Δευτέρα, 17 Μάι, 2021

• Περισσότεροι από 2.500 αλλοδαποί συμμετείχαν στις εξετάσεις για την Πολιτογράφηση
  • Αναστάλθηκε η λειτουργία δύο σχολείων της Βέροιας, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού…
  • ΣΥΡΙΖΑ: Τάζει στο κεφάλαιο ζεστό χρήμα από το «Ταμείο Ανάκαμψης» και στο λαό κάλπικες υποσχέσεις για την ενσωμάτωσή του
  • Κλιμάκιο της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ημαθίας επισκέφτηκε την Κοινοπραξία ΑΛ.Μ.ΜΕ στην Κουλούρα Ημαθίας
  • Ανοίγει στις 21/5 η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στην ομάδα των 40 με 44 ετών
  • Δ. Κουτσούμπας: Οι κοινωνικές διακρίσεις δεν ανατρέπονται με ανέξοδα λόγια συμπάθειας
Περισσότεροι από 2.500 αλλοδαποί συμμετείχαν στις εξετάσεις για την Πολιτογράφηση1 Αναστάλθηκε η λειτουργία δύο σχολείων της Βέροιας, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού…2 ΣΥΡΙΖΑ: Τάζει στο κεφάλαιο ζεστό χρήμα από το «Ταμείο Ανάκαμψης» και στο λαό κάλπικες υποσχέσεις για την ενσωμάτωσή του3 Κλιμάκιο της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ημαθίας επισκέφτηκε την Κοινοπραξία ΑΛ.Μ.ΜΕ στην Κουλούρα Ημαθίας4 Ανοίγει στις 21/5 η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στην ομάδα των 40 με 44 ετών5 Δ. Κουτσούμπας: Οι κοινωνικές διακρίσεις δεν ανατρέπονται με ανέξοδα λόγια συμπάθειας6

ΒΟΜΒΕΣ «ΛΥΜΑΤΩΝ»: Νέο όπλο μαζικής τιμωρίας του Παλαιστινιακού λαού!

Η βαρβαρότητα των ισραηλινών δυνάμεων που εξαπολύουν τις τελευταίες ημέρες εναντίον του λαού της Παλαιστίνης δεν εξαντλείται στις ρουκέτες και τις αεροπορικές επιδρομές κατά των αμάχων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Al Jazeera» οι ισραηλινές δυνάμεις εκτοξεύουν μια υγρή χημική ένωση, που μοιάζει με λύματα, καθώς η έντονη μυρωδιά περιγράφετα... Περισσότερα

Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας για το προσφυγικό

Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας για το προσφυγικό

Από τον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας συντάχθηκε η παρακάτω επιστολή για το θέμα της υγιεινής των προσφύγων: " Η συντελούμενη από την Κυβέρνηση συνάθροιση σημαντικού αριθμού προσφύγων στον Νομό Ημαθίας, αποτελεί μια εν δυνάμει υγειονομική βόμβα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Παρά την κινητοποίηση των Δημόσιων Δομών Υγείας, των εθελοντών ιατρών και του Ιατρικού Συλλόγου, ο κίνδυνος εκδήλωσης επιδημιών στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων είναι υπαρκτός.

Ηδη οι Δημόσιες Δομές Παροχής Υπηρεσιών Υγείας υφίστανται τεράστιο φόρτο, λόγω του δυσανάλογου αριθμού συνανθρώπων μας που συνωστίζονται σε καθημερινή βάση στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και λόγω της περιορισμένης στελεχιακής υποδομής.

Το μείζον ζήτημα που αναδεικνύεται από αυτήν την κατάσταση είναι το επισφαλές υγειονομικό περιβάλλον που δημιουργείται εξ’αιτίας του αυξανόμενου αριθμού των προσφύγων που μεταφέρονται στην περιοχή και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους ίδιους και την τοπική κοινωνία, παρά τις εκδηλώσεις συμπαράστασης και αρωγής από φορείς και μεμονωμένα άτομα.

Το υγειονομικό πρόβλημα συνδέεται με τις ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης, τις υποτυπώδεις συνθήκες υγιεινής, την έκθεση στο ψύχος και την κακή διατροφή.
Αυτά όλα αποτελούν παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση και την μετάδοση διαφόρων ασθενειών όπως δερματολογικών, αναπνευστικών, γαστρεντερολογικών, μυοσκελετικών κλπ.

Ο μεγάλος όμως και απρόβλεπτος αριθμός των προσφύγων που καταφθάνουν συνεχώς, έχει καταστήσει σε μεγάλο βαθμό ανεφάρμοστο τον όποιο προγραμματισμό της Πολιτείας, λόγω έλλειψης των αναγκαίων υποδομών και του απαιτούμενου στελεχιακού δυναμικού.

Το Υπουργείο Υγείας επιβάλλεται να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και την αναγκαία ιατρική στελέχωση των Δημόσιων Δομών Υγείας, για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες της περιοχής.

Με δεδομένες τις κακές συνθήκες διαβίωσης το Υπουργείο επιβάλλεται να προχωρήσει στον εμβολιασμό των προσφύγων έναντι της ηπατίτιδας Α και άλλων λοιμωδών νοσημάτων με προτεραιότητα στα παιδιά.

Απαραίτητη κρίνεται η εγκατάσταση – μετεγκατάσταση των προσφύγων σε δομές όπου υπάρχουν στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής (διαμονής – ύδρευσης – αποχέτευσης).

Η Δημόσια Υγεία πρέπει να προστατευθεί με κάθε τρόπο, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος επιδημιών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας, μέσω του θεσμικού του ρόλου, θα συμμετάσχει επικουρικά και ενισχυτικά στην γενικότερη κινητοποίηση η οποία πρέπει να αναληφθεί πρωτίστως από την Πολιτεία, με την στελεχιακή ενίσχυση των υφιστάμενων Δημόσιων Δομών Υγείας.

Σε συνεργασία με τους λοιπούς επιστημονικούς φορείς του Νομού (Φαρμακευτικός, Οδοντιατρικός Σύλλογος) και έχοντας ήδη καταγράψει έναν ικανοποιητικό αριθμό εθελοντών ιατρών από διάφορες ειδικότητες, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε επικουρικά όπου και όταν χρειαστεί".

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

Άνεμος ΔΝΔ 2-5 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Μαϊου

Περιοδικά σύννεφα
Άνεμος ΝΝΔ 2-5 μποφόρ

Τρίτη, 18 Μαϊου

Άνεμος Β 2 μποφόρ

Έχουμε online 196 επισκέπτες και 1 μέλος.