Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024

  • ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνει ο καυγάς με επίδικο την επανάκτηση της ικανότητας χειραγώγησης του λαού
  • ΠΑΣΟΚ: Μαλλιά κουβάρια μετά το αρνητικό αποτέλεσμα
  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης
  • ΝΑΟΥΣΑ: Με παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων σταμάτησαν εργασίας εν μέσω καύσωνα
  • Ατελείωτος κατήφορος
  • Συνέχιση των δολοφονικών ισραηλινών επιθέσεων αμέσως μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ
ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνει ο καυγάς με επίδικο την επανάκτηση της ικανότητας χειραγώγησης του λαού1 ΠΑΣΟΚ: Μαλλιά κουβάρια μετά το αρνητικό αποτέλεσμα2 Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης3 ΝΑΟΥΣΑ: Με παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων σταμάτησαν εργασίας εν μέσω καύσωνα4 Ατελείωτος κατήφορος 5 Συνέχιση των δολοφονικών ισραηλινών επιθέσεων αμέσως μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν αλλάζει έτσι η κατάσταση...

Τεράστια προβολή γνωρίζει τις τελευταίες μέρες και στη χώρα μας ο «YouTuber» από την Κύπρο που κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής ως «ανεξάρτητος» υποψήφιος, και μάλιστα τρίτος στη σειρά, πίσω από το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ. Αυτό που προβάλλεται τώρα είναι η δύναμη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, στα οποία ο ίδιος διαπρέπει (και κονομάει...) σ... Περισσότερα

Ανακοίνωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ΗΜΑΘΙΑΣ

από Η Άλλη Άποψη
Ανακοίνωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ΗΜΑΘΙΑΣ

Τα χιλιάδες θύματα του Covid-19 τα οποία κατέληξαν εκτός ΜΕΘ, οι οικογένειες τους, η ίδια η κοινωνία, θα αρκούσαν ως μαρτυρία για την τραγική κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα, για την εγκληματική πρακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του ίδιου του πρωθυπουργού. Αυτοί όμως οι άνθρωποι που θα μπορούσαν να ζουν σήμερα, δεν είχαν φωνή δυνατή για να ταράξει τα νερά της Ενημέρωσης των επίσημων ΜΜΕ. Ελάχιστες ήταν οι εξαιρέσεις στα Μέσα, από τους δημοσιογράφους που τιμούν το επάγγελμα τους και φωνάζουν για τη δραματική κατάσταση στο ΕΣΥ και την αναγκαιότητα της δημιουργίας και της στελέχωσης των ΜΕΘ.

Τώρα όμως που ξεσκεπάστηκε η άθλια κι εγκληματική πολιτική των κυβερνώντων, εκείνοι  σιωπούν ή ψεύδονται.


Η δημοσιοποίηση της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα, η οποία βρισκόταν στα συρτάρια του Μαξίμου από τον Ιούνιο, δεν είναι απλά μια στατιστική έκθεση, αλλά ένας οδηγός ζωής, αφού θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί περισσότεροι από 1.500 θάνατοι.

«Αναλύσαμε τα δεδομένα, τα δείξαμε εγκαίρως σε αυτούς που έπρεπε να τα ξέρουν. Το διά ταύτα δεν είναι δική μας δουλειά. Τώρα έφτασε η ώρα να τα μάθει και ο κόσμος», δήλωσε ο Θόδωρος Λύτρας, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης, επίκουρος καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και συνεχίζει: “Τυχερός είναι όποιος είναι στην Αθήνα, νοσηλευτεί εντός ΜΕΘ και νοσηλευτεί σε περίοδο που δεν έχουμε πολλούς διασωληνωμένους.”

 

Με αφορμή αυτή τη δήλωση, ερχόμαστε στην δραματική κατάσταση της υπόλοιπης Ελλάδας, της Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα της Ημαθίας, που δεν διαφέρει από την Πέλλα, την Πιερία, την Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, τη Χαλκιδική, το Κιλκίς.

Συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Βέροιας υπάρχουν επτά ΜΕΘ με ερωτηματικό για τη στελέχωση τους κι εκεί τελειώνει η καταμέτρηση των ΜΕΘ σε ολόκληρο το νομό Ημαθίας.  Μόνο επτά ΜΕΘ για περισσότερους από 150.000 κατοίκους. Για ένα νομό, για μια κοινωνία, για τους κατοίκους, για τις οικογένειες, που θρηνούν εκατοντάδες νεκρούς από τον Covid-19, που αγωνιούν από τις δεκάδες έως κι εκατοντάδες καθημερινά κρούσματα. Όλα αυτά τα θύματα της πανδημίας για εμάς είναι πρόσωπα, συνάνθρωποι μας, συγγενείς και φίλοι, όχι αριθμοί στατιστικής όπως τους αντιλαμβάνεται υπολογιστικά αυτή η κυβέρνηση και δυστυχώς η Ημαθία δεν αποτελεί την εξαίρεση, αλλά τον κανόνα.

 

Φυσικά δεν θα αναφερθούμε στα τοπικά στελέχη της ΝΔ ή τους κυβερνητικούς βουλευτές, αφού έχουν αποδείξει ότι σε όλα τα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας είναι απόντες. Από αυτούς μένει μόνο ο απόηχος του θλιβερού τους χειροκροτήματος και της συμπόρευσης με τους υπόλοιπους της κυβέρνησης που δηλώνουν:

 

- Κυρ. Μητσοτάκης ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 1/12/21 ΒΟΥΛΗ: “Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς, σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Δεν έχω. Έχετε εσείς; Φέρτε τη! “

- Γιώργος Γεραπετρίτης ΥΠ. ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 24/11/2020 ΕΡΤ : “Αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε ότι θα είχαμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών..”

- Άκης Σκέρτσος ΥΠ. ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 3/11/21 ΣΚΑΙ: “Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές  σύστημα Υγείας. Στο οποίο μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ”

- Μάκης Βορίδης ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 3/12/21 ΣΚΑΙ : “Εν τέλει αυτό το είδος νοσηλείας (σημ. Η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ) δεν φαίνεται ότι έχει επίπτωση στατιστική ως προς το αποτέλεσμα τους. (Πηγή ΕφΣυν)

 

Αυτή η ανακοίνωση αποτελεί μια κραυγή αγωνίας, γιατί κι εμείς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας ζούμε, εργαζόμαστε, κατοικούμε σε αυτό τον τόπο και θα παλέψουμε μαζί με τους πολίτες, μαζί με κάθε προοδευτικό άνθρωπο, να αναστρέψουμε την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να αποκαλύψουμε τα σχέδια και τα ψέματα της και να χαράξουμε ένα δρόμο προς το μέλλον που αξίζει σε κάθε Έλληνα.


Έχει διαβαστεί 704 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 567 επισκέπτες και 0 μέλη.