Σάββατο, 15 Μάι, 2021

• ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη διάρκεια της νύχτας
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ: Αντεργατικές ανατροπές που γυρνούν τη ζωή των εργαζομένων δεκαετίες πίσω
  • Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών του Δήμου Βέροιας
  • Από το μέλλον...
  • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ: Κανένα μαγαζί ανοιχτό την Κυριακή .Νομοθέτηση της κυριακάτικης αργίας
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 14/5
ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη διάρκεια της νύχτας1 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ: Αντεργατικές ανατροπές που γυρνούν τη ζωή των εργαζομένων δεκαετίες πίσω2 Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών του Δήμου Βέροιας3 Από το μέλλον...4 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ: Κανένα μαγαζί ανοιχτό την Κυριακή .Νομοθέτηση της κυριακάτικης αργίας5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 14/56

Μας δουλεύουν…

Πριν από 1 χρόνο μαθαίναμε πως ασφαλές άνοιγμα αγοράς & κοινωνικών εκδηλώσεων θα γίνει όταν τα κρούσματα πέσουν κάτω από τα 700 ημερησίως. Φέτος ανοίγουμε τα πάντα, ακόμα & τον τουρισμό με πάνω από 2.000 κρούσματα, γεμάτες ΜΕΘ (πάνω από 600 διασωληνομένους) και πάνω από 50 νεκρούς… Περισσότερα

Αναστολή του επιπλέον 25% στους δασμούς του βιομηχανικού ροδάκινου προς τις ΗΠΑ . Κοινό Δελτίο Τύπου Τάσου Μπαρτζώκα & Λάκη Βασιλειάδη

Αναστολή του επιπλέον 25% στους δασμούς του βιομηχανικού ροδάκινου προς τις ΗΠΑ .  Κοινό Δελτίο Τύπου  Τάσου Μπαρτζώκα & Λάκη Βασιλειάδη

Σύμφωνα με ανακοίνωση (21/1048) της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής UrsulavonderLeyenεπετεύχθη συμφωνία μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ για τετράμηνη αναστολή των δασμών, που επιβλήθηκαν ως αποτέλεσμα της απόφασης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, αναφορικά με τις επιχορηγήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την εταιρεία Airbus.

Στους εν λόγω δασμούς συμπεριλαμβάνονταν οι επιπλέον δασμοί 25% στο βιομηχανικό ροδάκινο. Οι Βουλευτές Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας και Πέλλας Λάκης Βασιλειάδης είχαν καταθέσει σχετική Κοινοβουλευτική Ερώτηση (1077/2019), στην οποία τόνιζαν τις επιπτώσεις της επιβολή αυτής για τις οι Π.Ε. Πέλλας και Ημαθίας, οι οποίες εξάγουν το μεγαλύτερο ποσοστό του ετήσιου όγκου εξαγωγών, το οποίο υπολογίζεται σε 40.000 τόνους, αξίας περίπου 50εκατ. Δολαρίων, ζητώντας από την πολιτική ηγεσία να εξαντλήσει κάθε περιθώριο πολιτικών χειρισμών, προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση και να ληφθούν μέτρα υποστήριξης των πληγεισών παραγωγικών μονάδων.

Οι δύο Βουλευτές χαρακτήρισαν τη συμφωνία ως θετική εξέλιξη για την ελληνική ροδακινοπαραγωγή και ιδιαίτερα για τους παραγωγούς και τους μεταποιητές της Ημαθίας και της Πέλλας, ενώ αναφέρουν πως η συμβολική αυτή απόφαση σηματοδοτεί την προσπάθεια για μεγαλύτερη οικονομική συνεργασία μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, από την οποία ο πρωτογενής τομέας της χώρας μπορεί και πρέπει να επωφεληθεί.

Δείτε την Ερώτηση στο σύνδεσμο https://bit.ly/38n0IS1

Δείτε την Ανακοίνωση (στα αγγλικά) της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο σύνδεσμο https://bit.ly/3kZsDwl

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

Κυρίως συννεφιασμένος
Άνεμος Ν 1 μποφόρ