Τετάρτη, 01 Φεβ, 2023

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΑΟΥΣΑΣ : Οι συνταξιούχοι εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιά
  • Να ποιοι κερδίζουν!
  • Τα..."ζιζάνια"!
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σήμερα η πορεία στη μνήμη του Αλκη
  • Ενεργειακή φτώχεια: Στην «πείνα» τα λαϊκά νοικοκυριά, 8,2 δισ. ευρώ στους ομίλους
  • Νέο χαράτσι σε βάρος των βιοπαλαιστών ΕΒΕ και αγροτών
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΑΟΥΣΑΣ : Οι συνταξιούχοι εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιά1 Να ποιοι κερδίζουν!2 Τα..."ζιζάνια"!3 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σήμερα η πορεία στη μνήμη του Αλκη4 Ενεργειακή φτώχεια: Στην «πείνα» τα λαϊκά νοικοκυριά, 8,2 δισ. ευρώ στους ομίλους5 Νέο χαράτσι σε βάρος των βιοπαλαιστών ΕΒΕ και αγροτών6

ΓΑΛΛΙΑ: Οι μαζικότερες διαδηλώσεις της τελευταίας 20ετίας ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

Μαζικές και μαχητικές ήταν οι χτεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Γαλλίας, ενάντια στις νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν.Σύμφωνα με εκτιμήσεις των συνδικάτων στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση που έχει πραγματοποιηθεί στην γαλλική πρωτεύουσα απ... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY ΣΩΜΑΤΕΙΟY ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY ΣΩΜΑΤΕΙΟY ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας προσυπογράφει το παρακάτω κείμενο του     ΠΑΜΕ:

Καθημερινά τα σωματεία μας γίνονται δέκτες χιλιάδων καταγγελιών από εργαζόμενους που δέχονται μπαράζ επιθέσεων από κυβέρνηση και εργοδοσία με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού: από τη μια εντατικοποίηση με απλήρωτες ώρες δουλειάς χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης, κι από την άλλη απολύσεις, εφαρμογή εκ περιτροπής εργασία, πιέσεις κι εκβιασμούς για δουλειά με το επίδομα των 800 ευρώ!

Κι όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση μιλά για εθνική ομοψυχία και ενότητα για να αντιμετωπιστεί η κρίση, προετοιμάζοντας σχέδιο την επόμενη μέρα με μέτρα που ήρθαν για να μείνουν, κάνοντας φτηνότερη τη δουλειά χωρίς δικαιώματα. Τα δισεκατομμύρια από χρήματα των εργαζομένων που πάνε για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, δεν αφήνουν παρά ψίχουλα στην εργατική οικογένεια για να επιβιώσει κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση τα σωματεία μας είναι και πρέπει να μείνουν στην πρώτη γραμμή, να  μην επιτρέψουμε να ισοπεδωθούν ότι απέμειναν από εργατικά δικαιώματα. Να οργανώσουμε τον αγώνα ώστε οι εργαζόμενοι συνολικά να σηκώσουν κεφάλι, να μην πληρώσει η εργατική τάξη κι ο λαός για μια ακόμη φορά και αυτή την κρίση.

Για το σκοπό αυτό χρειάζεται όσες καταγγελίες φτάνουν στα σωματεία, τα εργατικά κέντρα και τις ομοσπονδίες να πάρουν δημοσιότητα. Οι επιθέσεις να αποκτήσουν ονοματεπώνυμο. Να βγάλουμε ανοιχτά προς τα έξω τα ονόματα των επιχειρηματιών και των στελεχών τους που επιδιώκουν να τσακίσουν το ηθικό, τα δικαιώματα και το εισόδημα των εργαζομένων.

Να χαλάσουμε τη σούπα της συναίνεσης που επιδιώκει η προπαγάνδα κυβέρνησης και εργοδοσίας, και να βγούμε πιο αποφασισμένοι να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια ζωή με αξιοπρέπεια, που στο επίκεντρο θα έχει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Λιακάδα
Άνεμος ΒΒΔ 4-6 μποφόρ

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου

Άνεμος ΔΝΔ 2-4 μποφόρ

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου

Περιοδικά σύννεφα
Άνεμος ΔΒΔ 1-3 μποφόρ

Έχουμε online 243 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)