Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023

  • ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ  ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ κ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ , ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ , ΤΟ ΕΚΑΒ
  • Σκουπίζουν τα κροκοδείλια δάκρυα στο ... μαντηλάκι της PISA
  • Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα για το Φορολογικό Νομοσχέδιο
  • Ψήφισαν σχεδόν το 50% του νομοσχεδίου της ΝΔ που παραδίδει στα «κοράκια» τα χρεωμένα νοικοκυριά...
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΤΕΜΠΩΝ: Διοργανώνει συλλαλητήριο στις 12 Δεκέμβρη στο Σύνταγμα
  • Ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ  ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ κ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ , ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ , ΤΟ ΕΚΑΒ 1 Σκουπίζουν τα κροκοδείλια δάκρυα στο ... μαντηλάκι της PISA2 Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα για το Φορολογικό Νομοσχέδιο3 Ψήφισαν σχεδόν το 50% του νομοσχεδίου της ΝΔ που παραδίδει στα «κοράκια» τα χρεωμένα νοικοκυριά...4 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΤΕΜΠΩΝ: Διοργανώνει συλλαλητήριο στις 12 Δεκέμβρη στο Σύνταγμα5 Ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γάζα, 60 μέρες μετά

Εξήντα μέρες συμπληρώθηκαν από όταν ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε το νέο μακελειό σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, αφήνοντας πίσω του μέχρι σήμερα πάνω από 16.000 νεκρούς, 7.000 νεκρά παιδιά, 40.000 τραυματίες και κοντά 2 εκατομμύρια εκτοπισμένους.Παρά τον εφησυχασμό που επιχείρησαν να καλλιεργήσουν τις προηγούμενες μέρες τα αστικά επ... Περισσότερα

«Άξονας 7ος: Βελτιώνουμε την καθημερινότητα του πολίτη»

από Η Άλλη Άποψη
«Άξονας 7ος: Βελτιώνουμε την καθημερινότητα του πολίτη»

Το Πρόγραμμα του Κώστα Βοργιαζίδη για την επόμενη τετραετία (2019-2023)

 

Η καθημερινότητα είναι το στοίχημα και ίσως το δυσκολότερο θέμα που έχει να αντιμετωπίσει κάθε Δημοτική Αρχή. Η καθημερινότητα όμως δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, χωρίς την ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Έτσι, συνεργαζόμαστε με όλους τους τοπικούς φορείς, σχεδιάζουμε δυναμικές παρεμβάσεις και προωθούμε δράσεις ευαισθητοποίησης, εθελοντισμού και συμμετοχής των πολιτών σε κοινές πρωτοβουλίες ώστε να κάνουμε όλοι μαζί την καθημερινότητα μας καλύτερη!

 

Καθαριότητα – Ανακύκλωση

Δημιουργία Πάρκου Ανακύκλωσης το οποίο θα περιλαμβάνει αίθουσα προβολής και εκπαίδευσης, με διαδραστικά παιχνίδια, με βιωματικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, ώστε μέσα από την κατανόηση των ωφελειών της ανακύκλωσης, της διαλογής στην πηγή, της διάκρισης των 4 ρευμάτων  οι κινήσεις αυτές  να γίνουν στάση ζωής, με μελλοντικό στόχο την κοινωνία των μηδενικών αποβλήτων (zero waste).

Χορήγηση κάδων κομποστοποίησης σε δημότες και πολυκατοικίες για τη μείωση του όγκου των οργανικών απορριμμάτων

Δημιουργία κεντρικού Πράσινου Σημείου στην είσοδο της πόλης για τη συγκέντρωση κάθε είδους ανακυκλώσιμων απορριμμάτων και Πράσινων Γωνιών στο κέντρο της πόλης και σε όλες τις τοπικές κοινότητες 

Συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των κάδων απορριμμάτων

Εφαρμογή δράσεων ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με συλλογικά συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης μη επικίνδυνων αποβλήτων και τοπικούς φορείς για την κινητοποίηση των δημοτών προς την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος

 

Αναβάθμιση Δημόσιου Χώρου

Αναβάθμιση και πιστοποίηση του συνόλου των παιδικών χαρών  του Δήμου Βέροιας με σύγχρονα πιστοποιημένα όργανα, ξεκινώντας σε πρώτη φάση με την ολοκλήρωση της πιστοποίησης – αδειοδότησης 19 παιδικών χωρών, εκ των οποίων οι 3 θα περιλαμβάνουν και όργανα για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ,) μέσω των χρηματοδοτικών προγραμμάτων Φιλόδημος ΙΙ και Πράσινο Ταμείο.

Κατασκευή μιας νέας σύγχρονης μεγάλης παιδικής χαράς για ΑΜΕΑ στην καρδιά της πόλης.

Δημιουργία Ποδηλατικού Πάρκου (Bike Park) στην περιοχή της Τ.Κ. Τριποτάμου για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών, που θα συνδέεται με εύκολες και δύσκολες χωμάτινες διαδρομές και μονοπάτια ποδηλάτου στο δημοτικό δάσος των περιοχών των Τ.Κ. Τριποτάμου και Κουμαριάς. 

Ολοκλήρωση του δικτύου αθλότοπων του Δήμου με τη δημιουργία νέων ανοιχτών χώρων άθλησης  που θα περιλαμβάνουν σύγχρονα  όργανα γυμναστικής και θα συνδέονται με περιπατητικές διαδρομές.

 

Δράσεις Πολιτισμού

Στηρίζουμε και διευρύνουμε τις δράσεις υψηλών προδιαγραφών, ικανών να προσελκύσουν και το ενδιαφέρον του κοινού εκτός της περιοχής μας, έτσι:

Ενισχύουμε το θεσμό της «Εύηχης πόλης» δίνοντας του διεθνή διάσταση και ανάλογη προβολή.

Ενισχύουμε τα φεστιβάλ «Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας» και «Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου», ώστε αυτά να αποτελέσουν την αιχμή για τη δημιουργία των όρων αναγνωρισιμότητας της περιοχής μας και σε διεθνές επίπεδο.

Αναβαθμίζουμε και επεκτείνουμε το «Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Βέροιας», ενισχύοντας το διεθνή χαρακτήρα του.

 

Και εγκαινιάζουμε εντός του 2019 νέα φεστιβάλ όπως:

“Veria Jazz Festival”

Φεστιβάλ «Μικρό Παρίσι»

 

Παράλληλα μελετούμε τη δημιουργία νέων θεσμών ικανών να αναβαθμίσουν και να ενισχύσουν την εικόνα του δήμου, στηριγμένους σε τοπικά δεδομένα και χαρακτηριστικά.

Συνάντηση των πολιτισμών. Μια νέα διεθνής δράση αφιερωμένη στην ελληνική, εβραϊκή και ανατολική τέχνη.

Δημιουργία ενός διεθνούς ακαδημαϊκού forum για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μια περιοχή που συμπίπτει ιστορικά με την αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε συνεργασία με ελληνικά πανεπιστήμια.

Βυζαντινή τέχνη και λόγος. Μια δράση – θεσμός με περιεχόμενο από το βυζαντινό πολιτισμό (αγιογραφία, βυζαντινή μουσική, βυζαντινή τέχνη, λόγος).

Φεστιβάλ φαντασίας, δημιουργίας και εθελοντισμού. Μια δράση ανοικτή στους νέους, ένα βήμα διαλόγου και αλληλογνωριμίας.

Παράδοση, μνήμες και προοπτική. Αναφορά στην ελληνική παράδοση με δράσεις που θέλουν αναδείξουν τις παραδοσιακές τέχνες και τεχνικές, την ιστορία, τη γλώσσα.

Επέκταση των πολιτιστικών δράσεων στις συνοικίες της πόλης και τις τοπικές ενότητες.

 

Δράσεις Αθλητισμού

Υποστηρίζουμε, αναβαθμίζουμε και ενισχύσαμε τοπικές αθλητικές διοργανώσεις όπως:

Ο «Φιλίππειος Δρόμος»

Ο «Ορεινός Δρόμος Ξηρολιβάδου»

Ο «Ορεινός Δρόμος Σελίου

Ο  «Δρόμος στη Μνήμη των 21 Μαθητών»

Ο «Δρόμος Ανακτόρων Βεργίνας»

Το «Veria Basketball Camp»

 

Και διεκδικούμε σε συνεργασία με Πανελλήνιες Αθλητικές Ομοσπονδίες αθλητικές εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις, αξιοποιώντας το καλά οργανωμένο δίκτυο αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Βέροιας και το οποίο επεκτείνουμε με την κατασκευή νέου υψηλών προδιαγραφών κλειστού γυμναστηρίου 3.000 θέσεων. 

Δράσεις Παιδείας

Ανάδειξη και ολοκλήρωση του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής και τη δημιουργία χωμάτινων διαδρομών ποδηλάτου για εκπαίδευση μικρών παιδιών στην περιοχή Εργοχωρίου (δίπλα στο 6ο Γυμνάσιο και το 5ο Λύκειο).

Καθιέρωση σε θεσμό του προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης «Καλοκαίρι στην Πόλη μου» και επέκταση της εφαρμογής του για ΑμΕΑ.

Συνέχιση συμμετοχής στα προγράμματα “Ecomobility” και “Freemobility”, προωθώντας την περιβαλλοντική εκπαίδευση για παιδιά γυμνασίου και των αξιών της οικολογίας και της ελεύθερης μετακίνησης.

Αναβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων και Εφήβων για την εξοικείωση των μαθητών με τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις διαδικασίες λήψης συλλογικών αποφάσεων. 

 

Τραπεζοκαθίσματα

 

Τροποποίηση και επικαιροποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς με στόχο την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) αλλά και τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο έλεγχο ενδεχόμενων παραβάσεων.

Ψηφιοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες του γεωγραφικού πληροφοριακού συστήματος του Δήμου (GIS).

 

Κοιμητήρια

Ολοκλήρωση των υποδομών στα κοιμητήρια των Τοπικών Κοινοτήτων με τη δημιουργία οστεοφυλακίων και λοιπών βοηθητικών χώρων με στόχο την βελτίωση της λειτουργικότητάς τους.

Ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδότησης για την κατασκευή των νέων κοιμητηρίων στην πόλη της Βέροιας, με τη λήψη γνωμοδοτήσεων και αδειοδοτήσεων από τους αρμόδιους φορείς.

 

Κατοικίδια – Αδέσποτα

 

Η Βέροια είναι από τις πόλεις που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Με την ίδρυση Δημοτικού Κτηνιατρείου και Καταφυγίου Ζώων πριν λίγα χρόνια επιχειρήσαμε να δώσουμε οριστική διέξοδο στο πρόβλημα ενώ εφαρμόζουμε σε ετήσια βάση πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων προκειμένου να ελεγχθεί και να μειωθεί σταδιακά ο πληθυσμός των αδέσποτων ζώων στο Δήμο μας. Παρόλο αυτά τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα γιατί παρατηρείται συνεχώς η εμφάνιση νέων ζώων συντροφιάς τα οποία προστίθενται στον ήδη υφιστάμενο πληθυσμό.

 

Για την οριστική λύση του προβλήματος, επιδιώκουμε:

 

Την άσκηση πολιτικής πίεσης μέσω των συλλογικών οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης για την αλλαγή του υφιστάμενου νομικού πλαισίου με βασικό στόχο να μην υπάρχει κανένα αδέσποτο ζώο συντροφιάς χωρίς υιοθεσία ή εποπτεία.

 

Μέχρι τότε, προωθούμε:

 

Τη διαμόρφωση χώρων επανένταξης αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε περιοχές με μη υψηλή πυκνότητα πληθυσμού (εκτός αστικού ιστού) όπου θα υπάρχουν ποτίστρες, ταΐστρες και θα πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις ευζωίας των ζώων.

Την προώθηση και εφαρμογή ειδικού προγράμματος υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε συνεργασία με σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με απώτερο στόχο τη σταδιακή μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων.

Την αλλαγή του τρόπου επανένταξης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν λάβει φροντίδα από τις υπηρεσίες του δήμου ώστε να σταματήσει ο φαύλος κύκλος που παρατηρείται στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια.

 

Παράλληλα, προχωράμε:

 

Στη δημιουργία πάρκου δεσποζώμενων ζώων συντροφιάς όπου οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν ελεύθερα με τους «τετράποδους» φίλους σ’ ένα ασφαλές περίφρακτο περιβάλλον που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει παιχνίδια και ειδικά όργανα για το παιχνίδι και την εκπαίδευση των ζώων.

 

#συνεχίζουμε_μαζί_μπροστά

 

Έχει διαβαστεί 245 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 223 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)