Τρίτη, 25 Ιαν, 2022

  • Άγγελος Τόλκας : «Μια κυβέρνηση που δημιουργεί μόνιμα κρίσεις. Μόνη λύση να φύγουν. Είναι ζήτημα ζωής.»
  • Ν.Τ Α.Δ.Ε.Δ.Υ Ημαθίας: Αναβολή της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ
  • Να μην «γραφτεί στο χιόνι»...
  • Όταν ο ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος ξαναχτυπά…
  • Χωρίς ρεύμα χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά ενώ χρυσοπληρώνουν πανάκριβα τιμολόγια
  • Για άλλη μια φορά κατέρρευσε με τον χιονιά το «επιτελικό κράτος» της ΝΔ
Άγγελος Τόλκας : «Μια κυβέρνηση που δημιουργεί μόνιμα κρίσεις. Μόνη λύση να φύγουν. Είναι ζήτημα ζωής.»1 Ν.Τ Α.Δ.Ε.Δ.Υ Ημαθίας: Αναβολή της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ2 Να μην «γραφτεί στο χιόνι»...3 Όταν ο ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος ξαναχτυπά…4 Χωρίς ρεύμα χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά ενώ χρυσοπληρώνουν πανάκριβα τιμολόγια5 Για άλλη μια φορά κατέρρευσε με τον χιονιά το «επιτελικό κράτος» της ΝΔ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΡΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ

Όσο περισσότερο αποκαλύπτονται οι τεράστιες ελλείψεις του κρατικού σχεδιασμού, της Πολιτικής Προστασίας και των υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες, τόσο περισσότερο τα καιρικά φαινόμενα, όπως οι φυσιολογικές χιονοπτώσεις τον χειμώνα, θα βαφτίζονται "ακραία" και "πρωτόγνωρα", αλλά και τόσο περισσότερο θα ακούγονται ανέξοδες συστ... Περισσότερα

Βασίλης Διαμαντόπουλος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας: «Ο κόσμος θα πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στην επιστήμη και στους επιστήμονες»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Βασίλης Διαμαντόπουλος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας:  «Ο κόσμος θα πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στην επιστήμη και στους επιστήμονες»

Τηλεφωνική συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» (με τους Αλέκο Χατζηκώστα και Παύλο Τουτουντζίδη) είχε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Βασίλης Διαμαντόπουλος, την Τρίτη 6/7.

Απαντώντας στην ερώτηση για την πορεία της πανδημίας τόνισε: «Οι ειδικοί πάντα έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου. Δεν είχαμε και δεν έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία. Περιμέναμε το λεγόμενο 4ο κύμα λίγο αργότερα , αλλά δυστυχώς η μετάλλαξη «Δ» επίσπευσε κατά πολύ την χρονική περίοδο. Νομίζω ότι είμαστε ήδη στο 4ο κύμα.» Σε σχέση με τις ευθύνες σημείωσε: « Είναι κάτι το αναμενόμενο. Οι ιοί έχουν δυστυχώς την ικανότητα να μεταλλάσσονται. Είναι το όπλο που έχουν . Και όσο εμείς έχουμε την εσφαλμένη άποψη ότι πάει – πέρασε, βρίσκει ο ιός πρόσφορο έδαφος και μεταδίδεται. Και δυστυχώς τώρα μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα ,απ’ ότι τα προηγούμενα στελέχη. Οπότε θέλει πολλή προσοχή.»

Σε σχέση με την σημασία και αναγκαιότητα των εμβολιασμών, καθώς και με την πορεία τους υπογράμμισε: «Δεν έχουμε άλλο όπλο έναντι της πανδημίας πέρα από τους εμβολιασμούς. Και όπως έλεγε ο πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης κάλιο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Άρα καλύτερα η πρόληψη από την θεραπεία. Μέσω των μαζικών εμβολιασμών επιτυγχάνεται το λεγόμενο τείχος της ανοσίας. Και αν αυτό επιτευχθεί η πανδημία θα φθίνει συν τω χρόνω.»

Σε σχέση με τις επιφυλάξεις που υπάρχουν σε μερίδα του πληθυσμού επισήμανε: «Εμείς στα ιατρεία μας αντιμετωπίζουμε καθημερινά αυτή τη δυσπιστία, αυτόν τον φόβο. Ο φόβος για το άγνωστο μέχρι ενός σημείου είναι δικαιολογημένος. Η δυσπιστία δεν δικαιολογείται. Θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην Επιστήμη και τους Επιστήμονες, εμπιστοσύνη στους γιατρούς μας. Όταν σε ποσοστό 90% οι γιατροί είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει αυτούς να έχουμε ως παράδειγμα. Να μην βλέπουμε το δένδρο και να χάνουμε το δάσος. Άρα προτρέπουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί τάχιστα για να έχουμε έναν καλύτερο χειμώνα φέτος. Ξέρουμε τι έρχεται και θέλουμε να το αποφύγουμε πάση θυσία . Καθημερινά πασχίζουμε να πείσουμε έναν κόσμο και βρίσκουμε ένα τείχος μπροστά μας π.χ δεν θέλω να μου αλλάξουν το DNA, είναι του αντίχριστου κ.α . Έχουμε μία φθίνουσα πορεία των εμβολιασμών, ενώ τώρα έχουμε εμβόλια σε σχέση με τις αρχές του έτους, τώρα αν θέλεις σε 3-4 μέρες κάνεις εμβόλιο.» Για τις πιθανές παρενέργειες και την ανάγκη ουσιαστικής και υπεύθυνης ενημέρωσης των πολιτών τόνισε: «Αυτοί που έχουν αναλάβει αυτόν τον ρόλο σε κεντρικό επίπεδο είναι καθημερινά στα κανάλια και τονίζουν το τι πρέπει να γίνει .Ο κόσμος θα πρέπει ν’ ακούει και να εμπιστεύεται την επίσημη ενημέρωση και όχι την λεγόμενη «ενημέρωση» μέσω fb. Ο κόσμος θα πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στην επιστήμη και στους επιστήμονες» Επίσης τόνισε ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα υπάρχει πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα που βγήκε στην επιφάνεια μετά και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για την ύπαρξη δύο Νοσοκομείων και στην Ημαθία τόνισε: «Θεωρώ άστοχη και άτοπη αυτή την κουβέντα. Μας απασχόλησε και στον νομό μας πριν από λίγα χρόνια. Τρομάζω στην ιδέα να είχαμε ένα Νοσοκομείο στο νομό τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και να είχαμε απολέσει τα 110 κρεβάτια νοσηλείας του Νοσοκομείου της Νάουσας. Δεν θα μπορούσαμε να σταθούμε όρθιοι απέναντι σε μία πανδημία. Το Νοσοκομείο της Νάουσας έχει το 50% της δυναμικότητας σε κρεβάτια του νομού. Δεν μπορούμε να τα απολέσουμε. Δυστυχώς φάνηκαν περίτρανα οι πολιτικές των μνημονίων που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια με τη διάλυση της Α/θμιας υγείας»

Σε σχέση με την ετοιμότητα απέναντι στην πανδημία σημείωσε: «Κανένα κράτος, αποδείχτηκε, δεν ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει την πανδημία υγειονομικά , ένας λόγος παραπάνω στη χώρα μας που μας βρήκε σε μία δύσκολη-μεταμνημονιακή περίοδο όπως την ονομάζουνε. Τουλάχιστον 20.000 γιατροί έφυγαν μετανάστες , τώρα ψάχνουμε γιατρούς και δεν βρίσκουμε για να μπουν στο ΕΣΥ και να το ενισχύσουν. Τα ΙΚΑ που κλείσανε, ήταν η Α/Θμια Υγεία. Και όλα αυτά τα βρίσκουμε μπροστά μας» Σε σχέση με την εικόνα που υπάρχει για τη λειτουργία της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου της Βέροιας τόνισε: « «Η εικόνα που έχω από τον Διοικητή είναι ότι το Τμήμα Επειγόντων και η νέα ΜΕΘ είναι έτοιμες προς παράδοση και ακολουθεί και το υπόλοιπο έργο, βαίνουμε στην ολοκλήρωση. Είναι ένα έργο πνοής υγειονομικά για το νομό μας».

Σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι γιατροί κατά τη διάρκεια της πανδημίας στην άσκηση του έργου τους υπογράμμισε: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα που παρουσιάστηκε πέρσι τον Μάρτιο ήταν η έλλειψη υγειονομικού υλικού (π.χ μάσκες, γάντια). Είχαν επιταχθεί όλα τα υλικά από το Υπουργείο για τις ανάγκες των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας και εμείς είχαμε μείνει ακάλυπτοι και απροστάτευτοι έναντι του κορωνοϊου γι’αυτό και πολλοί συνάδελφοι νόσησαν. Τα ζητούσαμε μετ’ επιτάσεων από το Υπουργείο και κάποια στιγμή ομαλοποιήθηκε η κατάσταση. Όπως μεγάλο πρόβλημα ήταν να κρατήσουμε ανοικτά τα ιατρεία με ελλιπή μέτρα ατομικής προστασίας για να μπορεί ο κόσμος να εξυπηρετηθεί , υπήρχαν πολίτες που η νοσηλεία τους έγινε κατ’ οίκον και τον ρόλο αυτό έπαιξε η ιδιωτική Α/θμια Υγεία.»


Έχει διαβαστεί 427 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 2 °C
Άνεμος Β 3-5 μποφόρ

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία -2 ως 4 °C
Άνεμος Β 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία -1 ως 7 °C
Άνεμος Β 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 285 επισκέπτες και 0 μέλη.