Δευτέρα, 06 Φεβ, 2023

  • ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Οι Ν. Χριστοδουλίδης με 32% και Α. Μαυρογιάννης με 29.6% στο 2ο γύρο
  • Ποιος είναι πραγματικά «κολλημένος» ;
  • Τηλεργασία τη Δευτέρα στο Δημόσιο και σύσταση στον ιδιωτικό τομέα
  • Περί «δεξιάς πολυκατοικίας»
  • Το νέο βιβλίο του Περικλή Παυλίδη παρουσιάζεται στη Βέροια
  • «ΜΑΖΙ στον αγώνα των ανθρώπων του Πολιτισμού»
ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Οι Ν. Χριστοδουλίδης με 32% και Α. Μαυρογιάννης με 29.6% στο 2ο γύρο1 Ποιος είναι πραγματικά «κολλημένος» ;2 Τηλεργασία τη Δευτέρα στο Δημόσιο και σύσταση στον ιδιωτικό τομέα3 Περί «δεξιάς πολυκατοικίας»4 Το νέο βιβλίο του Περικλή Παυλίδη παρουσιάζεται στη Βέροια5 «ΜΑΖΙ στον αγώνα των ανθρώπων του Πολιτισμού»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Προς τι η υπερπροβολή;

Τα αφιερώματα στο ΒΗΜΑ (5/2) είναι δύο για το θεσμό της μοναρχίας με αφορμή το θάνατο του έκπτωτου μονάρχη Κωνσταντίνου Γκλιξμπουργκ. Και εντάξει αν είναι λόγοι κυκλοφοριακοί ή «ιστορικού ενδιαφέροντος» θα μπορούσαμε να δείξουμε «κατανόηση». Όμως αν συνδέονται με άλλα ζητήματα και γενικότερα πολιτικούς σχεδιασμούς, τότε… Περισσότερα

Αντιπλημμυρικά έργα στο χείμαρρο Κρασοπούλι Ημαθίας υλοποιεί η Περιφέρεια

από Η Άλλη Άποψη
Αντιπλημμυρικά έργα στο χείμαρρο Κρασοπούλι Ημαθίας υλοποιεί η Περιφέρεια

Σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο χείμαρρο Κρασοπούλι Ημαθίας υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενισχύοντας σημαντικά την ασφάλεια των περιοχών που έχουν πληγεί από πλημμύρες.

Η σύμβαση του έργου εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και φέρει τον τίτλο «Επένδυση πρανών τμήματος χειμάρρου Κρασοπούλι με συρματοκιβώτια για την προστασία του, επισκευή αναβαθμών χειμάρρου Κρασοπούλι, καθαρισμός κοίτης χειμάρρου Κρασοπούλι». Το έργο αφορά σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων του χειμάρρου Κρασοπούλι, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές και καταστροφές που προκλήθηκαν από παλιότερες βροχοπτώσεις και να βελτιωθούν τα υδραυλικά χαρακτηριστικά τους.

Ο χείμαρρος Κρασοπούλι έχει συνολικό μήκος περίπου 25 χιλιόμετρα και διαρρέει τη Δημοτική Ενότητα Μελίκης του Δήμου Αλεξάνδρειας. Ολα τα έργα που προβλέπονται στη μελέτη θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Ενότητα Μελίκης και αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.200.000 ευρώ και η κατασκευή του αναμένεται να διαρκέσει 6 μήνες.

Σύμφωνα με τη μελέτη οι εργασίες κατασκευής που θα γίνουν είναι οι εξής:

• αποκατάσταση των πρανών με την ανακατασκευή και συμπλήρωση τοίχων από συρματοκιβώτια

• προστασία οχθών από διάβρωση με την τοπική ανακατασκευή - συμπλήρωση λιθορριπής

• τοπικό καθαρισμό της κοίτης με την απομάκρυνση ξένων υλών (απορριμμάτων, μπαζών και κορμών ή βλάστησης) και φερτών υλών, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ομαλή διοχετευτικότητα του χειμάρρου

Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου παρουσιαστούν έκτακτες ανάγκες θα εκτελεστούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας και σε άλλες θέσεις του χειμάρρου και των υδατορεμάτων, τάφρων και καναλιών που τυχόν συμβάλουν σε αυτόν.

Να σημειωθεί ότι επειδή η περιοχή είναι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος θα υπάρξει συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, καθώς και συνεχής παρακολούθηση των εκσκαφικών εργασιών του έργου. Για το σκοπό αυτό θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας για τη διενέργεια αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας σημείωσε: «Είναι διαρκής η προσπάθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να θωρακίσει έναντι των αντιπλημμυρικών φαινομένων όλες τις περιοχές. Στο πλαίσιο αυτό ξεκινούν οι εργασίες σε μια περιοχή όπως ο δήμος Αλεξανδρείας όπου στο παρελθόν είχαν παρατηρηθεί τέτοια φαινόμενα, προκειμένου να λύσουμε τα προβλήματα και να κάνουμε πιο ασφαλή την καθημερινότητα των κατοίκων τη κεντρικής Μακεδονίας».

«Η γενικότερη εικόνα του χειμάρρου Κρασοπούλι έχει παρουσιάσει στο παρελθόν αλλά και σε πρόσφατες θεομηνίες αρκετές καταστροφές από πλημμύρες που οφείλονται σε ελλιπή μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας. Εμείς ξεκινήσαμε τον καθαρισμό πριν από 4 χρόνια ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συνεχίζουμε. Ετσι ώστε η αντιπλημμυρική προστασία στον χείμαρρο να ολοκληρωθεί», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης.Έχει διαβαστεί 497 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα


Θερμοκρασία °C
Άνεμος 0 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 146 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)