Δευτέρα, 06 Δεκ, 2021

  • Δικηγορικός Σύλογος Βέροιας. Επανεκλέχτηκε ο Φώτης Καραβασίλης
  • Επίσκεψη του Νίκου Παππά στην Ημαθία
  • Διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για την Παιδεία
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5/12
  • Οικογενειακά ο Φώτης
  • Ουρά…
Δικηγορικός Σύλογος Βέροιας. Επανεκλέχτηκε ο Φώτης Καραβασίλης1 Επίσκεψη του Νίκου Παππά στην Ημαθία2 Διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για την Παιδεία3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5/124 Οικογενειακά ο Φώτης5 Ουρά…6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ: Ψηφίζουν για την εκλογή προέδρου

Εκλογές για την ανάδειξη προέδρου διεξάγει από το πρωί της Κυριακής το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, το οποίο φιλοδοξεί μέσα κι από αυτήν τη διαδικασία να αναβαθμίσει τον ρόλο του στο αστικό πολιτικό σύστημα και στην κυβερνητική εναλλαγή, είτε με τα συνθήματα της «αυτονομίας» είτε με αυτά της συνεργασίας, που λανσάρουν κατά περίπτωση οι έξι υποψήφιοι γ... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Οι επαγγελματίες της Εστίασης και του Τουρισμού να μην ματώσουν για τις μεγάλες επιχειρήσεις

από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Οι επαγγελματίες της Εστίασης και του Τουρισμού να μην ματώσουν για τις μεγάλες επιχειρήσεις

Ανακοίνωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τους επαγγελματίες της Εστίασης και του Τουρισμού. Αναφέρει:

«Μικρέ επαγγελματία στην εστίαση,

Το ΚΚΕ βρέθηκε στο πλάι σου από την αρχή της πανδημίας, καταθέτοντας επερωτήσεις στη Βουλή για τα προβλήματα του κλάδου, πιέζοντας για μέτρα ανακούφισης των μικρών επαγγελματιών.

Το ΚΚΕ βρίσκεται και σήμερα στο πλευρό σου αφού με το άνοιγμα των επιχειρήσεων εστίασης, οι μικροί επαγγελματίες του κλάδου βρίσκονται αντιμέτωποι με τα γενικευμένα αδιέξοδα στα οποία τους οδήγησε η πανδημία του κορονοϊού και τα έκτακτα μέτρα αναστολής της οικονομικής δραστηριότητας που τη συνόδευσαν.

Τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι ανεπαρκή και δεν καλύπτουν τις ανάγκες σου: Το επίδομα των 800 ευρώ δεν ισοδυναμεί ούτε στο ελάχιστο τις τρέχουσες ανάγκες (επαγγελματικές και οικογενειακές) σε συνθήκες που έκλεισαν τα μαγαζιά ούτε τις ζημίες που είχες από την καταστροφή προϊόντων λόγω του lock down. Η μείωση του ΦΠΑ στον καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά είναι προσωρινή, όπως και η μείωση της προκαταβολής φόρου, ένα μέτρο το οποίο είναι εξαρχής φοροληστρικό και άδικο. Η δυνατότητα τοποθέτησης περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων στο πεζοδρόμιο αφορά εκείνα τα μαγαζιά τα οποία έχουν τον απαραίτητο χώρο, και ταυτόχρονα πρόκειται για μια διαδικασία περίπλοκη η οποία χρειάζεται νέα μελέτη, νέο σχέδιο από μηχανικό, έλεγχο από τις υπηρεσίες του δήμου πράγμα που σημαίνει ταλαιπωρία και επιπλέον έξοδα για τους επαγγελματίες. Η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων δεν διευκολύνει το μικρό επαγγελματία, ο οποίος σε συνθήκες μειωμένου τζίρου θα πρέπει να ανταποκριθεί σε ένα τσουνάμι λογαριασμών (Φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, ΕΦΚΑ κλπ) μετά τον Οκτώβρη.

Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση έχουν το βλέμμα στραμμένο στις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου. Δεν τσιγκουνεύεται χρήμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή (που με βάση τα στοιχεία της ίδιας της κυβέρνησης την πήραν 35.000 από το 1.000.000 επαγγελματιών), για άτοκα δάνεια, για επιδότηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων, όταν την ίδια ώρα όμως δεν υλοποιεί το πάγιο αίτημα των μικρών επαγγελματιών του κλάδου για επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, για πλήρη κατάργηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος και τέλους επιτηδεύματος, για πλήρη απαλλαγή από τις ατομικές ασφαλιστικές εισφορές για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα της πανδημίας χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Αιτήματα που θα ανακουφίσουν ουσιαστικά τον μικρό επαγγελματία. Το ΚΚΕ στήριξε από την πρώτη στιγμή αυτά τα αιτήματα και πάλεψε για να μην μετακυλιστούν νέα βάρη στις πλάτες σου.

Μην ξεχνάς τις αιτίες αυτής της κατάστασης

Η κυβέρνηση της ΝΔ υπερτονίζει την ατομική ευθύνη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας. Όμως, τα αναγκαία μέτρα περιορισμού και πρόληψης δεν μπορούν να κρύψουν τις βαριές ευθύνες της και όλων των κυβερνήσεων για τις τεράστιες ελλείψεις του συστήματος Υγείας που ήταν γνωστές και πριν από την εμφάνιση του κορονοϊού: Τις ανεπαρκείς υποδομές στα νοσοκομεία και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την έλλειψη σχεδίου, πόρων και προετοιμασίας για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων και καταστροφών.

Κυβερνήσεις και ΕΕ χρόνια τώρα θυσιάζουν το δικαίωμα των λαϊκών οικογενειών στη δημόσια και δωρεάν Υγεία στο θεό της εμπορευματοποίησης, της στήριξης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, της διασφάλισης των ματωμένων πλεονασμάτων. Αυτές οι πολιτικές οδήγησαν τα δημόσια νοσοκομεία και τις μονάδες ΠΦΥ στη σημερινή απαξίωση. Τώρα, βλέπεις και συ πιο καθαρά ότι η υγεία του λαού, της οικογένειάς σου είναι ασύμβατη με τους νόμους της αγοράς και του κέρδους. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες αναδεικνύεται η αξία ενός δημόσιου δωρεάν συστήματος Υγείας, σύγχρονου και πλήρως εξοπλισμένου, ικανού να προστατεύσει τη λαϊκή υγεία, στις πάγιες και στις έκτακτες περιπτώσεις, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει όσο ευνοείται η επιχειρηματικότητα στον τομέα της Υγείας.

Η επόμενη μέρα ρίχνει ήδη βαριά τη σκιά της

Δεν είναι αλήθεια ότι "όλοι μαζί" θα περάσουμε την κρίση. Κυβερνήσεις και ΕΕ ομολογούν ξεκάθαρα ότι το λογαριασμό της νέας κρίσης θα τον φορτωθούν ξανά οι βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενοι, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που θα την πληρώσουν με νέα φοροληστεία, νέες πτωχεύσεις, κατασχέσεις κ.λπ.

Δεν πρέπει να ξαναματώσουμε για τα κέρδη των καπιταλιστών.

Είναι και στο δικό σου χέρι να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση ενάντια στη στρατηγική ενίσχυσης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων!

Αξιοποίησε την πείρα σου. Αποδείχθηκε στην πράξη ότι καμιά συνταγή αστικής διαχείρισης δεν μπορεί να εξασφαλίσει σταθερά βήματα επιστροφής σε υψηλούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης. Η πολυδιαφημισμένη εξωστρέφεια, η «πανάκεια" του τουρισμού, που προκρίθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις ως οι νέοι πυλώνες της καπιταλιστικής ανάπτυξης στη χώρα, σε συνθήκες έντονων διακυμάνσεων της διεθνούς οικονομίας αλλά και γενικευμένων ανταγωνισμών, φανερώνουν σήμερα τα όριά τους.

Αυτά είναι τα όρια της καπιταλιστικής οικονομίας, της "ελεύθερης αγοράς", στην οποία οι αγωνίες σου για σταθερή δουλειά με ικανοποιητικό εισόδημα, για ελεύθερο χρόνο, για υψηλές υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, Παιδείας, σύγχρονες υποδομές αντιπυρικής - αντιπλημμυρικής - αντισεισμικής προστασίας κ.λ.π. θα βρίσκονται διαρκώς στο περιθώριο, όπως επιβεβαιώνεται και σήμερα με τραγικό τρόπο. Το μέλλον σου, των παιδιών σου δεν χωρά στο στενό κορσέ του καπιταλιστικού κέρδους και της εξουσίας που το στηρίζει.

Είναι ώρα να σκεφτείς, τι πραγματικά φταίει και τι πραγματικά πρέπει να γίνει και πώς. Τώρα, κάθε σχεδιασμός, κάθε κρατική παρέμβαση έχει ως κίνητρο τη σωτηρία των μονοπωλιακών ομίλων. Αυτό που βγαίνει ως ανάγκη είναι όλος αυτός ο πλούτος σε μέσα παραγωγής να γίνει λαϊκή ιδιοκτησία, ο επιστημονικός σχεδιασμός να υπηρετήσει πραγματικά τον άνθρωπο, τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Η επόμενη μέρα δεν πρέπει να σε βρει παροπλισμένο, απογοητευμένο αλλά μαχητή.

Το ΚΚΕ σε καλεί να πάρεις τη δική σου θέση στο συλλογικό αγώνα σε κοινή δράση με τους μισθωτούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, τη μικρομεσαία αγροτιά. Αυτή η μεγάλη πλατιά συμμαχία είναι η μόνη εναλλακτική επιλογή, το πραγματικό αντίπαλο δέος απέναντι στο μαύρο μπλοκ αστικών κυβερνήσεων και κομμάτων - ΕΕ - μονοπωλίων.

Μην υποχωρείς! Μη συμβιβάζεσαι!

Διάλεξε το δρόμο της αμφισβήτησης, της αντεπίθεσης».

Έχει διαβαστεί 125 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 8 ως 13 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 2 ως 9 °C
Άνεμος Β 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 358 επισκέπτες και 0 μέλη.