Τετάρτη, 19 Ιαν, 2022

 • ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ : Η φράση «πάρε ένα "Ντεπόν" και έλα» να δουλέψεις με κορονοϊό βρίσκει πλέον νομιμοποίηση
 • ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ “ΑΠΑΤΗΤΑ ΒΟΥΝΑ”
 • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 19/1
 • ΕΕΔΥΕ: Πρόκληση για τον λαό οι «φιέστες» της κυβέρνησης για την παραλαβή των «Rafale»
 • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ: Με κινητοποίηση διεκδίκησαν μέτρα προστασίας της υγείας
 • Ενημέρωση από το Νοσοκομείο ζητάει το ΚΙΝΑΛ Ημαθίας
ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ : Η φράση «πάρε ένα "Ντεπόν" και έλα» να δουλέψεις με κορονοϊό βρίσκει πλέον νομιμοποίηση1 ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ “ΑΠΑΤΗΤΑ ΒΟΥΝΑ” 2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 19/13 ΕΕΔΥΕ: Πρόκληση για τον λαό οι «φιέστες» της κυβέρνησης για την παραλαβή των «Rafale»4 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ: Με κινητοποίηση διεκδίκησαν μέτρα προστασίας της υγείας5 Ενημέρωση από το Νοσοκομείο ζητάει το ΚΙΝΑΛ Ημαθίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΜΠΡΑΒΟ στον ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ!

Μπράβο στην πρωτοβουλία του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ που εκτός από πανό στις κερκίδες οι παίκτες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο με φανέλες που έγραφαν «Ούτε μία λιγότερη», ενώ κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: «Του έθιξε τον ανδρισμό, απούσα», «Επειδή του είπε όχι, απούσα», «Επειδή τον χώρισε, απούσα». Μία σημαν... Περισσότερα

Βασίλης Παπαδόπουλος, αντιδήμαρχος Βέροιας: «Θεωρώ ότι η καθαριότητα είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Βασίλης Παπαδόπουλος, αντιδήμαρχος Βέροιας: «Θεωρώ ότι η καθαριότητα είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο»

Τηλεφωνική συνέντευξη στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» (με τους Αλέκο Χατζηκώστα και Παύλο Τουτουντζίδη) στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ έδωσε ο αντιδήμαρχος Βέροιας (Αντιδήμαρχος Καθαριότητας-Ανακύκλωσης-Περιβάλλοντος-Πολιτικής Προστασίας) Βασίλης Παπαδόπουλος την Δευτέρα 31/5/2021

Απαντώντας για τις τελευταίες παρεμβάσεις στον Τριπόταμο υπογράμμισε: «Έχει γίνει παρόμοιος- όχι στο επίπεδο αυτό καθαρισμός από χόρτο από βάτα, τσουκνίδες κ.α που ευδοκιμούν εκεί. Είχε μείνει λίγο πίσω αυτή η ιστορία. Δεν είναι εύκολο ποτάμι ο Τριπόταμος, είναι πολύ ιδιαίτερο. Καθαρίσαμε σε επίπεδο που να είναι βατό για να το απολαύσουμε και να το γνωρίσουμε και φυσικά η συμβουλή είναι ότι κατεβαίνουμε με μεγάλη προσοχή. Το επιπλέον είναι ότι καθαρίστηκε η γέφυρα Καραχμέτ.Το είχαμε σκοπό εδώ και 3-4 χρόνια. Προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπο. Τελικά έγινε με γερανό και επιτέλους αναδείχθηκε η γέφυρα που από τα παιδικά μου χρόνια δεν τη θυμάμαι σ’αυτό το επίπεδο, στην κατασκευή και την ομορφιά της. Θα πρέπει να κρατήσουμε τον χώρο σ’αυτό το επίπεδο, καθαρό, βατό». Σε ό,τι αφορά άλλες παρεμβάσεις σημείωσε: «Οποιαδήποτε άλλη ανάδειξη π.χ με δημιουργία καθιστικών χώρων «κολλάνε» στις αντιπλημμυρικές μελέτες , γιατί τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι απαγορευτικά στο να γίνει οτιδήποτε. Για παράδειγμα η γέφυρα στα «παλιά σφαγεία» θα πρέπει ν’ ανέβει δύο μέτρα με βάση τις μετρήσεις. Προσπαθούμε να βρούμε φόρμουλα ν’ αναδειχτεί το ποτάμι ώστε ν’ αλλάξει η όψη και η ζωντάνια όλης της περιοχής, ολόκληρης της πόλης γιατί τέτοιες ομορφιές συναντάμε σε πολύ λίγες πόλεις, στο κέντρο τους» Σε σχέση με τις αποχετεύσεις (και τους σωλήνες που φαίνονται) διευκρίνισε ότι «δεν κατεβαίνουν στο ποτάμι, αλλά στον μεγάλο αγωγό της αποχέτευσης που βρίσκεται σ’ εκείνο το επίπεδο. Η ΔΕΥΑΒ ξεκίνησε στην αντικατάσταση των καπακιών με κάτι πιο ασφαλές. Τα μόνο που καταλήγουν στο ποτάμι είναι κάποια όμβρια ύδατα. Δεν καταλήγουν δηλαδή αποχετεύσεις».

Σε ερώτηση σχετικά με την έκταση και τον πληθυσμό πλέον του δήμου και την επάρκεια της υπηρεσίας καθαριότητας σε προσωπικό και μέσα τόνισε: «Η καθαριότητα χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Το ένα αφορά τα απορρίμματα και τη διαχείριση τους. Συνεργαζόμαστε- έχουμε συμβάσεις- με φορείς (ιδιωτικούς και δημόσιους) που διαχειρίζονται όλους τους τύπους απορριμμάτων (π.χ από μπαταρίες, μπουκάλια, ρούχα μέχρι τηγανέλαια, χαρτόνι-γιαλί) κ.α. Θεωρώ ότι η καθαριότητα είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Πάμε και σε άλλα μέρη την Ελλάδας και βλέπουμε. Έχουμε 15 πληρώματα «κομπλέ» (τριπλέτες) απορριμματοφόρου κάθε μέρα έξω, εκτός Σαββάτου που είναι λίγο λιγότερα και την Κυριακή μόνο τα επείγοντα. Δεν έμειναν αμάζευτα σκουπίδια όλα τα χρόνια (σ.σ10) που γνωρίζω ή στα 8 πολύ είμαι αντιδήμαρχος. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα έδειξαν πάντα υπευθυνότητα και ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα ακόμα και σε απεργίες- που πρέπει ν α γίνονται για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων- που πάντα εμείς προτρέχαμε, ήμασταν ένα βήμα μπροστά εκτός από τα μεγάλα τα θεσμικά εμείς ως δήμος τα είχαμε πάντα λυμένα. Έχουμε πάρει ήδη 4 απορριμματοφόρα καινούρια τα οποία εμπλουτίζονται μέχρι τέλος της χρονιάς με άλλα 4 και είμαστε ήδη στη φάση υλοποίησης του προγράμματος προμήθειας. Έχουμε 2 που είναι στην υπηρεσία των βιοαποδομήσιμων (αυτών που σαπίζουν δηλαδή) . Σιγά-σιγά ο γερασμένος στόλος (το πιο νέο ήταν το 2000), με το ξεκαθάρισμα των δανείων και με τον «ΦΙΛΟΔΗΜΟ» για παράδειγμα αντικαθίσταται. Προχωράμε σε πιο ορθολογιστικές πρακτικές διαχείρισης που έχουμε από τον τοπικό, περιφερειακό και εθνικό σχεδιασμό. Καταθέσαμε πρόγραμμα 2 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» ώστε να είμαστε έτοιμοι στη νέα εποχή διαχείρισης των απορριμμάτων με τη διαλογή στην πηγή, στο σπίτι, την ανακύκλωση κ.α.»

Σε σχέση με το προσωπικό καθαριότητα τόνισε: «Είμαστε στην καθαριότητα περίπου 100 . Στην «σκούπα» έχουμε μόνο 7 ανθρώπους δυστυχώς. Κάνουν τεράστια προσπάθεια αλλά θα θέλαμε και άλλους μόνιμους και εκπαιδευμένους, η καθαριότητα χρειάζεται μόνο μόνιμους . Έχουμε δρομολόγια που μαζεύουν αντικείμενα μόνο με ραντεβού. Θα πρέπει να έχουμε καθαρή πόλη και να το φροντίσουμε όλοι.» και συνέχισε: «Δημοπρατείται το πράσινο σημείο που θ’ αλλάξει τον τρόπο επικοινωνίας του πολίτη με τον δήμο και την επαφή του με τα σκουπίδια . Για παράδειγμα ό,τι παλιά αντικείμενα έχει ο πολίτης θα τα αποθέτει εκεί με την καθοδήγηση μας. Έχει προχωρήσει η διαδικασία σε χώρο στην είσοδο της πόλης, εύκολα προσβάσιμο και για απόθεση αλλά και να πηγαίνουν ακόμη και σχολεία, ομάδες μαθητών για να ενημερωθούν . Είναι το αύριο για τη διαχείριση και θ’ αρχίσει να μας αποδίδει περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά.»

Σε σχέση με τη μεταφορά των απορριμμάτων σημείωσε: «Αρχικά με σύμβαση τα μεταφέραμε στην Κοζάνη σε οργανωμένο ΧΥΤΑ. Σήμερα τα πηγαίνουμε- μετά τη λήξη της σχετικής δυνατότητας- αρχικά στον ΧΥΤΑ Έδεσσας και σήμερα στ’ αυτόν της Αριδαίας. Ο στόχος είναι να πάμε στην ομάδα ΜΕΑ στον δυτικό τομέα στη Μαυροράχη μέσω ΣΔΙΤ. Αυτό δεν είναι κατ΄ ανάγκη κακό. Όταν οι συμβάσεις σήμερα έχουν φτάσει στον απόλυτο έλεγχο του ιδιώτη. Διάβασα τη σχετική σύμβαση είναι πολύ καλή και σκληρή και οι ιδιώτες οι σοβαροί θέλουν σκληρή σύμβαση να μπαίνει ο καθένας μέσα. Το τι θα γίνει με το αποτέλεσμα στη διαχείριση μέσω αραιοποίησης είναι ένα επόμενο βήμα μετά τη διαλογή στην πηγή και στο εργοστάσιο.»

Σε σχέση με το πράσινο τόνισε: «Είμαστε στο τομέα αυτό ακόμη πιο φτωχοί σε προσωπικό. Έχουμε 7 άτομα. Θα επιδιώξουμε να το ενισχύσουμε. Κάνουμε προσπάθειες- μικρές παρεμβάσεις, στην πόλη (σ.σ σε γωνιές της-γειτονιές)- είμαστε αρκετά καλά. Στο φυτώριο είναι 2 στους 7που παράγουν κάποια λουλούδια, προμηθευόμαστε και απ΄ έξω κυρίως απ’ ευθείας από τον τοπικό παραγωγό, ή άλλα είδη π.χ γκαζόν από κάποιες επιχειρήσεις. Προσπαθούμε ,το καλό όμως είναι εχθρός του καλύτερου. Θέλουμε και τη βοήθεια του κόσμου όμως»

Ερωτώμενος ως στέλεχος του ΚΙΝΑΛ (αναπληρωτής γραμματέας της Ν.Ε) για τη συνεργασία με τη γαλάζια παράταξη της κας Μπατσαρά και με δόση χιούμορ σχετικά με το παλιότερο σύνθημα “Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά” , απάντησε αρχικά στο ίδιο χιουμοριστικό στυλ και σημείωσε: «Σίγουρα διαχρονικά ο λαός δεν πρέπει να ξεχνά τι σημαίνει δεξιά για κάποια πράγματα που συνέβησαν στο παρελθόν και ήταν σκληρά για τον μέσο πολίτη. Το να προχωράς σήμερα μέσω συνεργασιών νομίζω ότι είναι η ιδανική λύση. Είδαμε συνεργασίες κυβερνητικές κάτω από ανάγκη στην Ελλάδα που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και δεν ήταν ουσιαστικά συνεργασίες αλλά συναλλαγές. Εμείς δεν βλέπουμε μία παράταξη καθαρά ως Ν.Δ, αλλά ως παράταξη δημοτική και στα τοπικά το πολιτικό κομμάτι απέχει. Στον συνδυασμό μας είχαμε ανθρώπους απ’ όλο το πολιτικό φάσμα. Εμείς θέλουμε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τη χώρα τους, για τον τόπο τους. Όταν ένας πολίτης είναι ευαισθητοποιημένος-πολιτικοποιημένος σίγουρα θα βοηθήσει τον τόπο του πρώτα.»

Σε σχέση με τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Κ. Παλουκίδη που πήραν πανελλαδική έκταση (σ.σ και οδήγησαν τελικά στην παραίτηση του) σημείωσε: «Πανελλαδική έκταση πήρε γιατί ορισμένοι δεν άκουσαν τον δήμαρχο στο Δ.Σ και ήθελαν να κάνουν ζημιά στην παράταξη και στο πρόσωπο του. Πήγε να εκφράσει μία άποψη. Πολιτικά και στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα αυτά απέχουμε πάρα πολύ. Είναι τελείως διαφορετική η κατεύθυνση μας. Ο αρχαίοι πρόγονοι έλεγαν πάταξον μεν,άκουσε δε. Τέτοιου είδους συζητήσεις ούτε καν πρέπει ν ‘ ανοίγονται στο Δ.Σ είναι έξω από τα δεδομένα, έξω από τα όρια του κοινοβουλευτικού τόξου.» (σσ Αποτελεί επιγραμματική -περιληπτική απόδοση της συνέντευξης)

Έχει διαβαστεί 261 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 0 °C
Άνεμος ΝΝΔ 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 9 °C
Άνεμος Ν 1-3 μποφόρ

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία -2 ως 8 °C
Άνεμος Β 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 395 επισκέπτες και 0 μέλη.