Παρασκευή, 30 Ιούλ, 2021

  • Αθλητικά διδάγματα...
  • Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου για συντάξεις αναπηρίας και προνοιακά επιδόματα
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 30/7
  • Επίσκεψη Αγγέλου Τόλκα στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου
  • «Βράζει» η χώρα από τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά η κυβέρνηση αναλώνεται σε συστάσεις «αυτοπροστασίας»
  • Διενέργεια έκτακτων ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών στις αγροτικές περιοχές ρυζοκαλλιεργειών του κάμπου Θεσσαλονίκης και Ημαθίας
Αθλητικά διδάγματα...1 Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου για συντάξεις αναπηρίας και προνοιακά επιδόματα2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 30/73 Επίσκεψη Αγγέλου Τόλκα στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου4 «Βράζει» η χώρα από τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά η κυβέρνηση αναλώνεται σε συστάσεις «αυτοπροστασίας»5 Διενέργεια έκτακτων ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών στις αγροτικές περιοχές ρυζοκαλλιεργειών του κάμπου Θεσσαλονίκης και Ημαθίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Υπερμνημόνιο

Υπερμνημόνιο

«Χαράς ευαγγέλια» για την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα σήμερα με την κύρωση της σύμβασης του Ταμείου Ανάκαμψης, του υπερμνημονίου δηλαδή που έρχεται να δέσει νέες «αλυσίδες» στα εργατικά - λαϊκά στρώματα.«Η χώρα μεταμορφώνεται» λέει η ΝΔ, «πρόκειται για ιστορική τομή στην ΕΕ» συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά για τα 32 δισεκατομμύρια ... Περισσότερα

Ανακοίνωση του Τμήματος Περιβάλλοντος Ενέργειας και Οικολογίας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ημαθίας

από Η Άλλη Άποψη
Ανακοίνωση του Τμήματος Περιβάλλοντος  Ενέργειας και Οικολογίας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ημαθίας

Η  17η Ιουνίου έχει οριστεί ως παγκόσμια ημέρα κατά της ερημοποίησης και ξηρασίας. Φαινόμενα που πλέον γίνονται έντονα στη Χώρα μας και ήδη προκαλούν προβλήματα στις νότιες περιοχές, π.χ. με στην καλλιέργεια ελιάς στην Κρήτη και Πελοπόννησο.  
Η κλιματική αλλαγή είναι ήδη εδώ. Γι αυτό ακριβώς οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι ένας στόχος διεκδικήσιμος που πρέπει να τον πιάσουμε, παρά τις μεγάλες δυσκολίες. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τις συμφωνίες των Παρισίων για το κλίμα και ήταν από τις πρώτες κυβερνήσεις που τις ενέκρινε με νόμο από τη Βουλή. Πετύχαμε τον εθνικό στόχο του 2020 για διείσδυση των ΑΠΕ, ήδη από το 2018 και με τις υφιστάμενες αδειοδοτήσεις θα μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο για το 2030 πολύ νωρίτερα, καθώς η προσδοκώμενη παραγωγή από ΑΠΕ είναι πολλαπλάσια του στόχου.
Δεν πρέπει όμως το περιβαλλοντικό φάρμακο (που είναι οι ΑΠΕ) να γίνουν περιβαλλοντικό φαρμάκι!
Εάν πάρουμε ένα παυσίπονο για το πονοκέφαλο, θα νιώσουμε ανακούφιση. Εάν πάρουμε όλα τα χάπια μαζί, θα οδηγηθούμε σε αυτοκτονία ή στην καλύτερη περίπτωση σε πλύση στομάχου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για επιπλέον αδειοδοτήσεις στη Χώρα είναι η ολοκλήρωση του ειδικού χωροταξικού σχεδιασμού για τις ΑΠΕ που δυστυχώς χρονολογείται από το 2008. Πρέπει λοιπόν να επιταχυνθούν τα βήματα, να αναθεωρηθεί το Ειδικό Χωροταξικό και πρέπει να συμφωνήσουμε σε ένα πλαίσιο αρχών.

Δεν είναι δυνατό να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες με επιβάρυνση ενός μόνο βουνού, δεν είναι δυνατό να φορτώσουμε στο Βέρμιο βάρος το οποίο δεν μπορεί να σηκώσει. Δεν είναι θεμιτό να κλονιστεί το οικοσύστημα του Βερμίου, αλλά και να διαταραχθούν οι υπόλοιπες δραστηριότητες από την υπερεκμετάλλευση του (π.χ. λειτουργία χιονοδρομικού κέντρου, κτηνοτροφία, αγροτουρισμός κλπ)

Άλλωστε η μοναδική ενέργεια που είναι απόλυτα φιλική με το περιβάλλον δεν είναι αυτή που παράγεται, αλλά αυτή που εξοικονομείται!

 Και υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια να εξοικονομήσουμε ενέργεια, μειώνοντας τις ανάγκες μας π.χ. στη θέρμανση με μονώσεις, στο φωτισμό με λάμπες εξοικονόμησης κλπ. Έτσι και θα μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και θα στηριχτούν οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις μέσω υλοποίησης προγραμμάτων όπως το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ.
Το Βέρμιο άλλωστε έχει χαμηλό αιολικό δυναμικό, και η εγκατάσταση Ανεμογεννητριών είναι ασύμφορη χωρίς επιδοτήσεις.
Από την άλλη έχει τεράστιο φυσικό πλούτο που οφείλουμε να διαχειριστούμε με σεβασμό, μέτρο και γνώμονα τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης.
Καμία νέα ανεμογεννήτρια στο Βέρμιο, χωρίς ολοκλήρωση του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδιασμού που θα καταδείξει ότι το Βέρμιο έχει "ξεπληρώσει ήδη το χρέος του".

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ημαθίας στηρίζει τον αγώνα των πολιτών και των συλλογικοτήτων για την διάσωση του Βερμίου.


Έχει διαβαστεί 357 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 39 °C
Άνεμος ΝΔ 3-4 μποφόρ

Παρασκευή, 30 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 27 ως 41 °C
Άνεμος ΝΔ 2-4 μποφόρ

Σάββατο, 31 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 26 ως 38 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 238 επισκέπτες και 0 μέλη.