επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι εργοδότες που διαρκώς προβάλλουν και επιβάλουν τα συμφέροντά τους. Παρά τις ωμές και απροκάλυπτες ενέργειες των στελεχών του επιχειρησιακού βραχίονα του ΚΚΕ (δηλαδή του ΠΑΜΕ) εναντίον του οργανωτικού Γραμματέα της Γ.Σ.Ε.Ε. Ευάγγελου Μουτάφη.

Προειδοποιούμε ότι οι απειλές τους πέφτουν στο κενό. ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ και τη Γ.Σ.Ε.Ε., έχουν συντριπτική πλειοψηφία οι δημοκράτες συνδικαλιστές (όλων των άλλων παρατάξεων) και δεν θα υποκλιθούν στην κομματική – σταλινική μαφία των τραμπουκισμών, των εξυβρίσεων και των απειλών.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βέροιας, αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης Απεργίας  για την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, και καλούμε όλους του δημοκρατικούς εργαζόμενους, όλους όσοι θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ισότιμος και ενισχυμένος κρίκος της αλυσίδας της αγοράς εργασίας και όχι ο «φτωχός συγγενής», να συσπειρωθούν στα σωματεία τους για τον αγώνα που θα δώσουμε με το κεφάλι ψηλά, για μία ακόμη φορά.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βέροιας

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina