Δευτέρα, 04 Μάρ, 2024

  • Νυχτερινή διακοπή νερού στη Νάουσα
  • Στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών αφιέρωσε το νέο χρυσό μετάλλιο του Μ.Τεντόγλου
  • Για την ασυνέχεια συμβάσεων των εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος «4000 στην Υγεία» μέσω ΟΑΕΔ
  • Νέες ισραηλινές επιδρομές στο Λίβανο
  • Αρετσού Καλαμαριάς  Φίλιππος Βέροιας: Έκανε το χρέος του στην Καλαμαριά
  • Ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας θα αναβιώσει και φέτος το έθιμο "Οι Καπεταναίοι"
Νυχτερινή διακοπή νερού στη Νάουσα1 Στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών αφιέρωσε το νέο χρυσό μετάλλιο του Μ.Τεντόγλου2 Για την ασυνέχεια συμβάσεων των εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος «4000 στην Υγεία» μέσω ΟΑΕΔ3 Νέες ισραηλινές επιδρομές στο Λίβανο4 Αρετσού Καλαμαριάς  Φίλιππος Βέροιας: Έκανε το χρέος του στην Καλαμαριά5 Ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας θα αναβιώσει και φέτος το έθιμο "Οι Καπεταναίοι"6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αποκαλυπτικό του «Ριζοσπάστη»: Τα συμφέροντα ΝΑΤΟ /ΕΕ / ελληνικού κεφαλαίου χαράσσουν την επικίνδυνη ρότα

Ο πόλεμος στην Ερυθρά βάζει σε κίνδυνο το στρατηγικό ευρωατλαντικό σχέδιο ανάδειξης της Ελλάδας σε διαμετακομιστικό και ενεργειακό κόμβο Περισσότερα

Αποκλειστική συνέντευξη του Βαγγέλη Μπούτα

από Η Άλλη Άποψη

Με αφορμή την παρουσία του γνωστού αγροτοσυνδικαλιστή, μέλους της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ Βαγγέλλη Μπούτα σε σύσκεψη στο Μακροχώρι, παρουσιάζουμε την αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ»)

Ποιος ο στόχος της παρουσίας σας στο Μακροχώρι;

Η ΠΑΣΥ, αλλά και η πανελλαδική συντονιστική επιτροπή των μπλόκων δεν ήταν αδρανής όλο αυτό το διάστημα και πριν το καλοκαίρι ακόμη. Με παραστάσεις στις εφορίες για όλα τα μέτρα τα φορομπηχτικά που παίρνονται. Οργανώσαμε ακόμη συλλαλητήρια, κλείσιμο δρόμων, συσκέψεις κατά τόπους και πανελλαδική τον Οκτώβρη. Και μέχρι τώρα συνεχίζονται αυτές οι συσκέψεις, συλλαλητήρια όπου μπορούμε, συγκεντρώσεις. Στα πλαίσια αυτά γίνεται και αυτή η σύσκεψη στο Μακροχώρι με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ για να συντονίσουμε τον αγώνα. Γιατί ο αγώνας δεν μπορεί να γίνεται με άναρθρες κραυγές και με «επιτροπές» που είναι μιας χρήσης ή που είναι φιλαράκια της κυβέρνησης και της Ε.Ε

Σας κατηγορούν ότι δεν συμμετείχατε στο συλλαλητήριο της Αθήνας την Τετάρτη 18/11.

Καταρχήν με τον κόσμο που συμμετείχε δεν έχουμε τίποτα. Έχει προβλήματα και καλά έκανε και πήγε. Αλλά πρέπει να σκεφτεί με ποια αιτήματα πήγε. Ποια πολιτική πήγε να διεκδικήσει. Με ποια οργάνωση. Εκεί ποιοι ήταν εκείνοι που έκαναν τα επεισόδια; Ποιοι είχαν οργανωμένα το πάνω χέρι; ‘Ήταν  «Χρυσαυγήτες»; Γιατί είδαμε πρώτα τον Μιχαλολιάκο τον αρχηγό της κάνει δηλώσεις. Αν σε κινητοποιήσεις που ηγούνται άνθρωποι οι οποίοι μέχρι σήμερα έβαλαν πλάτη για να περάσει αυτή η πολιτική , όπως αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια ήταν σε ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ…Οι κινητοποιήσεις δεν γίνονται π.χ με σύνθημα «Χανόμαστε», γίνονται όμως με σύνθημα όχι στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε, όχι στο μνημόνιο που φέρνει αυτά τα μέτρα τα βαριά, όχι στη βαριά φορολογία των αγροτών για να βοηθηθεί το μεγάλο κεφάλαιο να ανακτήσει την κερδοφορία του. Ο αγώνας για τα πραγματικά συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών γίνεται με αιτήματα δηλαδή ενάντια στην ΚΑΠ της Ε.Ε που μας καταστρέφει, ενάντια στη φορολογία των αγροτών από το πρώτο ευρώ, ενάντια στο διπλασιασμό των εισφορών του ΕΛΓΑ.

Συνοπτικά ποιο είναι το δικό σας πλαίσιο αιτημάτων;

Τα αιτήματα που έχουμε τα διεκδικούμε εδώ και χρόνια μέσα από τα μπλόκα του αγώνα. Αυτοί που ηγήθηκαν στην κινητοποίηση της Αθήνας, σφύριζαν αδιάφορα είτε υπονόμευαν τον αγώνα. Επομένως με αυτούς που εκπροσωπούν άλλα συμφέροντας εκτός της μικρομεσαίας αγροτιάς δεν μπορούμε να πάμε. Όσο δε για το πλαίσιο των αιτημάτων που προβάλουμε (και συμπληρώνεται και με τα ιδιαίτερα αιτήματα των περιοχών είναι: Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000€ προσαυξημένο με 5.000€ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000€.

Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.

Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.

Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών. κ.α

 

Έχει διαβαστεί 420 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 274 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)