Τρίτη, 17 Μάι, 2022

  • Μηνύματα αισιοδοξίας και απολογισμός για το «Veria Dance Competition 2022»
  • ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ: Διαπιστευτήρια πίστης σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ με ανιστόρητες κορόνες
  • Έκθεση Ζωγραφικής & Φωτογραφίας με θέμα την πόλη της Βέροιας: από το Σάββατο 21 Μαΐου στη  γκαλερί Παπατζίκου
  • Νέο και ανακαινισμένο το Αμφιθέατρο του 16ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/5
  • ΕΑΡΙΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: Δυσμενείς προβλέψεις για το 2022 και το 2023
Μηνύματα αισιοδοξίας και απολογισμός για το «Veria Dance Competition 2022»1 ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ: Διαπιστευτήρια πίστης σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ με ανιστόρητες κορόνες2 Έκθεση Ζωγραφικής & Φωτογραφίας με θέμα την πόλη της Βέροιας: από το Σάββατο 21 Μαΐου στη  γκαλερί Παπατζίκου3 Νέο και ανακαινισμένο το Αμφιθέατρο του 16ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/55 ΕΑΡΙΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: Δυσμενείς προβλέψεις για το 2022 και το 20236

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι Έλληνες εφοπλιστέςθησαυρίζουν από το ρωσικό πετρέλαιο...

Την υποκριτική στάση των Ελλήνων εφοπλιστών -(ορισμένοι και με ΜΜΕ) μέσω των οποίων καταγγέλλουν οποιονδήποτε έχει διαφορετική στάση σε σχέση με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία- αναδεικνύει, μεταξύ πολλών άλλων σημαντικών στοιχείων, η νέα έρευνα των Reporters United αναφορικά με τις θαλάσσιες μεταφορές ορυκτών καυσίμων από ρωσικά ... Περισσότερα

Ανακοίνωση Κ.Ο. Μ-Λ ΚΚΕ Ημαθίας για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

από Η Άλλη Άποψη

Εργαζόμενοι εργαζόμενες

Για άλλη μία φορά τα τελευταία χρόνια η αγροτιά της περιοχής μας και όλης της χώρας, από Έβρο μέχρι Κρήτη, βρίσκεται σε αγωνιστικό αναβρασμό.

Αιτία τα εξοντωτικά μέτρα του τρίτου Μνημονίου και των δύο προηγούμενων, η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική-ΚΑΠ της Ε.Ε. για το 2015-2020, οι παράλογες αυξήσεις των αναγκαίων εφοδίων από τα ξένα μονοπώλια, οι εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προϊόντων από τους εμπόρους, όλα όσα έχουν οδηγήσει και οδηγούν καθημερινά μεγάλα τμήματα της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς στη φτώχια και την εξαθλίωση, στην εγκατάλειψη της αγροτικής δραστηριότητας!

Αγρότες Εργαζόμενοι

Το καθεστώς της πλήρους υποταγής και εξάρτησης στις εντολές των Ιμπεριαλιστών μέσω της ΚΑΠ και του απόλυτου ελέγχου της αγροτικής παραγωγής, είναι αυτό που κάνει αδύνατη οποιαδήποτε σκέψη  ακόμα και για επιβίωση, παρόλα όσα επικαλούνται οι κυβερνώντες, σήμερα Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ , χθες Σαμαράς και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Η πολιτική όλων τους είναι που φέρνει:

-αθρόες εισαγωγές ξένων ομοειδών προϊόντων , ακόμα και από άλλες ηπείρους

-τη φορολεηλασία, τα κάθε είδους χαράτσια, τα ληστρικά επιτόκια και τα πανωτόκια, τη διόγκωση των χρεών στα φτωχομεσαία αγροτικά νοικοκυριά, τους συνεχείς πλειστηριασμούς και κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών , το ξεκλήρισμα της αγροτικής τάξης!

Ποιοι επωφελούνται από τη συνέχιση μιας τέτοιας πολιτικής; Μονάχα κάποια στρώματα μεγαλοαγροτών που αγοράζουν όσο όσο τους κόπους και τον ιδρώτα πολλών γενεών αγροτών, νεοφανείς γεωργικές επιχειρήσεις, οι τράπεζες με τη «συμβολαιακή γεωργία» και σε καμία περίπτωση η φτωχομεσαία αγροτιά.

Είναι διαχρονικές οι ευθύνες για την κατάσταση αυτή, ξεκινούν ήδη με τη μεταπολίτευση, έχουν επάνω τους τη σφραγίδα όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων, της Ε.Ε. που δεν ήταν ούτε και μπορεί να είναι ο σωτήρας των αγροτών, των τελευταίων μνημονιακών μέτρων που επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στην αγροτιά.

Αγρότες

Η τωρινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβάλει:

-τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών ΟΓΑ

-διπλασιασμό ΦΠΑ από 13% σε 22%

-αύξηση ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 24%

--αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από το 13% σε 22-45% για όσους δε θεωρεί κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, θίγοντας έτσι περίπου 575 χιλιάδες φτωχομεσαίους αγρότες που είναι αναγκασμένοι να ψάχνουν κι αλλού το μεροκάματο για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους.

Την όλη τραγική κατάσταση έχουν επιδεινώσει όχι μόνο η πρόσφατη κακοκαιρία και ο παγετός αλλά και οι τεράστιες καταστροφές της περσινής χρονιάς στις γεωργικές καλλιέργειες, για τις οποίες ο ΕΛΓΑ όχι μόνο δεν κατέβαλε αποζημιώσεις , έγκαιρες και δίκαιες, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν προχώρησε καν σε εκτιμήσεις ζημιών!

Αγρότες Εργαζόμενοι

Απέναντι σε μια τέτοια εξοντωτική πολιτική, απέναντι στον αφανισμό που επιχειρούν , ο μόνος δρόμος  που ανοίγεται στη φτωχομεσαία αγροτιά της περιοχής και της χώρας , είναι ο δρόμος του αγώνα, των αγροτικών κινητοποιήσεων, της αγωνιστικής συμπόρευσης των αγροτών με όλα τα υπόλοιπα εργατολαϊκά στρώματα που θίγονται εξίσου από τη δική τους πλευρά , από την ίδια πολιτική.

Ο αγώνας αυτός , που βρίσκεται προ των πυλών , οφείλει να ξεπεράσει για να έχει επιτυχία αρνητικά φαινόμενα του παρελθόντος. Οι φτωχομεσαίοι αγρότες έχουν και γνώση και εμπειρία και μπορούν να αντιληφθούν ότι δε βοηθά τον αγώνα τους η λογική των χωριστών κινητοποιήσεων, του κατακερματισμού των αγροτικών Συλλόγων και των αιτημάτων τους. Αντίθετα , αυτό που μπορεί να δώσει δύναμη στον αγώνα τους είναι ο γενικός συντονισμός και η σύγκλιση μεταξύ τους , ο συντονισμός παραπέρα του αγώνα τους με όλους τους εργαζόμενους, ο παλλαϊκός και παρατεταμένος αγώνας όλων ενάντια στην πολιτική που επιβάλλουν Ε.Ε.-ΔΝΤ και ντόπιοι μεγαλοαστοί και εφαρμόζουν πιστά οι διάφορες κυβερνήσεις. Ο ολόψυχος αγώνας τους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Χαιρετίζουμε τον αγώνα της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς.

 

Έχει διαβαστεί 231 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 19 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 18 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 12 ως 28 °C
Άνεμος Β 2-5 μποφόρ

Πέμπτη, 19 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 21 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 998 επισκέπτες και 0 μέλη.