Δευτέρα, 29 Νοέ, 2021

• Θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...
  • ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
  • Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Ψιθύριζε όταν μιλάς για αγάπη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/11
  • Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»
  • Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης
Θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...1 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ2 Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Ψιθύριζε όταν μιλάς για αγάπη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/114 Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»5 Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης6

"Ενοικιάζόμενοι" εργαζόμενοι...

Δυστυχώς και στην περιοχή μας εφαρμόζεται ο θεσμός των «ενοικιαζόμενων εργαζόμενων» (ακόμη και σε δημόσιους οργανισμού). Παρά το γεγονός ότι προσφέρουν τα μέγιστα οι εργαζόμενοι αυτοί βιώνουν καθημερινά την εργασιακή ανασφάλεια, το άγχος και την αβεβαιότητα, τον φόβο αν τον άλλο μήνα θα έχουν δουλειά. Δίκαιο επομένως το αίτημα για κατά... Περισσότερα

Αναστολή του επιπλέον 25% στους δασμούς του βιομηχανικού ροδάκινου προς τις ΗΠΑ . Κοινό Δελτίο Τύπου Τάσου Μπαρτζώκα & Λάκη Βασιλειάδη

Αναστολή του επιπλέον 25% στους δασμούς του βιομηχανικού ροδάκινου προς τις ΗΠΑ .  Κοινό Δελτίο Τύπου  Τάσου Μπαρτζώκα & Λάκη Βασιλειάδη

Σύμφωνα με ανακοίνωση (21/1048) της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής UrsulavonderLeyenεπετεύχθη συμφωνία μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ για τετράμηνη αναστολή των δασμών, που επιβλήθηκαν ως αποτέλεσμα της απόφασης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, αναφορικά με τις επιχορηγήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την εταιρεία Airbus.

Στους εν λόγω δασμούς συμπεριλαμβάνονταν οι επιπλέον δασμοί 25% στο βιομηχανικό ροδάκινο. Οι Βουλευτές Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας και Πέλλας Λάκης Βασιλειάδης είχαν καταθέσει σχετική Κοινοβουλευτική Ερώτηση (1077/2019), στην οποία τόνιζαν τις επιπτώσεις της επιβολή αυτής για τις οι Π.Ε. Πέλλας και Ημαθίας, οι οποίες εξάγουν το μεγαλύτερο ποσοστό του ετήσιου όγκου εξαγωγών, το οποίο υπολογίζεται σε 40.000 τόνους, αξίας περίπου 50εκατ. Δολαρίων, ζητώντας από την πολιτική ηγεσία να εξαντλήσει κάθε περιθώριο πολιτικών χειρισμών, προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση και να ληφθούν μέτρα υποστήριξης των πληγεισών παραγωγικών μονάδων.

Οι δύο Βουλευτές χαρακτήρισαν τη συμφωνία ως θετική εξέλιξη για την ελληνική ροδακινοπαραγωγή και ιδιαίτερα για τους παραγωγούς και τους μεταποιητές της Ημαθίας και της Πέλλας, ενώ αναφέρουν πως η συμβολική αυτή απόφαση σηματοδοτεί την προσπάθεια για μεγαλύτερη οικονομική συνεργασία μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, από την οποία ο πρωτογενής τομέας της χώρας μπορεί και πρέπει να επωφεληθεί.

Δείτε την Ερώτηση στο σύνδεσμο https://bit.ly/38n0IS1

Δείτε την Ανακοίνωση (στα αγγλικά) της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο σύνδεσμο https://bit.ly/3kZsDwl

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Καταιγίδες