Σάββατο, 19 Ιούν, 2021

  • Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις απελάσεις προσφύγων και μεταναστών
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 19/6
  • Ο Κώστας Κρομμύδας στη Βέροια
  • Συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στην εφημερίδα «Documento»
  • Εικονική πραγματικότητα...
  • ΚΚΕ: Κοινός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών στον δρόμο της ανατροπής
Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις απελάσεις προσφύγων και μεταναστών1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 19/62 Ο Κώστας Κρομμύδας στη Βέροια3 Συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στην εφημερίδα «Documento»4 Εικονική πραγματικότητα...5 ΚΚΕ: Κοινός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών στον δρόμο της ανατροπής6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τι γίνεται στη Βέροια;

Στη Νάουσα μαζικοί φορείς και κάτοικοι αντέδρασαν- και σωστά- αγωνιστικά,μαζικά (ΦΩΤΟ από την κινητοποίηση στις 16/6) ενάντια στην εγκατάσταση και νέων ανεμογεννητριών στο Βέρμιο. Το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να πει ΟΧΙ στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Στη Βέροια, αντίθετα το Δημοτικό Συμβούλιο (... Περισσότερα

Οι απολυμένοι κλωστοϋφαντουργοί της Νάουσας και οι… «σωτήρες» τους!

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Οι απολυμένοι κλωστοϋφαντουργοί της Νάουσας και οι… «σωτήρες» τους!

Το συνεχιζόμενο πρόβλημα των 57 πρώην απολυμένων των κλωστηρίων Νάουσας, σχετικά με τη συνταξιοδότηση τους φαίνεται πως «λύνεται» και αυτό «κατόπιν των ενεργειών» των κυβερνητικών βουλευτών Λ. Τσαβδαρίδη και Α. Βεσυρόπουλου, όπως αναφέρουν σε σχετικά Δελτία Τύπου.

Το Δελτίο Τύπου του Α. Βεσυρόπουλου

Δεκτή η τροπολογία του Απόστολου Βεσυρόπουλου για τους 58 κλωστοϋφαντουργούς της Νάουσας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Ημαθίας κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου "Δικαιώνεται πλήρως η προσπάθεια που κατέβαλε το τελευταίο διάστημα ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, για την επίλυση του προβλήματος  που αντιμετώπιζαν οι 57 πρώην απολυμένοι των κλωστηρίων Νάουσας, σχετικά με τη συνταξιοδότηση τους.

Με τροπολογία που κατέθεσε μαζί με συναδέλφους του στις 5/12/2013, άνοιξε ουσιαστικά ο δρόμος για την οριστική επίλυση του ζητήματος.  Σήμερα (21/12/13) η τροπολογία έγινε δεκτή από τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγους μήνες, με παρέμβαση του Βουλευτή Ημαθίας, είχε δοθεί λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τους 380 συνταξιούχους, πρώην απολυμένων των Κλωστηρίων Νάουσας, μετά την εγκύκλιο του ΙΚΑ που έθετε ανώτατο όριο στην αναγνώριση του πλασματικού χρόνου και ζητούσε τη διακοπή καταβολής των συντάξεων και την επιστροφή των χρημάτων.

Αναφερόμενος σε αυτή τη θετική εξέλιξη ο κ. Βεσυρόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Η προσπάθεια που ξεκίνησα μαζί με αυτούς τους ανθρώπους από τη Νάουσα, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια κατάφωρη αδικία, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η ρύθμιση αυτή, ήταν αναγκαία, για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης. Η δική μου ικανοποίηση, σε ηθικό επίπεδο, είναι να είμαι χρήσιμος στους πολίτες της Ημαθίας».

Το Δελτίο Τύπου του Λ. Τσαβδαρίδη

Παρέμβαση Τσαβδαρίδη σε Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για την επίλυση των συνταξιοδοτικών θεμάτων των απολυθέντων κλωστοϋφαντουργών της Νάουσας

Αίσιο τέλος θα έχει το μείζον ζήτημα της συνταξιοδότησης των 57 απολυμένων των Κλωστηρίων Ναούσης μετά την αποδοχή από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα της σχετικής για το φλέγον αυτό ζήτημα τροπολογίας που κατέθεσε ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης μαζί με συναδέλφους του σήμερα 21 Δεκεμβρίου.

Παρά το γεγονός ότι το θέμα της συνταξιοδότησης των απολυθέντων Κλωστοϋφαντουργών ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί μετά τις αρχές του Νέου έτους, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης μαζί με τον Βουλευτή Πρέβεζας κ. Δημήτριο Τσουμάνη μετά την κατάθεση σήμερα της σχετικής τροπολογίας, είχαν επικοινωνία με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας του να δώσει το πράσινο φως στον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα για την ένταξη της στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις.

Ο κ. Σαμαράς έδωσε άμεσα την σχετική εντολή στον κ. Στουρνάρα ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για την ψήφιση της, η οποία σε άλλη περίπτωση θα καθυστερούσε αρκετό ακόμα χρονικό διάστημα, παρατείνοντας την αγωνία των 57 απολυθέντων των κλωστηρίων Ναούσης. 

Τόσο ο κ. Τσαβδαρίδης όσο και ο κ. Τσουμάνης σε σχετική τους δήλωση εξέφρασαν τις βαθύτατες ευχαριστίες τους στον Πρωθυπουργό της χώρας για την δεδομένη ευαισθησία που έδειξε προκειμένου να βρεθεί ουσιαστική λύση στο εξαιρετικά σημαντικό αυτό ζήτημα. Φαίνεται ότι οι άριστες σχέσεις του Λάζαρου Τσαβδαρίδη με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά απέδωσαν καρπούς στην πράξη επιταχύνοντας τις εξελίξεις και υπερπηδώντας τα εμπόδια που μέχρι σήμερα αποτελούσαν ανασταλτικούς παράγοντες για την αίσια έκβαση του θέματος.

ΣΧΟΛΙΟ: Θα μπορούσε κανείς να σχολιάσει αρχικά την προσπάθεια των δύο βουλευτών για να διεκδικήσουν την «πατρότητα» της όποιας «επιτυχίας». Αυτό το «κατόπιν των ενεργειών μου» φαίνεται πως είναι «οδηγός δράσης τους», ανεξάρτητα εάν κάτι τέτοιο μας γυρνά σε άλλες εποχές που υποτίθεται ως νέοι σε ηλικία βουλευτές την «καταδικάζουν». Να σημειώσουμε ακόμη ότι το πρόβλημα των κλωστοϋφαντουργών  δημιουργήθηκε από την ίδια την κυβέρνηση και την πολιτική της. Από τη μια μεριά δηλαδή «ανάβουν φωτιές» και από την άλλη εμφανίζονται ως «πυροσβέστες».Τώρα το εάν ο ένας έχει «άριστες σχέσεις με τον Πρωθυπουργό» και ο άλλος θέλει να «είναι χρήσιμος στους πολίτες της Ημαθίας» , όπως τονίζουν στα Δελτία Τύπου, λίγο ενδιαφέρει τους κατοίκους της περιοχής. Και αυτό γιατί η μέχρι τώρα συνολική στάση τους-πλήρη υποστήριξη της βάρβαρης και αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής- δεν μπορεί να ξεχαστεί από τους κατοίκους του νομού όσα «επικοινωνιακά τρυκ» και αν χρησιμοποιήσουν…

 

 

Έχει διαβαστεί 396 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 21 °C
Άνεμος Β 1 μποφόρ

Πέμπτη, 03 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 25 °C
Άνεμος ΒΑ 2 μποφόρ

Παρασκευή, 04 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 26 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 263 επισκέπτες και 0 μέλη.