Παρασκευή, 19 Αύγ, 2022

  • Μια σπίθα αρκεί
  • Ο Μηταράκης ανακοίνωσε την επέκταση του φράχτη στον Έβρο...
  • Το Μουσικό Κινητό Περίπτερο ΚΕΠΑ συνεχίζει το ταξίδι του:Την Δεύτερα 22/8 και ώρα 9μ.μ. κάνει στάση στην πλατεία Πλατάνων, με τους ΜΕΤatropia ensemble
  • ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΚΕ: Κλιμάκωση της βαρβαρότητας και της άγριας καταστολής σε βάρος προσφύγων
  • Παραδοσιακή Μουσική Βραδιά του Πολιτιστικού Φιλαθλητικού Ομίλου Ράχης
  • SUPER LEAGUE: Ξεκινά σήμερα το πρωτάθλημα της σεζόν 2022/23
Μια σπίθα αρκεί1 Ο Μηταράκης ανακοίνωσε την επέκταση του φράχτη στον Έβρο...2 Το Μουσικό Κινητό Περίπτερο ΚΕΠΑ συνεχίζει το ταξίδι του:Την Δεύτερα 22/8 και ώρα 9μ.μ. κάνει στάση στην πλατεία Πλατάνων, με τους ΜΕΤatropia ensemble3 ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΚΕ: Κλιμάκωση της βαρβαρότητας και της άγριας καταστολής σε βάρος προσφύγων4 Παραδοσιακή Μουσική Βραδιά του Πολιτιστικού Φιλαθλητικού Ομίλου Ράχης5 SUPER LEAGUE: Ξεκινά σήμερα το πρωτάθλημα της σεζόν 2022/236

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τζάμπα ... μάγκες

Τζάμπα ... μάγκες

Για λίγα παραπάνω λεπτά δημοσιότητας, στον βωμό της αυτοπροβολής, ο πρόεδρος του ΣΕΗ κυκλοφόρησε χτες μέσω του λογαριασμού του στο Facebook την ψευδή «είδηση» ότι «έφυγε» από τη ζωή ο μεγάλος βιρτουόζος του κλαρίνου Γιώργος Μάγκας. Ακριτα, χωρίς καν να μπει στον κόπο να διασταυρώσει την «παραπληροφόρηση με ψευδείς ειδήσεις», όπως ο ίδι... Περισσότερα

Απάντηση της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου στον βουλευτή της ΝΔ Λάζαρο Τσαβδαρίδη: «Η πραγματικότητα στην παιδεία είναι πολύ επώδυνη για την κυβέρνηση όσο και αν προσπαθείτε να την αποκρύψετε»

από Η Άλλη Άποψη
Απάντηση της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου στον βουλευτή της ΝΔ Λάζαρο Τσαβδαρίδη: «Η πραγματικότητα στην παιδεία είναι πολύ επώδυνη για την κυβέρνηση όσο και αν προσπαθείτε να την αποκρύψετε»

 Όποιος λέει πολλά ψέματα πρέπει να έχει καλή μνήμη, λέει ο σοφός λαός κ. Τσαβδαρίδη, και θα τον επικαλεστώ με τον κίνδυνο να με κατηγορήσετε για ακόμα μια φορά ότι “λαϊκίζω” επειδή λέω μια αλήθεια που δε σας βολεύει.

Για άλλη μια φορά επιδοθήκατε στο κυβερνητικό σας άθλημα, στο οποίο είστε ασυναγώνιστοι: τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Με τη συνδρομή βεβαίως των καλοπληρωμένων κυβερνητικών επιτελείων επικοινωνίας και των φιλικών μέσων ενημέρωσης. Μόνο που η πραγματικότητα είναι πολύ επώδυνη όσο και αν προσπαθείτε να την αποκρύψετε.

Λέτε: “τη φετινή χρονιά, έχουμε την καλύτερη στελέχωση των σχολείων μας σε σχέση με όλες τις τελευταίες χρονιές. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 4.485 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου έχουν προσληφθεί 32.291 αναπληρωτές ενώ στο ίδιο διάστημα το 2019 είχαν προσληφθεί 24.505.”

Σας επαναφέρω στην πραγματικότητα: την προηγούμενη σχολική χρονιά είχαμε πάνω από 42.000 προσλήψεις αναπληρωτών με τους 12.148 εξ αυτών στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση!

Λέτε: “Θα ακολουθήσουν πρόσθετες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη αναγκών. Κατανοείτε ως εκ τούτου ότι όχι μόνο δεν έχουμε λιγότερους εκπαιδευτικούς αλλά έχουμε και σημαντικά περισσότερους και ταχύτατα θα ακολουθήσει και τρίτη φάση προσλήψεων.”

Σας επαναφέρω στην πραγματικότητα: Τα κενά είναι τεράστια! Την προηγούμενη χρονιά και μέχρι σήμερα έχουμε 3800 παραιτήσεις εκπαιδευτικών σε όλη την εκπαίδευση. Το Υπουργείο Παιδείας δεν δίνει πρόσβαση στα δεδομένα για τον πραγματικό αριθμό των κενών στην Εκπαίδευση! Δεν τολμάει να μας δώσει σαφή ενημέρωση για τα κενά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλες τις δομές της Εκπαίδευσης. Θα ήθελα όλα αυτά τα πολύ ωραία για την μη ύπαρξη κενών να τα πείτε στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που τα βιώνουν στο πετσί τους κ. Τσαβδαρίδη.  Η εκπαιδευτική κοινότητα γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Γενική και Ειδική Εκπαίδευση, την Παράλληλη Στήριξη, τα Μουσικά και τα Καλλιτεχνικά Σχολεία και όλες τις εκπαιδευτικές δομές.

Λέτε: “τα τμήματα με αριθμό μαθητών 26-30 αφορούν στο 3% του συνόλου των τμημάτων στη χώρα.”

Σας επαναφέρω στην πραγματικότητα: Το 3% που επικαλείστε αντιστοιχεί σε 40.000 μαθητές! Αυτοί είναι οι αριθμοί. Μπορείτε επίσης να μας ενημερώσετε σας παρακαλώ πόσοι μαθητές βρίσκονται σε τμήματα 22-25 μαθητών; Υποθέτω πως τάξεις με 22-25 μαθητές είναι για εσάς μια χαρά άνετες και ευάερες αίθουσες για να διεξάγονται μαθήματα.

Λέτε: “υποθάλπετε τις παράνομες καταλήψεις σχολείων, κάνετε διαρκώς κυβιστήσεις αναφορικά με το αν θέλετε ανοιχτά σχολεία, σιγοντάρετε όσους δεν επιθυμούν την τηλεκπαίδευση μιλώντας για Big Brother στις αίθουσες και χαϊδεύετε τα αυτιά όσων συνομοσιολογούν για τις μάσκες στα σχολεία”

Σας επιστρέφω στην πραγματικότητα: Δεν υποστηρίζω καμιά συνωμοσιολογία. Οι 700 καταλήψεις σχολείων στη χώρα, δε γίνονται από συνωμοσιολόγους μαθητές, αλλά από μαθητές που αμφισβητούν την ακραία αμέλεια της κυβέρνησης. Ζητούν:

-  Μικρότερες ώρες και διαλείμματα για να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας.

- Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.

- Προσλήψεις καθηγητών για να καλυφθούν όλα τα κενά που εσείς υποστηρίζετε ότι είναι καλυμμένα.

- Να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα.

- Να μην τοποθετηθούν κάμερες στις σχολικές αίθουσες.

Και άλλα, που εγώ δεν τα κρίνω καθόλου ακραία ως αιτήματα. Ακραία είναι η φίμωσή τους, από τα φιλικά κυβερνητικά μέσα, και η διαστρέβλωσή τους ως δήθεν καταλήψεις συνωμοσιολόγων.

Λέτε ότι έχω “το θράσος να μιλάω για πρόσληψη περισσότερων δασκάλων, αντί για αγορές νέων ελικοπτέρων!”  Λέτε: “Κυρία Καρασαρλίδου, σε πείσμα της εθνομηδενιστικής πολιτικής σας, η Κυβέρνηση της ΝΔ θα προάγει ΚΑΙ την ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ. Η χώρα μας θα παραμείνει ισχυρή και εθνικά υπερήφανη είτε το θέλετε εσείς είτε όχι.”

Σας επιστρέφω στην πραγματικότητα: Εκτός από την αχαρακτήριστη διαστρέβλωση της πραγματικότητας επαναφέρετε στον δημόσιο λόγο ακραίους χαρακτηρισμούς. Ως εθνομηδενιστές χαρακτήριζαν και οι χρυσαυγίτες τα θύματά τους. Αλλά να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους: Εθνομηδενισμός είναι να αιμορραγεί το έθνος για να αγοράζεις εσύ με τον ιδρώτα του, άσκοπους εξοπλισμούς και για να πληρώνεις τις δημόσιες σχέσεις σου με ιδιωτικά κανάλια.

Ο πραγματικός πατριωτισμός βρίσκεται ακριβώς στις επενδύσεις στην παιδεία, στην υγεία, και στην αξιοπρέπεια του λαού. Εσείς θέλετε έναν κόσμο φτωχό για να διαχειρίζεστε τη φτώχεια του και να του κουνάτε το δάκτυλο από τα φιλικά κανάλια που χρηματοδοτείτε με τα δικά του χρήματα. Εμείς ζητάμε μια πατρίδα που θα έχει βγει από το οικονομικό αδιέξοδο και θα έχει την αυτοπεποίθηση που αρμόζει σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα. Πουλάτε πατρίδα αλλά στην πραγματικότητα ξεπουλάτε - όπως πάντα κάνατε - σε εργολάβους και φίλους τα τιμαλφή των πολλών.

ΦΡΟΣΩ ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ


Έχει διαβαστεί 352 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 35 °C
Άνεμος Α 2-4 μποφόρ

Παρασκευή, 19 Αυγούστου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 23 ως 38 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-4 μποφόρ

Σάββατο, 20 Αυγούστου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 20 ως 34 °C
Άνεμος Α 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 411 επισκέπτες και 0 μέλη.