Κυριακή, 26 Ιούν, 2022

  • Διαδηλώσεις εναντίον της αντιδραστικής απόφασης, συλλήψεις και καταστολή
  • Το τέλος ενός μοναδικού,επίπονου και όμορφου τελικά ταξιδιού
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Με το ΚΚΕ στις εκλογές για να γράψουμε το σενάριο των δικών μας αναγκών
  • Βασίλης Κωνσταντινόπουλος, στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ: «Έχουμε μια κυβέρνηση που είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης»
  • Δήλωση του Αλέκου Μόσχου για την ολοκλήρωση της κυκλοφορίας της έντυπης "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ"
  • ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ: Τα δικαιώματα των γυναικών είναι αδιαπραγμάτευτα!
Διαδηλώσεις εναντίον της αντιδραστικής απόφασης, συλλήψεις και καταστολή1 Το τέλος ενός μοναδικού,επίπονου και όμορφου τελικά ταξιδιού2 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Με το ΚΚΕ στις εκλογές για να γράψουμε το σενάριο των δικών μας αναγκών3 Βασίλης Κωνσταντινόπουλος, στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ: «Έχουμε μια κυβέρνηση που είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης»4 Δήλωση του Αλέκου Μόσχου για την ολοκλήρωση της κυκλοφορίας της έντυπης "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ"5 ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ: Τα δικαιώματα των γυναικών είναι αδιαπραγμάτευτα!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ποιοι αδειάζουν τα κρατικά ταμεία, ποιοι τα γεμίζουν και ποιοι είναι οι μπαταχτσήδες

Προχθες στις Βρυξέλλες βρέθηκαν τόσο ο Κ. Μητσοτάκης, όσο και ο Α. Τσίπρας. Ο πρώτος για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και ο δεύτερος για την Προπαρασκευαστική Σύνοδο των κομμάτων της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Και οι δύο στήριξαν την επέκταση της ΕΕ «προς ανατολάς», αλλά και τις κυρώσεις στη Ρωσία, αποφάσεις δηλαδή που ρ... Περισσότερα

Ανακοίνωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ΗΜΑΘΙΑΣ

από Η Άλλη Άποψη
Ανακοίνωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ΗΜΑΘΙΑΣ

Τα χιλιάδες θύματα του Covid-19 τα οποία κατέληξαν εκτός ΜΕΘ, οι οικογένειες τους, η ίδια η κοινωνία, θα αρκούσαν ως μαρτυρία για την τραγική κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα, για την εγκληματική πρακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του ίδιου του πρωθυπουργού. Αυτοί όμως οι άνθρωποι που θα μπορούσαν να ζουν σήμερα, δεν είχαν φωνή δυνατή για να ταράξει τα νερά της Ενημέρωσης των επίσημων ΜΜΕ. Ελάχιστες ήταν οι εξαιρέσεις στα Μέσα, από τους δημοσιογράφους που τιμούν το επάγγελμα τους και φωνάζουν για τη δραματική κατάσταση στο ΕΣΥ και την αναγκαιότητα της δημιουργίας και της στελέχωσης των ΜΕΘ.

Τώρα όμως που ξεσκεπάστηκε η άθλια κι εγκληματική πολιτική των κυβερνώντων, εκείνοι  σιωπούν ή ψεύδονται.


Η δημοσιοποίηση της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα, η οποία βρισκόταν στα συρτάρια του Μαξίμου από τον Ιούνιο, δεν είναι απλά μια στατιστική έκθεση, αλλά ένας οδηγός ζωής, αφού θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί περισσότεροι από 1.500 θάνατοι.

«Αναλύσαμε τα δεδομένα, τα δείξαμε εγκαίρως σε αυτούς που έπρεπε να τα ξέρουν. Το διά ταύτα δεν είναι δική μας δουλειά. Τώρα έφτασε η ώρα να τα μάθει και ο κόσμος», δήλωσε ο Θόδωρος Λύτρας, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης, επίκουρος καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και συνεχίζει: “Τυχερός είναι όποιος είναι στην Αθήνα, νοσηλευτεί εντός ΜΕΘ και νοσηλευτεί σε περίοδο που δεν έχουμε πολλούς διασωληνωμένους.”

 

Με αφορμή αυτή τη δήλωση, ερχόμαστε στην δραματική κατάσταση της υπόλοιπης Ελλάδας, της Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα της Ημαθίας, που δεν διαφέρει από την Πέλλα, την Πιερία, την Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, τη Χαλκιδική, το Κιλκίς.

Συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Βέροιας υπάρχουν επτά ΜΕΘ με ερωτηματικό για τη στελέχωση τους κι εκεί τελειώνει η καταμέτρηση των ΜΕΘ σε ολόκληρο το νομό Ημαθίας.  Μόνο επτά ΜΕΘ για περισσότερους από 150.000 κατοίκους. Για ένα νομό, για μια κοινωνία, για τους κατοίκους, για τις οικογένειες, που θρηνούν εκατοντάδες νεκρούς από τον Covid-19, που αγωνιούν από τις δεκάδες έως κι εκατοντάδες καθημερινά κρούσματα. Όλα αυτά τα θύματα της πανδημίας για εμάς είναι πρόσωπα, συνάνθρωποι μας, συγγενείς και φίλοι, όχι αριθμοί στατιστικής όπως τους αντιλαμβάνεται υπολογιστικά αυτή η κυβέρνηση και δυστυχώς η Ημαθία δεν αποτελεί την εξαίρεση, αλλά τον κανόνα.

 

Φυσικά δεν θα αναφερθούμε στα τοπικά στελέχη της ΝΔ ή τους κυβερνητικούς βουλευτές, αφού έχουν αποδείξει ότι σε όλα τα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας είναι απόντες. Από αυτούς μένει μόνο ο απόηχος του θλιβερού τους χειροκροτήματος και της συμπόρευσης με τους υπόλοιπους της κυβέρνησης που δηλώνουν:

 

- Κυρ. Μητσοτάκης ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 1/12/21 ΒΟΥΛΗ: “Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς, σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Δεν έχω. Έχετε εσείς; Φέρτε τη! “

- Γιώργος Γεραπετρίτης ΥΠ. ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 24/11/2020 ΕΡΤ : “Αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε ότι θα είχαμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών..”

- Άκης Σκέρτσος ΥΠ. ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 3/11/21 ΣΚΑΙ: “Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές  σύστημα Υγείας. Στο οποίο μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ”

- Μάκης Βορίδης ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 3/12/21 ΣΚΑΙ : “Εν τέλει αυτό το είδος νοσηλείας (σημ. Η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ) δεν φαίνεται ότι έχει επίπτωση στατιστική ως προς το αποτέλεσμα τους. (Πηγή ΕφΣυν)

 

Αυτή η ανακοίνωση αποτελεί μια κραυγή αγωνίας, γιατί κι εμείς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας ζούμε, εργαζόμαστε, κατοικούμε σε αυτό τον τόπο και θα παλέψουμε μαζί με τους πολίτες, μαζί με κάθε προοδευτικό άνθρωπο, να αναστρέψουμε την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να αποκαλύψουμε τα σχέδια και τα ψέματα της και να χαράξουμε ένα δρόμο προς το μέλλον που αξίζει σε κάθε Έλληνα.


Έχει διαβαστεί 434 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 30 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 26 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 20 ως 33 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-4 μποφόρ

Δευτέρα, 27 Ιουνίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 33 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 811 επισκέπτες και 0 μέλη.