Τρίτη, 18 Ιαν, 2022

  • ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Αγωνιστών και απογόνων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης
  • Φτάνει αυτό;
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/1
  • Οι…δύο στολές
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Οι φοιτητές έχουν ανάγκη από μέτρα προστασίας της υγείας όχι από Πανεπιστημιακή Αστυνομία
  • ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΟΡΕΙΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Αγωνιστών και απογόνων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης1 Φτάνει αυτό;2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/13 Οι…δύο στολές4 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Οι φοιτητές έχουν ανάγκη από μέτρα προστασίας της υγείας όχι από Πανεπιστημιακή Αστυνομία5 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΟΡΕΙΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η περιουσία των 10 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου διπλασιάστηκε μέσα στην πανδημία!!!

Η περιουσία των δέκα πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου έχει διπλασιαστεί από την αρχή της πανδημίας, την ώρα που τα εισοδήματα του 99% της ανθρωπότητας μειώθηκαν, σύμφωνα με έκθεση της Oxfam που δημοσιεύθηκε σήμερα. “ Η ενίσχυση των οικονομικών ανισοτήτων, των φυλετικών ανισοτήτων, των ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων και μεταξύ κρατ... Περισσότερα

Η απάντηση του Υπουργού Πολιτισμού στον Α. Βεσυρόπουλο για την αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου Βέροιας

από Η Άλλη Άποψη

Απάντηση στον βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ Απόστολο Βεσυρόπουλο για το θέμα της αναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου Βέροιας έδωσε ο Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς. Εκτός από το ιστορικό της διαδικασίας, ο κ. Μπαλτάς αναφέρει για την αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου Βέροιας:

«Για την Βέροια υπάρχουν ήδη 103 κηρύξεις αρχαίων βυζαντινών, μεταβυζαντινών, οθωμανικών και νεωτέρων μνημείων στις οποίες προστίθενται και τα 132 διατηρητέα κτίρια των ιστορικών τόπων της Κυριώτισσας, Μπαρμπούτας, Παναγίας Δεξιάς, Κοντογεωργάκη.

Η αναοριοθέτηση είναι στην ουσία μια κωδικοποίηση των ήδη υφιστάμενων κηρύξεων. Σημειώνεται ότι υπάρχουν ήδη και άλλες μεγάλες πόλεις που είναι συγχρόνως κηρυγμένοι αρχαιολογικοί χώροι όπως για παράδειγμα η Πάτρα, το Ηράκλειο, η ίδια η Αθήνα στο κέντρο της.

Επισημαίνεται ότι δεν προβλέπεται η δημιουργία αδόμητων περιοχών, πλην των οικοπέδων των μνημείων όπως καταγράφονται στο κτηματολογικό διάγραμμα, αλλά ούτε αλλαγές στον τρόπο δόμησης. Πέρα από τον έλεγχο των σκαφών που έτσι και αλλιώς στο μεγαλύτερο μέρος του υπό ανοριοθέτηση χώρου γίνεται, γιατί πρέπει να προστατευθούν οι δυστυχώς ελάχιστες αρχαιότητες που έχουν απομείνει στη θέση τους, στόχος της κήρυξης είναι η ορθότερη προστασία των υφιστάμενων μνημείων και των λιγοστών υφιστάμενων αρχαιολογικών χώρων - ιστορικών τόπων, ώστε όλα αυτά να αποτελέσουν στοιχεία ενός συνολικού πλάνου ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.

Όσον αφορά στις σύγχρονες παραγωγικές δραστηριότητες μετά την αναοριοθέτηση θα καταστεί δυνατόν να προχωρήσει σε συνεργασία με το Δήμο και τις και τους λοιπούς συναρμόδιους φορείς η συγκρότηση σε οργανωμένων ζωνών ανάπτυξης διαφόρων επαγγελματικών επιχειρήσεων (πχ δημιουργία εστιατορίων, καφέ μπαρ κλπ) ώστε μέσα από την κωδικοποίηση και ομογενοποίηση των διαδικασιών να είναι ταχύτερη και ευκολότερη η αδειοδότηση τους.

Παράλληλα θα πρέπει να προχωρήσει σε συνεργασία με άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες (πχ πολεοδομία) η ανάπτυξη μιας κοινής συνισταμένης σχεδιασμού για τις φυτεύσεις, την τοποθέτηση των περιπτέρων, των διαφόρων πινακίδων και τον εξωραϊσμό του αστικού χώρου στις περιοχές των μνημείων, ώστε να γίνει περισσότερο ελκυστικός για κατοίκους και επισκέπτες».

ΣΧΟΛΙΟ: Η απάντηση του Υπουργού απλά αποκαλύπτει τις κυβερνητικές προθέσεις, καθώς και ότι η σχετική ημερίδα του Σαββάτου 17/9 δεν είχε ως στόχο τη εξεύρεση κοινής λύσης σε συνεργασία με τον δήμο της Βέροιας, αλλά απλά έγινε για εκλαΐκευση αυτής…

Έχει διαβαστεί 235 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιά
Κυρίως συννεφιά
Θερμοκρασία 5 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-4 μποφόρ

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία -1 ως 8 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 7 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 293 επισκέπτες και 0 μέλη.