Τετάρτη, 28 Φεβ, 2024

  • Ερωτηση στο περιφερειακό συμβούλιο του Φ. Φωτιάδη
  • Παρουσίαση του βιβλίου της Εύας Ιεροπούλου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας
  • ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ : Συνάντηση με τον ΥΦΑΑΤ
  • «'Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»: Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα δεν έχει ξεχαστεί
  • «Ποτέ μη λες ποτέ» για την αποστολή ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στην Ουκρανία...
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η κυβέρνηση έχει ισχυρή αντιπολίτευση που την κάνει ο λαός στους δρόμους του αγώνα, με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή
Ερωτηση στο περιφερειακό συμβούλιο του Φ. Φωτιάδη1 Παρουσίαση του βιβλίου της Εύας Ιεροπούλου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας2 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ : Συνάντηση με τον ΥΦΑΑΤ3 «'Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»: Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα δεν έχει ξεχαστεί4 «Ποτέ μη λες ποτέ» για την αποστολή ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στην Ουκρανία...5 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η κυβέρνηση έχει ισχυρή αντιπολίτευση που την κάνει ο λαός στους δρόμους του αγώνα, με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δυναμώνει ο αγώνας απέναντι στο αντιδραστικό νομοσχέδιο

Με πανελλαδικό συλλαλητήριο τη μέρα ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για την πλήρη εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης κλιμακώνεται ο αγώνας των φοιτητικών συλλόγων τις επόμενες μέρες. Σήμερα, δίνουν μαζικά το «παρών» στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις απέναντι στην πολιτική που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ζωές.Η συνέχιση του αγώνα... Περισσότερα

Αποκλειστική συνέντευξη του Γιώργου Ουρσουζίδη, υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

από Η Άλλη Άποψη
Αποκλειστική συνέντευξη του Γιώργου Ουρσουζίδη, υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Στο πλαίσιο της αντικειμενικής και ολόπλευρης ενημέρωσης παρουσιάζουμε συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Γιώργου Ουρσουζίδη.

1. Τι έκανε ο Γιώργος Ουρσουζίδης ως βουλευτής της Ημαθίας; Γιατί ζητά σταυρό αυτή τη φορά;
         Τον Γενάρη του 2015 κληθήκαμε να  διαχειριστούμε τη μεγαλύτερη  ανθρωπιστική κρίση που γνώρισε η χώρα σε περίοδο ειρήνης. Ανέλαβα καθήκοντα μέσα σε ένα κλίμα πλήρους αμφισβήτησης, τόσο της πολιτικής, όσο και των πολιτικών ως φυσικών προσώπων.
         Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με εντιμότητα και αξιοπιστία, αυτή ήταν μια σιωπηρή, αλλά διάχυτη λαϊκή απαίτηση/εντολή. Αυτή ήταν η μεγάλη πρόκληση.
         Σε αυτή την προσπάθεια συνέβαλα με όλες μου τις δυνάμεις,  ήταν η πρώτη προτεραιότητα, να σεβαστούμε τον μόχθο του πολίτη και να θωρακίσουμε το κράτος από τα αρπακτικά που για δεκαετίες ολόκληρες το λεηλάτησαν, μέχρι που το 2010 το χρεοκόπησαν.
         Πεποίθησή μου ήταν ότι έπρεπε να αποδείξουμε  με πράξεις, ότι είναι εφικτή μια έντιμη διαχείριση που σταδιακά θα βελτίωνε την τραγική κατάσταση που βρέθηκε η πατρίδα μας.
         Προσπαθήσαμε πάρα πολύ στον τομέα της οικονομικής πολιτικής, νομίζω τα επιτελεία των ΥΠ.ΟΙΚ., Ανάπτυξης και Υγείας ενέπνευσαν εμπιστοσύνη στους πολίτες ότι υπάρχει απόλυτος σεβασμός των διαθέσιμων πόρων. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος, που ενώ κατέβαλαν υπερβολικούς φόρους που μας κληροδότησαν οι προηγούμενοι, μας ανέχονταν, γιατί καταλάβαιναν ότι προσπαθούμε.
        Πράγματι, σήμερα, το δημόσιο χρέος έχει ρυθμιστεί με ορίζοντα 15ετίας,μέχρι το 2034, τα πλεονάσματα  εξυπηρέτησής του μετά το 2022 μειώνονται στο 2% του ΑΕΠ (από 3,5%), ενώ είναι πολύ πιθανό να μειωθούν νωρίτερα (2020).
         Παράλληλα, κρατήσαμε όρθια την κοινωνία, τους εκατοντάδες χιλιάδες των πολιτών που βρέθηκαν στο περιθώριο, στα 4,5 χρόνια διαθέσαμε συνολικά 3 δις (1,7% του ΑΕΠ), εδραιώνοντας ουσιαστικά την εντελώς απαραίτητη – ιδιαίτερα σε περιόδους ανθρωπιστικής κρίσης – κοινωνική συνοχή και ειρήνη! Ας αναλογιστούμε τι θα συνέβαινε αν δεν διαθέταμε τους παραπάνω πόρους για τη στήριξη αυτών των ανθρώπων, σίγουρα θα είχαμε αύξηση της παραβατικότητας, θανάτους, αυτοκτονίες, εν τέλει κοινωνική ένταση, με κόστος που εύκολα μπορεί κανείς να φανταστεί, αρκεί να γυρίσει… λίγα χρόνια πίσω.
        Ακυρώσαμε την περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019, κάτι που ψήφισε σύσσωμη και η αντιπολίτευση, ενώ εντελώς υποκριτικά διακήρυττε… ότι ήταν προϊόν συναλλαγής για τη Συμφωνία των Πρεσπών!
        Μετά το περίφημο P.S.I. που λεηλάτησε κάθε διαθέσιμο πόρο, σήμερα, στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, για πρώτη φορά μετά το 2010 δημιουργήθηκαν αποθεματικά στον ΕΦΚΑ! Επιτέλους οι συνταξιούχοι ανάσαναν, έφυγε η αγωνία… αν επαρκούν χρήματα για συντάξεις, κάτι που δεν ήταν καθόλου αυτονόητο το 2014 – το αντίθετο!
        Στη δική μας θητεία, από το 2016, μειώθηκε η βουλευτική αποζημίωση, εξαφανίστηκαν τα υπέρ πολυτελείας αμάξια από τη βουλή, οι βουλευτές καταβάλλουν φόρο και ασφαλιστικές εισφορές όπως ορίζει ο νόμος για τους υπόλοιπους πολίτες, άλλαξαν πολλά ακόμη, με αποτέλεσμα να υπάρχει εξοικονόμηση πόρων που φτάνει τα 40.000.000 € ανά έτος!
        Συνέβαλα ενεργά, με πολύ μεγάλη προσπάθεια, σε όλα τα παραπάνω και είμαι πολύ περήφανος γι αυτό.     
        Σε προσωπικό επίπεδο, περιόρισα το κόστος όσο ήταν δυνατόν, τα τρία πρώτα χρόνια απασχόλησα, δύο από τους πέντε επιστημονικούς συνεργάτες που δικαιούμουν, το 2018 απασχόλησα και τρίτο λόγω αύξησης αντικειμένου. Δεν απασχόλησα αστυνομικούς, διότι ποτέ δεν αισθάνθηκα απειλή, άλλωστε η κοινωνία τους έχει απόλυτη ανάγκη. Γενικά περιορίστηκα στα εντελώς απαραίτητα εξοικονομώντας πόρους που ήταν απαραίτητοι για την κοινωνία – αυτή ήταν η αρχή μου.
        Όσο αφορά στα τοπικά ζητήματα ήμουν πάντα παρών, όποτε κλήθηκα να συνδράμω στις προσπάθειες των τοπικών φορέων.
         Στήριξα τις δύο Υγειονομικές Νοσοκομειακές μονάδες και το Κ.Υ. Αλεξάνδρειας, τους Δήμους μας, όποτε μου ζητήθηκε, επίσης τους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς και τις πολύτιμες  μονάδες Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, πράττοντας τα αυτονόητα.
         Εννοείται ότι ήμουν συνεχώς δίπλα στους αγρότες, τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας, βοηθώντας αποτελεσματικά στα δίκαια αιτήματά τους. Αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά αν έπραξα το καθήκον μου.
         Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσα στην διατήρηση σε ικανοποιητικό επίπεδο, από άποψη καθαριότητας της «Τάφρου 66», τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπήρξε μεγάλη διαφορά από το αίσχος των προηγούμενων χρόνων. Ίσως στενοχώρησα κάποιους, αλλά η κατάσταση ήταν απαράδεκτη, όπως και η συμπεριφορά των βιομηχανιών μεταποίησης.  
         Προσπάθησα να είμαι ειλικρινής απέναντι στους πολίτες, όποτε η συγκυρία το επέβαλε μίλησα και ψήφισα με ξεκάθαρο τρόπο, χωρίς αμφισημίες και υπονοούμενα, αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος, και όχι μόνο. Η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και η εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντί του, ήταν το ζητούμενο, πετύχαμε αρκετά θετικά βήματα ως προς αυτό -  το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό.
2. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, τι κλίμα συναντάτε στις περιοδείες σας; Μπορεί να αντιστραφεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών;
        Αναμφίβολα μετά τις Ευρωεκλογές και το ανηλεές σφυροκόπημα από τα καθεστωτικά κρατικοδίαιτα ιδιωτικά μέσα «ενημέρωσης» μπολσεβίκου τύπου - η Ε.Ρ.Τ. είναι «μαγαζάκι» μπροστά τους - τα πράγματα είναι δύσκολα.
         Ο κόσμος είναι προβληματισμένος, ανάμεσα στην διάθεση για τιμωρία για τα λάθη ή τις παραλήψεις μας, και τον εύλογο τρόμο απέναντι σ αυτό που «έρχεται», δεν θέλει να ξαναζήσει καταστάσεις τις πενταετίας 2010-2015, δεν θέλει να ξαναδεί παιδιά να λιποθυμούν από την ασιτία στα σχολειά, δεν θέλει να ξαναδεί πολίτες να ψάχνουν στα σκουπίδια, ούτε να αποκλειστεί από την πρόσβαση στην υγεία και φάρμακα, ο συνταξιούχος και ο μισθωτός δεν θέλει να ξανανιώσει ανασφάλεια.
          Απ την άλλη ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας και ο  έμπορος, θέλουν να δουν επιτέλους οι θυσίες του να πιάνουν τόπο, να νιώσει  ελάφρυνση από το βάρος που του φόρτωσαν ξαφνικά από το 2010 και μετά.
          Το αίσθημα λοιπόν της τιμωρίας απέναντι σε λάθη ή παραλείψεις μας και στην ασφάλεια για το μέλλον, θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των επικείμενων εθνικών εκλογών. Μπορεί αναμφίβολα να αλλάξει το αποτέλεσμα.
3. Πώς φτάσαμε στο σημείο η Ν.Δ να διεκδικεί ξανά την κυβερνητική εξουσία; Οι δικές σας κυβερνητικές ευθύνες ποιες είναι;
     Είμαστε μια νέα και άπειρη κοινοβουλευτική ομάδα που στηρίζει μια νέα κυβέρνηση, με εμπειρία στο κοινοβουλευτισμό, ξένη όμως στον κυβερνητισμό που κατέστρεψε τον τόπο.
     Αναμφίβολα υπήρξαν λάθη, υπήρξαν ολιγωρίες στην αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων, ο κόσμος το αντιλαμβάνονταν αυτό, γνώριζε όμως πως δεν ήμασταν μάγοι να λύσουμε με το «μαγικό ραβδί» τις χρόνιες παθογένειες του διαπλεκόμενου πολιτικοοικονομικού συστήματος.
     Οικονομικά σκάνδαλα τύπου Siemens/Novartis κ.λ.π. επί των ημερών μας δεν υπήρξαν, γι αυτό και καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από το καθεστώς των μνημονίων, να ρυθμίσουμε το χρέος, να δημιουργήσουμε το «μαξιλάρι» των 35 δις, να περισσέψουν χρήματα για την Υγεία, την Παιδεία και για τη στήριξη των πολιτών που δεν άντεξαν την κρίση – τους «τρελαίνει» αυτό.
     Όμως παραλάβαμε μια ιδιαίτερα καταπονημένη κοινωνική ομάδα που παράγει, που κλήθηκε να πληρώσει παραπάνω από όσα μπορούσε. Αυτή η κοινωνική ομάδα επηρεασμένη από την ανέχεια και τη συνεχή απαίτηση για υψηλή φορολογία, δεν άντεξε, έπρεπε να ξεσπάσει σ αυτούς που θεώρησε υπεύθυνους.
     Ξεχνώντας όμως,  ποιος χρεοκόπησε τις επιχειρήσεις τους και την ίδια τη χώρα, ποιος επέβαλε το καθεστώς των χαρατσιών και της υπερφορολόγησης.
     Μέσα σ αυτό το κλίμα,  ο βομβαρδισμός των κρατικοδίαιτων Μ.Μ.Ε., που αναπολούν παλιές δόξες και λεηλασίες, ήταν πολύ εύκολη υπόθεση. Με λίγα λόγια «φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης»!
4. Τι σημαίνει για το λαό επάνοδος της Ν.Δ στην κυβέρνηση;
           Ίδια και απαράλλακτη πολιτική σαν αυτή που ζήσαμε, σαν αυτή που μας χρεοκόπησε, οι ίδιοι άνθρωποι εξαρτώμενοι απ τα ίδια οικονομικά κέντρα – τώρα και «δικαιωμένοι» - η σχέση παραμένει, δεν μπορεί να υπάρξει διαφορετικό αποτέλεσμα.
5. Ποιος ο βασικός σας στόχος για το επόμενο διάστημα;
      Ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα μας επιτρέψει να επιβάλουμε ξεκάθαρες λύσεις, έντιμες πολιτικές απέναντι στους πολίτες, να συνεχίσουμε την έντιμη διαχείριση των πόρων του Ελληνικού λαού, απ αυτό κυρίως έχει ανάγκη ο τόπος.   Να ανακουφίσουμε τους πολίτες που στήριξαν την προσπάθεια εξόδου από την κρίση, μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα να απαλλαγούν οι πολίτες από τα βάρη της χρεοκοπίας που του φόρτωσαν οι προηγούμενοι.
      Εύχομαι το αποτέλεσμα των εκλογών να δικαιώσει τις προσδοκίες του Λαού μας.- Αυτό επιβάλει η  δημοκρατική αντίληψη και συμπεριφορά.

Έχει διαβαστεί 335 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 227 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)