Τρίτη, 05 Μάρ, 2024

• “Ο Πόλεμος της Τροίας δεν θα γίνει”
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κατεπείγουσα Ερώτηση για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και για το αδιάβλητο των ευρωεκλογών
  • ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Περήφανος για την αντιλαϊκή του διακυβέρνηση και την εξαπάτηση του λαού
  • Εκλογές στην Ομάδα Γυναικών Βέροιας της ΟΓΕ
  • «90,4 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM»: Ανανεωμένο πρόγραμμα με νέες θεματικές εκπομπές
  • Κανονικά υποψήφιος για την προεδρία ο Τραμπ έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο
“Ο Πόλεμος της Τροίας δεν θα γίνει”1 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κατεπείγουσα Ερώτηση για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και για το αδιάβλητο των ευρωεκλογών2 ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Περήφανος για την αντιλαϊκή του διακυβέρνηση και την εξαπάτηση του λαού3 Εκλογές στην Ομάδα Γυναικών Βέροιας της ΟΓΕ4 «90,4 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM»: Ανανεωμένο πρόγραμμα με νέες θεματικές εκπομπές5 Κανονικά υποψήφιος για την προεδρία ο Τραμπ έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο6

ΣΤΟΙΧΕΙΑ «ΕΡΓΑΝΗ»: Μείον 32.000 θέσεις εργασίας τον πρώτο μήνα του 2024

«Ρεκόρ» 20ετίας για το αρνητικό ισοζύγιο, σχεδόν οι μισές θέσεις εργασίας είναι με συμβάσεις - λάστιχοΤο μεγαλύτερο αρνητικό ισοζύγιο στις ροές μισθωτής απασχόλησης, τουλάχιστον την τελευταία 20ετία, κατέγραψε το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» για τον πρώτο μήνα του 2024. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τον περασ... Περισσότερα

Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"

Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"
Το Διοικητικό συμβούλιο του αγροτικού συλλόγου Νάουσας 'Μαρίνος Αντύπας' σε συνεδρίαση του αποφάσισε τη συμμετοχή του συλλόγου στην πανελλαδική σύσκεψη αγροτικών συλλόγων και ομοσπονδιών που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Δεκέμβρη στη Λάρισα με πρωτοβουλία της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων (ΠΕΜ).
Η συρρίκνωση του εισοδήματος μας από τις χαμηλές τιμές σε όλα σχεδόν τα αγροτικά προϊόντα, μαζί με το αυξημένο κόστος παραγωγής, την μη αναγνώριση ζημιών και καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, όπως ( η ακαρπία)  σε δενδρώδεις καλλιέργειες, οι πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή των πετσοκομμένων αποζημιώσεων,  η νέα αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, τα κάθε είδους χαράτσια (ΟΣΔΕ ΕΛΓΑ ΕΝΦΙΑ) κά , σε συνδυασμό με τις μεγάλες μειώσεις που είδαμε στην πληρωμή της προκαταβολής (70%) της" βασικής ενίσχυσης", απόρροια της εφαρμογής της νέας κοινής αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ), που υλοποιούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις μας οδηγούν στην εγκατάλειψη των καλλιεργειών μας και στο βίαιο ξεκλήρισμα.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής που έχει στρατηγική επιλογή τη συγκέντρωση της παραγωγής και της γης σε λίγα χέρια, που βάζει προτεραιότητα την κερδοφορία μιας χούφτας  επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος των βιοπαλαιστών αγροτών.
Και έπεται συνέχεια της κλιμάκωσης της επίθεσης στο εισόδημα και στα δικαιώματά μας, με την ιδιωτικοποίηση του νερού, την παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας, της Παιδείας ως προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των δόσεων του ταμείου ανάκαμψης χρήματα  που θα κατευθυνθούν στους λεγόμενους "επενδυτές", δάνεια που θα πληρώσουν οι αγρότες, οι εργαζόμενοι,τα λαϊκά στρώματα
Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν είμαστε "λωτοφάγοι", δεν ξεχνάμε πώς ότι κερδίσαμε πχ αφορολόγητο ήταν αποτέλεσμα των διάφορων μορφών πάλης, σκληρού και ανυποχώρητου αγώνα.
Καλούμε τους συναδέλφους και κάθε τίμιο συνδικαλιστή να πάρουν μέρος στην πανελλαδική σύσκεψη για να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε μαζί με τους συναδέλφους μας από όλη τη χώρα για τον σχεδιασμό της δράσης μας σε πανελλαδικό επίπεδο, απέναντι στην πολιτική που μας οδηγεί στην ανέχεια και την εξαθλίωση.
Για συμμετοχή στην σύσκεψη οι συνάδελφοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα
6975919478   6974396903

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Could not get weather data!

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)