Πέμπτη, 13 Μάι, 2021

 • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η απόφαση για τη μείωση των δωρεάν self test είναι επικίνδυνη και πρέπει να παρθεί πίσω
 • Συρμούλα ΤζήμαΤόπη, αντιδήμαρχος Βέροιας: «Τον Σεπτέμβριοη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας θα κάνει την παραχώρηση του κτηρίου στην ΚΕΠΑ, που αυτή έχει την ευθύνη ανάπτυξης του Μουσείου της Εκπαίδευσης»
 • «Στηρίζουμε τον αγώνα των αμπελουργών και των οινοποιών για επιβίωση»: Κατάθεση Ερώτησης από τη Φρόσω Καρασαρλίδου.
 • ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ: Ο ιός θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί χωρίς εκατομμύρια θύματα
 • Καθαρισμός...
 • Η κυριακάτικη αργία μετατρέπεται σε σπάνια εξαίρεση...
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η απόφαση για τη μείωση των δωρεάν self test είναι επικίνδυνη και πρέπει να παρθεί πίσω1 Συρμούλα ΤζήμαΤόπη, αντιδήμαρχος Βέροιας: «Τον Σεπτέμβριοη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας θα κάνει την παραχώρηση του κτηρίου στην ΚΕΠΑ, που αυτή έχει την ευθύνη ανάπτυξης του Μουσείου της Εκπαίδευσης»2 «Στηρίζουμε τον αγώνα των αμπελουργών και των οινοποιών για επιβίωση»: Κατάθεση Ερώτησης από τη Φρόσω Καρασαρλίδου.3 ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ: Ο ιός θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί χωρίς εκατομμύρια θύματα4 Καθαρισμός...5 Η κυριακάτικη αργία μετατρέπεται σε σπάνια εξαίρεση...6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εγκλημα

Εγκλημα

Το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΕΕ, δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Είναι «κρίκος» στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που οξύνουν επικίνδυνα τους ανταγωνισμούς στην περιοχή και αποτελούν ναρκοπέδιο για τους λαούς. Δείχνει ταυτόχρονα πόση αξία έχουν οι «διαβεβαιώσεις» της... Περισσότερα

Αυξημένο κατά 54,08% το φετινό τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Βέροιας

από Η Άλλη Άποψη
Αυξημένο κατά 54,08% το φετινό τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Βέροιας

Πράσινη ανάπτυξη, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και «έξυπνες» υπηρεσίες προσαρμοσμένες στην ψηφιακή εποχή, αποτελούν το τρίπτυχο για την τροχιά υλοποίησης του έργου στον Δήμο Βέροιας. Ο φετινός προϋπολογισμός που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενισχυμένος στο Τεχνικό του Πρόγραμμα κατά 54,08%, δημιουργεί μία ιδανική παρακαταθήκη για τις νέες γενιές με μια σειρά έργων που αποτελούν τη στέρεη βάση για το μέλλον.

Έργα που ξεκίνησαν και δίνουν προτεραιότητα στην πράσινη ανάπτυξη, όπως η ενεργειακή και βιοκλιματική αναβάθμιση σχολείων, αυλών και αθλητικών κτιρίων. Ο περιορισμός των ρύπων και η συμμόρφωση με τους κανόνες για ένα υγιές φυσικό περιβάλλον υλοποιούνται μέσα από τα «Πράσινα Σημεία» ανακύκλωσης και επανάχρησης αντικειμένων αλλά και μέσω του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων και του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που βελτιώνει την ελκυστικότητα και την ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο του κοινού οράματος για τη βιώσιμη κινητικότητα ο Δήμος Βέροιας επενδύει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, στην ελαχιστοποίηση των τροχαίων ατυχημάτων γύρω και από σχολικές μονάδες, στις ανάγκες προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, όπως επίσης και στη βελτίωση της προσβασιμότητας στα σχολεία της Βέροιας.

Βασική επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής, της καθημερινής λειτουργίας της πόλης και της εικόνας της, με έμφαση στη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών παράλληλα με την ίση πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες για όλους τους κατοίκους. Βασικά έργα υποδομής που δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την οικονομική ανάπτυξη ολοκληρώθηκαν ή είναι υπό εξέλιξη. Αγροτική και ενδοδημοτική οδοποιία για την εξυπηρέτηση παραγωγών και κτηνοτρόφων, ανάπτυξη δικτύου άρδευσης, συντήρηση οδών και κοινωφελών χώρων στο πολεοδομικό συγκρότημα και τις Δημοτικές Ενότητες και διαμόρφωση ελεύθερων χώρων συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να βρίσκονται την κορυφή της ατζέντας σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής, αναπτύσσοντας τη σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών σήμερα αλλά και για ένα σίγουρο αύριο.

Η γρήγορη εφαρμογή του ψηφιακού μετασχηματισμού και μετασχηματισμού της Βέροιας σε «Έξυπνη Πόλη» επιτυγχάνεται μέσα από μία σειρά κινήσεων που γίνονται προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του τουρισμού, διευκόλυνσης της καθημερινότητας του πολίτη μέσα από τη δυνατότητα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησής του από την ιστοσελίδα veria.gr και της διαδικτυακής προσβασιμότητας (WIFI4EU) σε όλους τους πολίτες που κατοικούν ή κινούνται στο κέντρο της Βέροιας.

Ένας ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, όπως αυτός που παρουσιάστηκε, καταδεικνύει τη φιλοσοφία διοίκησης της δημοτικής αρχής. Πρόκειται για έναν αναπτυξιακό προϋπολογισμό που εξυπηρετεί την εξωστρέφεια, την ανάπτυξη, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου Βέροιας.


Έχει διαβαστεί 332 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος ΝΝΑ 2 μποφόρ

Πέμπτη, 13 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 24 °C
Άνεμος ΝΔ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 14 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 24 °C
Άνεμος ΝΝΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 612 επισκέπτες και 1 μέλος.