Τετάρτη, 19 Ιαν, 2022

  • Η Σελίδα Θάνατοι! Στην Ημαθία 530 από COVID
  • Επίπλαστη εικόνα με τα κρούσματα στα σχολεία
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Ετοιμάζει φιέστα για τους νέους υπέρογκους εξοπλισμούς
  • Αντικομμουνισμός πολλαπλών χρήσεων
  • Πανδημία: Πάνω από 500 οι νεκροί στην Ημαθία. Ζητούνται ευθύνες!
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 18/1
Η Σελίδα Θάνατοι! Στην Ημαθία 530 από COVID1 Επίπλαστη εικόνα με τα κρούσματα στα σχολεία2 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Ετοιμάζει φιέστα για τους νέους υπέρογκους εξοπλισμούς3 Αντικομμουνισμός πολλαπλών χρήσεων4 Πανδημία: Πάνω από 500 οι νεκροί στην Ημαθία. Ζητούνται ευθύνες! 5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 18/16

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κυβέρνηση: Προχωράει τα σχέδια για ένταση της καταστολής στα πανεπιστήμια

Με τη λέξη «ασφάλεια» να κλίνεται σε όλες τις πτώσεις, τη στιγμή που η ανασφάλεια κυριαρχεί καθώς η προστασία της υγείας των φοιτητών βρίσκεται εκτεθειμένη με ευθύνη της κυβέρνησης, έγινε, χτες, στην Κομοτηνή, η επίσημη έναρξη της εκπαίδευσης των πρώτων 400 φρουρών που θα στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠ... Περισσότερα

Αντώνης Μαρκούλης: «Θα είμαι πρώτος μεταξύ ίσων»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Αντώνης Μαρκούλης: «Θα είμαι πρώτος μεταξύ ίσων»

Την παρουσίαση της υποψηφιότητας του για το δήμο της Βέροιας κατέθεσε στην κατάμεστη αίθουσα ο Αντώνης Μαρκούλης. Το όνομα του συνδυασμού είναι «Προτεραιότητα στον Πολίτη», ενώ την εκδήλωση προλόγισε ο Αντώνης Τολιόπουλος  από μέρους της Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες σε δράση» που τόνισε τους λόγους της συνεργασίας σημειώνοντας  ότι δεν πρόκειται για συνεργασία μόνο προεκλογική αλλά έχει ως στόχο να γυρίσει νέα σελίδα για τον δήμο.Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος πλαισιωμένος από μέρος των υποψηφίων του (συγκεκριμένα, ανακοίνωσε τους: Αντώνη Μαργατιτόπουλο ηλεκτρολόγο μηχανολόγο, την Κατερίνα Μορφίδου δικηγόρο, τον Σαράντη Πίττα γιατρό, την Αλεξάνδρα Σκούρα οικονομολόγο και πρώην τραπεζικό, τον Κωνσταντίνο Τροχόπουλο δικηγόρο, τον Κωνσταντίνο Βογιατζόγλου γεωπόνο και τον Αντώνη Τσιάρα μηχανολόγο μηχανικό) σημείωσε τα εξής:

«Αγαπητοί εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης,

Είμαστε μικρή κοινωνία και προφανώς γνωρίζετε την πρόθεσή μου να διεκδικήσω τη θέση του Δημάρχου στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο του έτους 2019. Είμαι βέβαιος ότι θα γνωρίζετε επίσης πως στους μήνες που προηγήθηκαν, ισχυρές αυτοδιοικητικές κινήσεις ενεργών πολιτών, διερευνούσαν τις δυνατές συμμαχίες στη βάση μιας προγραμματικής και πολιτικής σύγκλισης. Μέχρι την ολοκλήρωση μίας κοπιαστικής μεν, πλην όμως απολύτως δημοκρατικής διαδικασίας, δεν θα ήταν δεοντολογικά ορθό το να ανακοινώσω μονομερώς την κάθοδό μου.

Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω την σύγκλιση των «χώρων» και την από κοινού κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο μας. Θεωρώ μεγάλη τιμή αλλά και μεγάλο βάρος ευθύνης το ότι σε ό,τι αφορά το πρόσωπο που θα ηγηθεί του σχήματος, προτάθηκε το δικό μου. Τους ευχαριστώ και το εκλαμβάνω ως πρώτος μεταξύ ίσων και δεσμεύομαι να τιμήσω μέχρι κεραίας την εμπιστοσύνη τους.

Θέλω να είμαι σαφής σε ό,τι αφορά την άποψή μας για την αυτοδιοίκηση. Θεωρούμε ότι είναι κατ’ εξοχήν χώρος άσκησης πολιτικής, ως εκ τούτου η πρότασή μας θα έχει σαφές πολιτικό περιεχόμενο και πρόσημο και συγκεκριμένη προγραμματική βάση, που θα διέπεται από τις πολιτικές μας αρχές.

Πρέπει να τονιστεί ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο που εισάγεται με το πρόγραμμα «Κλεισθένης Ι» αποτελεί προωθητικό παράγοντα για την οικοδόμηση προοδευτικών πολιτικών προτάσεων στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων. Προτάσεις, η υλοποίηση των οποίων θα βγάλει την τοπική κοινωνία από το τέλμα στο οποίο περιήλθε τα τελευταία χρόνια.

Είναι χρέος της νέας δημοτικής αρχής να παρέμβει στο θέμα της ανεργίας των νέων, στο θέμα της δήμευσης περιουσιών που προέκυψε από τις άφρονες πολιτικές του παρελθόντος, στο θέμα της κοινωνικής δικαιοσύνης, στην κατανομή βαρών, στο θέμα της μαρτυρικής πορείας του ελεύθερου επαγγελματία. Μιλάμε λοιπόν για πολιτική. Και μάλιστα σε πορεία αντίθετη από αυτή που επέλεξε να ακολουθήσει η σημερινή δημοτική αρχή. Όμως για τα «κατορθώματα» της παρούσας θα τα πούμε σε επόμενη τοποθέτηση.

Αναφορικά με την πολιτική μας θέση, βρισκόμαστε στην πλευρά εκείνων των δυνάμεων που μάχονται αποφασιστικά και δυναμικά ενάντια στον φασισμό, στον ρατσισμό και τη διαπλοκή. Θεωρούμε χρέος του δημοκρατικού κόσμου να είναι σε αυτή την πλευρά και όχι φυσικά στην πλευρά του μίσους και της μισαλλοδοξίας, του φασισμού και του σκοταδισμού.

Αναφορικά με το πρόγραμμά μας, μπορώ να σας δώσω μόνο τα βασικά του χαρακτηριστικά, θα είναι καινοτόμο, σε τομείς συγκρουσιακό, κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν και θα αλλάξουν ανεξαρτήτως κόστους και θα αποτελείται από δύο μεγάλους τομείς, το άμεσο και το μακροπρόθεσμο. Το άμεσο θα αναφέρεται στην ολοκλήρωση έργων στην τετραετία και το μακροπρόθεσμο θα βάζει τις βάσεις για έργα μεγάλα μεν, αλλά ολοκληρώσιμα σε βάθος χρόνου.

Η διαφάνεια μέσα από τη τακτική λογοδοσία, η χρηστή δημοσιονομική διαχείριση, η συνεννόηση και ο σεβασμός του φυσικού και του πολιτιστικού περιβάλλοντος θα αποτελούν βασικές αρχές στη δράση μας. Στόχος μας είναι η άσκηση μίας ρηξικέλευθης αναπτυξιακής, κοινωνικής και πολιτιστικής πολιτικής, με τη χρηστή αξιοποίηση και τη μέγιστη δυνατή απορρόφηση όλων των διαθέσιμων πόρων.  Η ενίσχυση των δημοτικών και κοινωνικών υπηρεσιών και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με την εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών συνιστά βασική μας επιδίωξη. Βεβαίως, είναι αναγκαία η τόνωση της τοπικής οικονομίας που θα ξεκινήσει από τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τη μεταποίηση και φυσικά τον κλασικό και εναλλακτικό κυρίως τουρισμό. Η σύμπλεξη των δυνάμεων των τριών τομέων παραγωγής και η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ευρύτερης περιοχής είναι η βάση πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί ένα ολιστικό σχέδιο ανασυγκρότησης και αναβάθμισης της περιοχής.

Μέλημα μας είναι να κάνουμε την αδράνεια και τη στασιμότητα παρελθόν, να ξεμπερδέψουμε με το παλιό οριστικά, να ανοίξουμε δρόμο στην ελπίδα, στην ανάπτυξη και στο βάθεμα της Δημοκρατίας. Να κοιτάξουμε μόνο μπροστά, αφήνοντας πίσω μας τις αμαρτωλές πρακτικές και πολιτικές του παρελθόντος που μόνο ως παράδειγμα προς αποφυγή μπορούν να χρησιμεύσουν. Και φυσικά να προχωρήσουμε χωρίς αυτούς, που αποφάσιζαν χωρίς εμάς.

Με αυτές τις βασικές διατυπώσεις είμαι στη διάθεσή σας για ερωτήσεις, αφού πρώτα σας ευχαριστήσω που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση.»

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των ΜΜΕ (Σε επόμενη ανάρτηση)

Έχει διαβαστεί 278 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία -1 °C
Άνεμος Β 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 7 °C
Άνεμος Α 1-3 μποφόρ

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 10 °C
Άνεμος Ν 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 168 επισκέπτες και 0 μέλη.