Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023

  • Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων
  • ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: Φτάνει το μπαλάκι των ευθυνών, απαιτούν επιτέλους να πληρωθούν
  • Το 1/3 του εισοδήματος πηγαίνει στο κόστος στέγασης
  • Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"
  • ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ
  • Ρεκόρ: Στα 270 δισ. ευρώ οι στρατιωτικές δαπάνες της ΕΕ
Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων1 ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: Φτάνει το μπαλάκι των ευθυνών, απαιτούν επιτέλους να πληρωθούν2 Το 1/3 του εισοδήματος πηγαίνει στο κόστος στέγασης3 Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"4 ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ5 Ρεκόρ: Στα 270 δισ. ευρώ οι στρατιωτικές δαπάνες της ΕΕ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ: «Απογειώνεται» η ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών, η αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Την «απογείωση» της προσπάθειας αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, με διαδικασίες που ανοίγουν δρόμο στην παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου και ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών στους ψηφοφόρους από κάθε είδους μηχανισμούς, σφράγισε χτες η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, σε πρώτη φάση για τις ευ... Περισσότερα

Ανακοίνωση του Τμήματος Περιβάλλοντος Ενέργειας και Οικολογίας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ημαθίας

από Η Άλλη Άποψη
Ανακοίνωση του Τμήματος Περιβάλλοντος  Ενέργειας και Οικολογίας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ημαθίας

Η  17η Ιουνίου έχει οριστεί ως παγκόσμια ημέρα κατά της ερημοποίησης και ξηρασίας. Φαινόμενα που πλέον γίνονται έντονα στη Χώρα μας και ήδη προκαλούν προβλήματα στις νότιες περιοχές, π.χ. με στην καλλιέργεια ελιάς στην Κρήτη και Πελοπόννησο.  
Η κλιματική αλλαγή είναι ήδη εδώ. Γι αυτό ακριβώς οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι ένας στόχος διεκδικήσιμος που πρέπει να τον πιάσουμε, παρά τις μεγάλες δυσκολίες. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τις συμφωνίες των Παρισίων για το κλίμα και ήταν από τις πρώτες κυβερνήσεις που τις ενέκρινε με νόμο από τη Βουλή. Πετύχαμε τον εθνικό στόχο του 2020 για διείσδυση των ΑΠΕ, ήδη από το 2018 και με τις υφιστάμενες αδειοδοτήσεις θα μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο για το 2030 πολύ νωρίτερα, καθώς η προσδοκώμενη παραγωγή από ΑΠΕ είναι πολλαπλάσια του στόχου.
Δεν πρέπει όμως το περιβαλλοντικό φάρμακο (που είναι οι ΑΠΕ) να γίνουν περιβαλλοντικό φαρμάκι!
Εάν πάρουμε ένα παυσίπονο για το πονοκέφαλο, θα νιώσουμε ανακούφιση. Εάν πάρουμε όλα τα χάπια μαζί, θα οδηγηθούμε σε αυτοκτονία ή στην καλύτερη περίπτωση σε πλύση στομάχου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για επιπλέον αδειοδοτήσεις στη Χώρα είναι η ολοκλήρωση του ειδικού χωροταξικού σχεδιασμού για τις ΑΠΕ που δυστυχώς χρονολογείται από το 2008. Πρέπει λοιπόν να επιταχυνθούν τα βήματα, να αναθεωρηθεί το Ειδικό Χωροταξικό και πρέπει να συμφωνήσουμε σε ένα πλαίσιο αρχών.

Δεν είναι δυνατό να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες με επιβάρυνση ενός μόνο βουνού, δεν είναι δυνατό να φορτώσουμε στο Βέρμιο βάρος το οποίο δεν μπορεί να σηκώσει. Δεν είναι θεμιτό να κλονιστεί το οικοσύστημα του Βερμίου, αλλά και να διαταραχθούν οι υπόλοιπες δραστηριότητες από την υπερεκμετάλλευση του (π.χ. λειτουργία χιονοδρομικού κέντρου, κτηνοτροφία, αγροτουρισμός κλπ)

Άλλωστε η μοναδική ενέργεια που είναι απόλυτα φιλική με το περιβάλλον δεν είναι αυτή που παράγεται, αλλά αυτή που εξοικονομείται!

 Και υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια να εξοικονομήσουμε ενέργεια, μειώνοντας τις ανάγκες μας π.χ. στη θέρμανση με μονώσεις, στο φωτισμό με λάμπες εξοικονόμησης κλπ. Έτσι και θα μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και θα στηριχτούν οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις μέσω υλοποίησης προγραμμάτων όπως το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ.
Το Βέρμιο άλλωστε έχει χαμηλό αιολικό δυναμικό, και η εγκατάσταση Ανεμογεννητριών είναι ασύμφορη χωρίς επιδοτήσεις.
Από την άλλη έχει τεράστιο φυσικό πλούτο που οφείλουμε να διαχειριστούμε με σεβασμό, μέτρο και γνώμονα τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης.
Καμία νέα ανεμογεννήτρια στο Βέρμιο, χωρίς ολοκλήρωση του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδιασμού που θα καταδείξει ότι το Βέρμιο έχει "ξεπληρώσει ήδη το χρέος του".

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ημαθίας στηρίζει τον αγώνα των πολιτών και των συλλογικοτήτων για την διάσωση του Βερμίου.


Έχει διαβαστεί 482 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 311 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)