Κυριακή, 23 Ιούν, 2024

  • Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι
  • ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
  • Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ
  • ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας
Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης1 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι2 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ3 Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ4 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ5 Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοχοποιεί και τα επιδόματα ανεργίας η κυβέρνηση

Με τα επίσημα και πιο πρόσφατα στοιχεία της ΔΥΠΑ (Μάης 2024) να δείχνουν ότι από τους 794.752 εγγεγραμμένους ανέργους έλαβαν επίδομα ανεργίας μόλις 81.455 άνεργοι, δηλαδή ένας στους δέκα, οργή προκαλούν οι τροχιοδεικτικές βολές της κυβέρνησης για αλλαγές στην καταβολή και στο ύψος του επιδόματος.Πρακτικά πάνω α... Περισσότερα

Ας "κρατήσουν οι χοροί"

από Η Άλλη Άποψη
Ας "κρατήσουν οι χοροί"

Το τελευταίο διάστημα προβλήθηκε έντονα το σχετικό Δελτίο του Ημαθιώτη Υφυπουργού Α. Βεσυρόπουλου που αναφέρει: «Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος για το γεγονός ότι στον προγραμματισμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχει ενταχθεί η δημοπράτηση της μελέτης ενός μεγάλου έργου για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και για τους αγρότες της Ημαθίας.Πρόκειται για το τεράστιας σημασίας εγγειοβελτιωτικό έργο στη δεξιά όχθη του Αλιάκμονα, δηλαδή στις περιοχές Βεργίνα – Μελίκη – Κυψέλη - Αιγίνιο με την κατασκευή δικτύου άρδευσης.

Για το συγκεκριμένο έργο, ο κ. Βεσυρόπουλος είχε πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή το προηγούμενο διάστημα.Σε δήλωση του, ο κ. Βεσυρόπουλος επισημαίνει: «Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Ημαθία, θα δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν καλλιεργητικές εκτάσεις με τους καλύτερους δυνατούς όρους και με μεγάλη προοπτική. Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών από την πρώτη συνάντηση που κάναμε αντιλήφθηκε πόσο σημαντικό είναι αυτό το έργο για την περιοχή μας αλλά και τους αγρότες. Η δημοπράτηση της μελέτης το επόμενο διάστημα ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση του».

Πρόκειται προφανώς για ένα έργο αναγκαίο που είναι ως στόχος δεκαετίες τώρα από τις διάφορες κυβερνήσεις. Πρόκειται για ένα έργο αναγκαίο που η κατασκευή του οποίου θα μειώσει το κόστος της αγροτικής παραγωγής σε μια έκταση περίπου τριακοσίων χιλιάδων στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης. Επιπλέον θα συμβάλει στην προστασία και διαχείριση των φυσικών πόρων με γνώμονα την αειφορία, καθώς μέχρι σήμερα η αγροτική παραγωγή και η κτηνοτροφία εξυπηρετείται από απαρχαιωμένα δίκτυα και ενεργοβόρες γεωτρήσεις, δημοτικές και δυστυχώς πολύ περισσότερες ιδιωτικές, που σε μεγάλο ποσοστό δημιουργούν, λόγω υπεράντλησης, προβλήματα στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής, αυξάνοντας μάλιστα κάθετα το κόστος κάθε παραγωγής που βασίζεται στην κατανάλωση ακριβού ρεύματος για τις αντλίες.

Ας θυμηθούμε όμως το ανάλογο Δελτίο Τύπου (14/6/1921) που έγραφε: “... Το εγγειοβελτιωτικό έργο στη δεξιά όχθη του Αλιάκμονα, δηλαδή στις περιοχές Βεργίνα-Μελίκη-Κυψέλη-Αιγίνιο για την κατασκευή δικτύου άρδευσης. Στη συνάντηση του κ. Βεσυρόπουλου με τον κ. Καραμανλή, υπήρξε δέσμευση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ότι θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για τη μελέτη το επόμενο εξάμηνο.,,,”

Επίσης από το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου δεν γίνεται αναφορά για την κατασκευή του έργου αλλά για τη...μελέτη του! Οπότε δικαιολογημένα μπορεί να υποθέσουν οι κάτοικοι ότι απλά αποτελεί προεκλογικού χαρακτήρα πυροτέχνημα!

Έχει διαβαστεί 832 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 629 επισκέπτες και 0 μέλη.