Τρίτη, 16 Απρ, 2024

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
  • Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ
  • Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους
  • ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας
  • Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ1 Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ2 Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους3 ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ4 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας5 Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κανείς εφησυχασμός!

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εκτοξεύουν σε άλλο επίπεδο τους κινδύνους στην περιοχή και φέρνουν ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου. Οι πύλες της Κολάσεως χάσκουν ορθάνοιχτες για τους λαούς και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.Μαζί με την επείγουσα ανάγκη να δυναμώσει η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική ... Περισσότερα

Βέροια: Συνάντηση για Αγροτική Ανάπτυξη

από Η Άλλη Άποψη
Βέροια: Συνάντηση για Αγροτική Ανάπτυξη

Συνάντηση εργασίας με σκοπό την Αγροτική Ανάπτυξη της Υπαίθρου έλαβε χώρα την Πέμπτη 11/1/2024 στον Δήμο Βέροιας, στο γραφείο του νέου Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης, Εμπορίου - Καταστημάτων  κ. Ασλάνογλου Στυλιανού με την ταυτόχρονη παρουσία του Αντιδημάρχου Υπηρεσίας Δόμησης, Κτηματολογίου-Περιούσιας κ. Τσαχουρίδη Αλέξανδρου και του Αντιδημάρχου Παιδείας, Ισότητας φύλων και ΚΕΠ κ. Τσιφλίδη Ηλία.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γεωπόνων Νομού Ημαθίας  κ.κ. Δάρλας Κωνσταντίνος, Παναγιώτου Χριστίνα, Θεοχαρόπουλος Αντώνιος, τα μέλη του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας κ.κ. Χαλκίδης Αναστάσιος, Βράνας Γιάννης και Κουπίδης Θεόφιλος και υπηρεσιακά στελέχη της  Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού του Δήμου Βέροιας.

Τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Βεροίας αναφέρθηκαν στην άψογη συνεργασία που έχουν με τον Δήμαρχο κ. Βοργιαζίδη Κωνσταντίνο, την διοίκηση και τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Βέροιας και ζήτησαν την εκ νέου συνδρομή τους στο να δοθεί λύση στα μεγάλα προβλήματα του Αγροτικού πληθυσμού της περιοχής μας, που κυρίως έχουν να κάνουν με την δίκαιη και πλήρη οικονομική αποζημίωση όλων των καλλιεργειών από τις ζημίες που παθαίνουν λόγω της κλιματικής αλλαγής (άκαιρες βροχοπτώσεις, πρώιμοι παγετοί, μειωμένος χρόνος έκθεσης των καλλιεργειών σε χαμηλές θερμοκρασίες κατά τον λήθαργο κοκ) και λόγω πολιτικών κεντρικών αποφάσεων (πόλεμος στην Ουκρανία) που οδήγησαν στην απώλεια μεγάλου μέρους του αγοραστικού κοινού που προτιμούσε τα ελληνικά γεωργικά προϊόντα.

Τα μέλη του Συλλόγου Γεωπόνων νομού Ημαθίας έθεσαν τον σύλλογο στην διάθεση του Δήμου Βέροιας και των αγροτών της περιοχής τονίζοντας ότι  ως επιστημονικός  φορέας μπορεί να συμβάλει στην τεκμηρίωση και στην απόδειξη της απώλειας του εισοδήματος των γεωργών μας είτε από  την κλιματική αλλαγή είτε από τις χαμηλές τιμές πώλησης των γεωργικών προϊόντων και ζήτησαν την βοήθεια του Δήμου στην αναζήτηση χώρου για την εγκατάσταση των γραφείων του Συλλόγου.

Οι Αντιδήμαρχοι κκ Τσαχουρίδης Αλέξανδρος και Τσιφλίδης Ηλίας ενημέρωσαν σχετικά με τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο Δήμος Βέροιας τα επόμενα χρόνια και αναφέρθηκαν στα υλικά και μέσα που διαθέτει η υπηρεσία για την βελτίωση των γεωργικών υποδομών του Δήμου Βέροιας.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ασλάνογλου Στυλιανός δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του στους αγρότες μας, οι οποίοι αποτελούν τον βασικό πυλώνα της οικονομίας στην περιοχή και στην προσπάθεια που θα κάνει ως άνθρωπος που προέρχεται από τον οικονομικό χώρο να βοηθήσει με κάθε τρόπο στην αύξηση του κατά κεφαλήν γεωργικού εισοδήματος του Δήμου μας.

Τέλος υπογράμμισε ότι ο Δήμος Βέροιας θα συμβάλει στην προβολή και προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους, θα διοργανώσει δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης  του αγροτικού πληθυσμού σε συνεργασία με το Σύλλογο Γεωπόνων Ημαθίας  και θα προσπαθήσει για την άμεση λύση των προβλημάτων της καθημερινότητας που άπτονται της αγροτικής οδοποιίας και άρδευσης καθώς και στην εύρεση χώρου για την στέγαση του Συλλόγου Γεωπόνων νομού Ημαθίας.

 

 

 


Έχει διαβαστεί 316 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 296 επισκέπτες και 1 μέλος.