Πέμπτη, 23 Μάρ, 2023

  • Ελπιδοφόροι οι αγώνες στη Γαλλία
  • Ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο: Η Κομισιόν καλεί σε επιτάχυνση του «εγκλήματος»  ενώ υποδύεται την… απληροφόρητη
  • Η απορία μας
  • Στην πρώτη θέση των ΝΑΤΟικών χωρών η Ελλάδα σε πολεμικές δαπάνες!
  • Οι σιδηρόδρομοι ανοίγουν ... ακριβώς όπως έκλεισαν!
  • Εκλογές τον Μάη, δεσμεύσεις για ακόμα πιο εχθρικό προς τον λαό κράτος
Ελπιδοφόροι οι αγώνες στη Γαλλία1 Ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο: Η Κομισιόν καλεί σε επιτάχυνση του «εγκλήματος»  ενώ υποδύεται την… απληροφόρητη2 Η απορία μας3 Στην πρώτη θέση των ΝΑΤΟικών χωρών η Ελλάδα σε πολεμικές δαπάνες!4 Οι σιδηρόδρομοι ανοίγουν ... ακριβώς όπως έκλεισαν!5 Εκλογές τον Μάη, δεσμεύσεις για ακόμα πιο εχθρικό προς τον λαό κράτος6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μυστικές συνεννοήσεις...

Μυστικές συνεννοήσεις περίπου τριών εβδομάδων βρίσκονταν πίσω από τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με όσα διαρρέει το υπουργείο. Δεν θέλουμε βέβαια να πιστέψουμε ότι τόσες μέρες έψαχναν τα προγράμματά τους για να βρουν κενό στην ατζέντα. Πόσο μάλλον που δεν πρόκειται για την πρώτη τ... Περισσότερα

Ας "κρατήσουν οι χοροί"

από Η Άλλη Άποψη
Ας "κρατήσουν οι χοροί"

Το τελευταίο διάστημα προβλήθηκε έντονα το σχετικό Δελτίο του Ημαθιώτη Υφυπουργού Α. Βεσυρόπουλου που αναφέρει: «Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος για το γεγονός ότι στον προγραμματισμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχει ενταχθεί η δημοπράτηση της μελέτης ενός μεγάλου έργου για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και για τους αγρότες της Ημαθίας.Πρόκειται για το τεράστιας σημασίας εγγειοβελτιωτικό έργο στη δεξιά όχθη του Αλιάκμονα, δηλαδή στις περιοχές Βεργίνα – Μελίκη – Κυψέλη - Αιγίνιο με την κατασκευή δικτύου άρδευσης.

Για το συγκεκριμένο έργο, ο κ. Βεσυρόπουλος είχε πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή το προηγούμενο διάστημα.Σε δήλωση του, ο κ. Βεσυρόπουλος επισημαίνει: «Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Ημαθία, θα δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν καλλιεργητικές εκτάσεις με τους καλύτερους δυνατούς όρους και με μεγάλη προοπτική. Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών από την πρώτη συνάντηση που κάναμε αντιλήφθηκε πόσο σημαντικό είναι αυτό το έργο για την περιοχή μας αλλά και τους αγρότες. Η δημοπράτηση της μελέτης το επόμενο διάστημα ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση του».

Πρόκειται προφανώς για ένα έργο αναγκαίο που είναι ως στόχος δεκαετίες τώρα από τις διάφορες κυβερνήσεις. Πρόκειται για ένα έργο αναγκαίο που η κατασκευή του οποίου θα μειώσει το κόστος της αγροτικής παραγωγής σε μια έκταση περίπου τριακοσίων χιλιάδων στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης. Επιπλέον θα συμβάλει στην προστασία και διαχείριση των φυσικών πόρων με γνώμονα την αειφορία, καθώς μέχρι σήμερα η αγροτική παραγωγή και η κτηνοτροφία εξυπηρετείται από απαρχαιωμένα δίκτυα και ενεργοβόρες γεωτρήσεις, δημοτικές και δυστυχώς πολύ περισσότερες ιδιωτικές, που σε μεγάλο ποσοστό δημιουργούν, λόγω υπεράντλησης, προβλήματα στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής, αυξάνοντας μάλιστα κάθετα το κόστος κάθε παραγωγής που βασίζεται στην κατανάλωση ακριβού ρεύματος για τις αντλίες.

Ας θυμηθούμε όμως το ανάλογο Δελτίο Τύπου (14/6/1921) που έγραφε: “... Το εγγειοβελτιωτικό έργο στη δεξιά όχθη του Αλιάκμονα, δηλαδή στις περιοχές Βεργίνα-Μελίκη-Κυψέλη-Αιγίνιο για την κατασκευή δικτύου άρδευσης. Στη συνάντηση του κ. Βεσυρόπουλου με τον κ. Καραμανλή, υπήρξε δέσμευση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ότι θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για τη μελέτη το επόμενο εξάμηνο.,,,”

Επίσης από το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου δεν γίνεται αναφορά για την κατασκευή του έργου αλλά για τη...μελέτη του! Οπότε δικαιολογημένα μπορεί να υποθέσουν οι κάτοικοι ότι απλά αποτελεί προεκλογικού χαρακτήρα πυροτέχνημα!

Έχει διαβαστεί 764 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 8 °C
Άνεμος ΝΝΑ 2 μποφόρ

Πέμπτη, 23 Μαρτίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 18 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 24 Μαρτίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 8 ως 20 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 376 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)