Πέμπτη, 13 Μάι, 2021

 • Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ της Α2 στην ΚΑΡΔΙΤΣΑ
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ
 • Μήνυμα της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Φρόσως Καρασαρλίδου: «12 ΜΑΪΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ»
 •      Άρση μέτρων: Τέλος τα SMS, ανοίγουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις Στις 00:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας
 •  ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ
 • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 12/5
Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ της Α2 στην ΚΑΡΔΙΤΣΑ1 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ 2 Μήνυμα της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Φρόσως Καρασαρλίδου: «12 ΜΑΪΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ» 3      Άρση μέτρων: Τέλος τα SMS, ανοίγουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις Στις 00:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας4  ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 12/56

Το Σχόλιο της Ημέρας

Με το «πρώτο κουδούνι»

Και μόνο το «πρώτο κουδούνι» ήταν αρκετό για να επιβεβαιωθεί ξανά πως το άνοιγμα των σχολείων με τους ίδιους όρους που έκλεισαν και με μόνο επιπλέον μέτρο την ...αυτοδιάγνωση, οδηγεί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς σε νέα αδιέξοδα, συσσωρεύει στην πλάτη τους νέα προβλήματα, πρόσθετα σε αυτά που έχει ήδη προκαλέσει η πανδημία.Ο τραγέ... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Κ.Ο. Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ για την επίσκεψη στην περιοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Τσιρώνη

από Η Άλλη Άποψη

Πριν  ακόμα συμφωνηθούν, νομοθετηθούν και μπουν σε εφαρμογή τα νέα εξοντωτικά μέτρα η Ελλάδα μετατρέπεται όλο και με ταχύτερους ρυθμούς σε μια τριτοκοσμική χώρα και ο λαός μας οδηγείται στην πιο ακραία φτωχοποίηση, την εξαθλίωση και τη δυστυχία. Μια σύντομη σκιαγράφηση της σημερινής κατάστασης δείχνει με τον πιο αδιάψευστο τρόπο που οδηγεί το λαό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κυβέρνηση της υποτέλειας και του χαμερπισμού, υπακούοντας και εφαρμόζοντας τις απαιτήσεις του ιμπεριαλισμού του ΔΝΤ και της Ε.Ε.

Η Ελλάδα παραμένει πρωταθλήτρια στην ανεργία  στα πλαίσια της  Ενωμένης Ευρώπης. Το επίπεδο της ανεργίας ήταν 23,1%, δηλαδή  1.101.000 άτομα.  Όμως το πραγματικό μέγεθος της ανεργίας που πλήττει τη χώρα μας, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, αγγίζει το 30% του πληθυσμού. Χιλιάδες οι μακροχρόνια άνεργοι, χιλιάδες όσοι απασχολούνται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης, δεκάδες χιλιάδες οι νέοι άνεργοι, χιλιάδες οι φτωχοί αγρότες που εγκαταλείπουν , που ξεκληρίζονται.

Η κατάσταση αυτή πλήττει ιδιαίτερα την περιοχή της Ημαθίας, περιοχή που χαρακτηρίζεται ,εκτός των άλλων, από  μικρά αγροτικά νοικοκυριά που βλέπουν τον κόπο τους να πηγαίνει χαμένος, το βιος τους να εξανεμίζεται στις υποχρεώσεις- δάνεια, καλλιεργητικά έξοδα, φοροληστεία-, που έρχονται συνεχώς αντιμέτωπα με την προοπτική του ξεκληρίσματος. Αυτήν την τραγική κατάσταση για τους αγρότες της περιοχής- αλλά και για τα υπόλοιπα εργατολαϊκά στρώματα- ήρθε να ωραιοποιήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης , Γιάννης Τσιρώνης , στην πόλη της Βέροιας την Κυριακή, 9 Απρίλη.

Αγρότες, εργαζόμενοι

Τέτοιου είδους επισκέψεις δεν εξυπηρετούν κανένα άλλο σκοπό , παρά χρυσώνουν το χάπι μιας τραγικής κατάστασης που δημιουργεί η πολιτική των διαδοχικών Μνημονίων , κατάσταση που πρόκειται να γίνει ακόμα πιο δύσκολη με την υπογραφή της 2ης Αξιολόγησης και των μέτρων που περιλαμβάνει.

Τέτοιου είδους επισκέψεις υπουργών, επισκέψεις για το θεαθήναι σε αγροτοκτηνοτροφικές μονάδες, υποδοχές μετά βαΐων και κλάδων και με κουστωδίες επισήμων, οι συνεντεύξεις τύπου και οι δήθεν απαντήσεις σε φλέγοντα ζητήματα για τους αγρότες , σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν, να κοροϊδέψουν, να σταματήσουν την οργή του κόσμου που ψάχνει διέξοδο. Σκοπό έχουν εργατική τάξη, αγρότες, λαϊκά στρώματα να μη βρουν σήμερα, το δρόμο για την οργάνωση αγώνων.

Πριν από λίγο καιρό ήταν οι αγρότες και στην περιοχή μας που βάδισαν στο δρόμο των κινητοποιήσεων. Ας σκεφτούν και ας ζυγίσουν… Τι το καινούριο άκουσαν σήμερα από τα χείλη του υπουργού; Τι το καινούριο άκουσαν για το Ασφαλιστικό και τη βαρύτατη φορολόγηση τους, τι νέο για τις επιδοτήσεις –αποζημιώσεις, τι άκουσαν για τα κόκκινα δάνεια και πάνω απ’ όλα τι προοπτική  απέκτησαν σήμερα για την επιβίωσή τους; Ουδέν νεότερο, μονάχα γενικόλογα ευχολόγια και υποσχέσεις!

Αγρότη

Γνωρίζεις πως η ζωή σου , της οικογένειάς σου θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη , τώρα που ολόκληρο το μνημονιακό μπλοκ πανηγυρίζει για την επερχόμενη, νέα ακόμα πιο αντιλαϊκή συμφωνία. Ο νέος καταιγισμός αντιλαϊκών μέ­τρων, η μείωση μισθών και συντάξεων, η νέα φοροκαταιγίδα, η μείωση της απασχό­λησης, η αύξηση της ανεργίας που θα φέρει το τέλος της δεύτερης αξιολόγησης,  θα φουντώσει τη γενικευμένη φτώχεια, θα ρίξει στο καμίνι της ακραίας φτώχειας και της εξαθλίωσης ακόμη περισσότερα εργατολαϊκά στρώματα, θα ξεκληρίσει ακόμα πιο πολλούς αγρότες, θα μεγαλώσει τις στρατιές των νεόπτωχων.

Ο μόνος δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας είναι ο δρόμος της πάλης, ανάμεσα στα εργατολαϊκά στρώ­ματα και τη φτωχομεσαία αγροτιά από τη μια και τον ιμπεριαλισμό και την ντόπια πλου­τοκρατική ολιγαρχία από την άλλη.

Κ.Ο. ΗΜΑΘΙΑΣ Μ-Λ ΚΚΕ

Έχει διαβαστεί 316 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 14 °C
Άνεμος ΒΑ 2 μποφόρ

Πέμπτη, 13 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 24 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 14 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 24 °C
Άνεμος ΝΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 440 επισκέπτες και 0 μέλη.