Δευτέρα, 27 Ιούν, 2022

  • Συνάντηση Δικτύωσης Φορέων και Υπηρεσιών του Ν.Ημαθίας
  • ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ
  • Η ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ
  • Ομερτά της «αριστεράς» και της «προόδου»
  • ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Αύριο ανακοινώνονται οι βαθμοί των υποψηφίων
  • Το Κέντρο Υγείας Βέροιας οργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία
Συνάντηση Δικτύωσης Φορέων και Υπηρεσιών του Ν.Ημαθίας1 ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ2 Η ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ3 Ομερτά της «αριστεράς» και της «προόδου»4 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Αύριο ανακοινώνονται οι βαθμοί των υποψηφίων5 Το Κέντρο Υγείας Βέροιας οργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κυβερνητικές παλινωδίες

Οι κυβερνητικές παλινωδίες με την 4η δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Η κυβέρνηση περίπου συμβουλεύει τον λαό να αυτοδιαγνωστεί σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο να κολλήσει και να ...αυτοψυχαναλυθεί, για το πόσο φόβο αισθάνεται απέναντι στον ιό και ανάλογα να πράξει. Δηλαδή, αν κάποιος πιστεύει ότι είναι περι... Περισσότερα

Ας παραδειγματιστούν οι τοπικοί μας άρχοντες

από Η Άλλη Άποψη
Ας παραδειγματιστούν οι τοπικοί μας άρχοντες

Το ζήτημα διαχείρισης των απορριμμάτων απασχολεί και τους δικούς μας δήμους. Το παράδειγμα της Πάτρας για τη διαχείριση του όλου ζητήματος μπορεί ν’ ανοίξει δρόμους. Παρουσιάζουμε αποσπάσματα από ομιλία του αρμόδιου αντιδήμαρχους και καολυμε και τις δικές μας δημοτικές αρχές να την αξιοποιήσουν:

«Βασική κατεύθυνση του Δήμου Πατρέων είναι η διαχείριση των απορριμμάτων και ειδικά για την ανακύκλωση είναι η διαλογή στην πηγή τόνισε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Νίκος Ασπράγκαθος, μιλώντας σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αγορά Αργύρη.

Ο Ν. Ασπράγκαθος στο πλαίσιο της εκδήλωσης ενημέρωσε εκπροσώπους των δημόσιων υπηρεσιών και των τραπεζών της Πάτρας, για τη συγκέντρωση έντυπου χαρτιού προς ανακύκλωση.

Στην εισήγησή του μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Η βασική κατεύθυνση του δήμου για τη διαχείριση των απορριμμάτων και ειδικά για την ανακύκλωση είναι η διαλογή στην πηγή. Με την υλοποίηση του σχεδίου αυτού μπορεί να μειωθεί δραστικά ο όγκος των απορριμμάτων που αποτίθεται στον ΧΥΤΑ και να προστατεύεται το περιβάλλον με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για τον δημότη. Επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πρώτων υλών.

Στην Ελλάδα πρακτικά γίνεται ανακύκλωση μόνο συσκευασιών στους μπλε κάδους, με ευθύνη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης σε συνεργασία με τους δήμους. Τα ποσοστά ανακύκλωσης συσκευασιών είναι πολύ μικρά σε όλη την Ελλάδα και είναι ανάγκη αυτό το σύστημα ανακύκλωσης απορριμμάτων να αλλάξει. Εμείς διεκδικούμε κρατική χρηματοδότηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, για να αυξήσουμε τα ποσοστά ανακύκλωσης με βάση το σχεδιασμό μας.

Θα ήθελα να τονίσω ότι τώρα συνεχίζουμε τη συλλογή συσκευασιών στους μπλε κάδους και καλούμε όλους τους δημότες, τους καταστηματάρχες, τους επαγγελματίες να ρίχνουν αποκλειστικά συσκευασίες γιατί το υπόλειμμα είναι πολύ μεγάλο.

Από τα στατιστικά στοιχεία που έχουμε, το έντυπο χαρτί και το χαρτόνι κατέχουν την πρώτη θέση στα ανακτώμενα υλικά με πολύ μεγάλη διαφορά από τα άλλα. Η ομάδα ανακύκλωσης έχει προετοιμάσει τις διαδικασίες για την ανακύκλωση έντυπου χαρτιού και αρχίζουμε τη σταδιακή εφαρμογή του. Τοποθετήσαμε περί τους 90 κίτρινους κάδους για έντυπο χαρτί κοντά σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες και σας καλέσαμε σήμερα για να σας ενημερώσουμε για τις διαδικασίες και στηριζόμαστε στη συνεχή συνεργασία για την επιτυχία του σχεδίου μας. Η θέση των κίτρινων κάδων σε χάρτη και με τις αντίστοιχες διευθύνσεις έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Πέραν των υπηρεσιών και τραπεζών καλούμε όλους τους δημότες να ρίχνουν μόνο έντυπο χαρτί στους κάδους με κίτρινο καπάκι.

Έχουμε ετοιμάσει υλικό ενημέρωσης που θα το παραλάβετε στο τέλος της ενημερωτικής εκδήλωσης. Όπως θα δείτε στο φυλλάδιο και στην αφίσα παρουσιάζονται τα είδη του χαρτιού που συλλέγουμε στους κίτρινους κάδους.

Είναι ανάγκη να υπάρχει συνεργασία με τους εκπροσώπους των δημόσιων υπηρεσιών όσον αφορά στην κατάσταση των αντίστοιχων κάδων, τον βαθμό πλήρωσής τους, γιατί αυτό θα βοηθήσει στη βέλτιστη αποκομιδή».

 

 

Έχει διαβαστεί 220 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 29 °C
Άνεμος Β 2-4 μποφόρ

Δευτέρα, 27 Ιουνίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 33 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-4 μποφόρ

Τρίτη, 28 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 35 °C
Άνεμος ΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 415 επισκέπτες και 0 μέλη.