Παρασκευή, 12 Αύγ, 2022

  • Αλεξάνδρεια: Τοποθετήθηκαν μεταλλικοί κάδοι απορριμμάτων και παγκάκια
  • Πέντε κινεζικοί όμιλοι αποσύρονται από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
  • Παράταση έως τις 17 Αυγούστου για την υποβολή αιτήσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ
  • 1.200 πρόσφυγες χάθηκαν στο Αιγαίο το πρώτο εξάμηνο του 2022
  • Βραδιά αλληλεγγύης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πατρίδας Ευστάθιος Χωραφάς
  • ΕΟΔΥ: Ανακοίνωση για το νέο ζωονόσο ιό Langya
Αλεξάνδρεια: Τοποθετήθηκαν μεταλλικοί κάδοι απορριμμάτων και παγκάκια1 Πέντε κινεζικοί όμιλοι αποσύρονται από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης2 Παράταση έως τις 17 Αυγούστου για την υποβολή αιτήσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ3 1.200 πρόσφυγες χάθηκαν στο Αιγαίο το πρώτο εξάμηνο του 20224 Βραδιά αλληλεγγύης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πατρίδας Ευστάθιος Χωραφάς5 ΕΟΔΥ: Ανακοίνωση για το νέο ζωονόσο ιό Langya6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το Pegasus, το Predator, η Intellexa και άλλες «ιστορίες»

Οι περιπτώσεις παρακολουθήσεων είναι ολοένα και πιο συχνό φαινόμενο σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, το οποίο συνήθως αποκαλύπτεται στο πλαίσιο σκληρών ανταγωνισμών, επιχειρηματιών και γεωπολιτικών. Πρόσφατα αποκαλύφθηκαν παρακολουθήσεις με το λογισμικό spyware «Pegasus» για τις κυβερνήσεις της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και τη... Περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/4

από Η Άλλη Άποψη
ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/4

Το ΠΑΣΟΚ , ως λαϊκό κίνημα και ως κομματικός σχηματισμός, σφράγισε με τις ιδέες και τη δράση του , την Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία, τη λεγόμενη Μεταπολίτευση. Της προσέδωσε εύρος και ποιότητα που δεν θα είχαν ποτέ υπάρξει εάν δεν υπήρχε η μαζική παρέμβαση και η κυβερνητική δραστηριότητα του ΠΑΣΟΚ.

Ήταν ένα αυθεντικό κίνημα πολιτών από τις λαϊκές τάξεις και για αυτό ήταν πρωτοπόρο. Νέο ΠΑΣΟΚ δε  μπορεί να υπάρξει. Μόνο κακέκτυπες αντιγραφές και στείρες μιμήσεις. Οι χθεσινοί αρνητές των κατακτήσεων του ΠΑΣΟΚ είναι οι σημερινοί υποστηρικτές της επιστροφής στην «παλιά, καλή εποχή». Οι χθεσινοί υβριστές και διώκτες του Α. Παπανδρέου είναι οι σημερινοί μίμοι του. Οι χθεσινοί ευνοημένοι είναι οι σημερινοί τιμητές.

Η ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ , είχε τα θετικά και τα αρνητικά της. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα πρώτα υπερτερούν των δεύτερων και σε ποιότητα και σε ποσότητα.

 

Η χώρα, είναι αλήθεια, επέζησε χάρις στην αίσθηση ευθύνης και την αυτοθυσία του ΠΑΣΟΚ. Το Κίνημα πλήρωσε το βαρύ τίμημα εκλογικά. Η ιστορία του έθνους θα διατυπώσει στο μέλλον την κρίση της, αλλά η πολιτική συγκυρία μας επιβάλλει να δούμε τη διάσωση του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού σήμερα και όχι στο απώτερο μέλλον.

Σήμερα, που μία ερμαφρόδιτη Κυβέρνηση, σπρώχνει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Την απομονώνει συστηματικά και τη στοιχηματίζει σε τυχοδιωκτικά παιχνίδια. Χωρίς κανένα εθνικό σχέδιο, με ιδεοληψίες και με μικροκομματική στρατηγική, μία Κυβέρνηση σύμφυρμα  «ριζοσπαστικής»  Αριστεράς και αποχαλινωμένης Ακροδεξιάς, εξαντλεί τις λίγες οικονομικές δυνάμεις του τόπου , μας στεγανοποιεί από το φυσικό μας χώρο και αναιρεί όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού. Μας οδηγεί όχι μόνο στην ολοσχερή οικονομική καταστροφή αλλά , μέσω αυτής, και στην ανατροπή όλων των κοινωνικών κατακτήσεων της τελευταίας 40ετίας.

Σήμερα, ο ευρύτερος πολιτικός χώρος της Παράταξης είναι κατακερματισμένος και αποδυναμωμένος.

Σήμερα, έχουμε καθήκον να του ξαναδώσουμε υπόσταση και προοπτική. Να τον επανενώσουμε και να τον ανασυγκροτήσουμε. Να γίνουμε ο καταλύτης της αναγέννησής του. Να μην είμαστε οι τελευταίοι της εποχής που φεύγει, αλλά οι πρωτοπόροι της εποχής που έρχεται.

Σήμερα, είναι εθνική υπόθεση η επανένωση και η ανασυγκρότηση των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, ως λυτρωτικής διεξόδου ανάμεσα σε μία παρωχημένη Δεξιά και σε μία τυχοδιωκτική «Αριστερά».

Σήμερα, το ιστορικό ΠΑΣΟΚ πρέπει να μετεξελιχθεί και να προκαλέσει μία νέα συστράτευση της Δημοκρατικής, Προοδευτικής Παράταξης. Χωρίς αγκυλώσεις και προαπαιτούμενα, χωρίς ηγετικές προνομίες και επετηρίδες, χωρίς καθυστερήσεις και αναβολές, χωρίς μοιρολατρίες και συμβιβασμούς.

Σήμερα, ξεκινάμε από την αρχή , τη μετεξέλιξη μας σε ένα μεγάλο Κόμμα του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Σοσιαλισμού.

Στην προοπτική αυτή το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ οφείλει να παίξει καθοριστικό ρόλο όσον αφορά κατ' αρχάς τη διάσωση και στη συνέχεια τη μετεξέλιξη της ευρύτερης παράταξης που θα παίξει αποφασιστικό  ρόλο στην ανάταξη της χώρας.

Για τους λόγους αυτούς το Συνέδριό μας  επιβάλλεται να ασχοληθεί και να αποφασίσει:

Α) Για τον προσδιορισμό της νέας πολιτικής και ιδεολογικής του φυσιογνωμίας.

Β)  Για την αποσαφήνιση του ζωτικού πολιτικού χώρου που θα καλύψει.

Γ) Για τη συντεταγμένη πορεία της μετεξέλιξής του, με την πολιτική συμμετοχή και του ΕΣΚ, μέσα από ανοιχτές διαδικασίες και κορυφαίο σταθμό το ιδρυτικό συνέδριο της παράταξης εντός του 2015.

Δ) Για την εκλογή συντονιστικού οργάνου, συνεκτικού και λειτουργικού, που θα έχει την ευθύνη υλοποίησης των πιο πάνω αποφάσεων. Ο πρόεδρος και επικεφαλής εκλέγεται από το συνέδριο, το οποίο προσδιορίζει και τα ασυμβίβαστά του.

Ε) Για νέο καταστατικό, που θα κανοναρχεί την υλοποίηση των  αποφάσεών του και συνεπώς, μεταξύ των άλλων, θα προβλέπει εκλογή προέδρου από το συνέδριο.

Το επικείμενο συνέδριο είναι αρμόδιο να αποφασίσει για τα πάντα και δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε προσωποπαγείς επιδιώξεις, οι οποίες δεν υπηρετούν κανένα σχέδιο πολιτικής διάσωσης της παράταξης.

Για όλα τα παραπάνω, η ΚΟΕΣ, σε ειδική συνεδρίασή της, προσδιορίζει, με βάση τον προσυνεδριακό διάλογο, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και διαμορφώνει γραπτό ψηφοδέλτιο επιλογών. Η ψηφοφορία, για τις πολιτικές αποφάσεις και το καταστατικό, διεξάγεται με κάλπη, την προτελευταία μέρα του συνεδρίου.

 

Έχει διαβαστεί 330 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 27 °C
Άνεμος ΝΑ 2-4 μποφόρ

Παρασκευή, 12 Αυγούστου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 19 ως 28 °C
Άνεμος ΝΝΔ 2-4 μποφόρ

Σάββατο, 13 Αυγούστου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 19 ως 28 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 786 επισκέπτες και 0 μέλη.